marokański gulasz

Delimamma
Delimamma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Delimamma
Gulasz marokański

Gulasz marokański 631

0
nich jest właśnie gulasz marokański. Jedna z bardziej aromatycznych potraw jakie jadłam. Kurkuma, suszone morele, kurczak, pomidory…. Zapach orientalny a smak niebanalny - polecam z ryżem, kuskusem a Zobacz więcej
Bardzo smaczny gulasz, inny w smaku od tych tradycyjnych i dobrze nam znanych. Aromatyczny dzięki przyprawie ras el hanout, a pożywny i sycący dzięki dodatkowi ciecierzycy. W Maroku do większości tego Zobacz więcej
- robi się szybko i gulasz był gotowy już po 30 - 40 minutach gotowania. Marokański gulasz cielęcy 500g udźca cielęcego 1 cebula 2 ząbki czosnku opcjonalnie: kiszona cytryna (nie miałam niestety, a Zobacz więcej
Dziczyzna świetnie smakuje w postaci gulaszu. Najlepiej podawany z kaszą gryczaną czy jęczmienną. Próbowałem jednak trochę odejść od tradycyjnego gulaszu z dzika i znalazłemprzepis, który dodaje do Zobacz więcej
Aromatyczna, warzywna potrawka z marokańskimi przyprawami z dodatkiem suszonej żurawiny. Zdrowy i rozgrzewający gulasz z ciecierzycy z mnóstwem warzyw na lekkim sosie pomidorowym przyprawiony po Zobacz więcej
Aromatyczna, warzywna potrawka z marokańskimi przyprawami z dodatkiem suszonej żurawiny. Zdrowy i rozgrzewający gulasz z ciecierzycy z mnóstwem warzyw na lekkim sosie pomidorowym przyprawiony po Zobacz więcej
z nazwaniem tego przepisu. Tunezyjskie kiełbaski, marokański żar przypraw… Szakszuka to danie pochodzące z Tunezji, ale świetnie przyjęło się nie tylko w krajach północnej Afryki, takich jak właśnie Zobacz więcej
Na powitanie jesieni proponuję bardzo aromatyczny, rozgrzewający gulasz w stylu marokańskim. Niejest to stuprocentowy tażin (tajine), bo robiłam go w woku, a nie w specjalnym stożkowym garnku, też Zobacz więcej
Ten przepis znalazłam na stronieKauflandui od razu stwierdziłam, że muszę zrobić taki gulasz, a że mam bujną wyobraźnię to czytając przepis od razu go widziałam, jak się gotuję i jak smakuje:) Smak i Zobacz więcej
Proponuję wyprawę do słonecznego Maroka, aby skosztować doskonałego gulaszu na bazie jagnięciny, ciecierzycy i sosu pomidorowego z dodatkiem bakłażana, oliwek i dużej ilości kolendry. Gulasz ten jest Zobacz więcej
Składniki: 0,5 kg wołowiny (na gulasz) 1 kg cebuli paczka suszonych moreli paczka suszonych śliwek bez pestek 3 garści zielonej soczewicy po łyżeczce: kuminu, kurkumy, curry, imbiru, suszonej mięty, Zobacz więcej
kurkumy przed każdym posiłkiem powinna wspomóc odchudzanie), - zapobiega lub spowalnia postęp choroby Alzheimera, - wspomaga trawienie, ale przede wszystkim jest doskonałym środkiem detoksacyjnym, Zobacz więcej
kurkumy przed każdym posiłkiem powinna wspomóc odchudzanie), - zapobiega lub spowalnia postęp choroby Alzheimera, - wspomaga trawienie, ale przede wszystkim jest doskonałym środkiem detoksacyjnym, Zobacz więcej
kurkumy przed każdym posiłkiem powinna wspomóc odchudzanie), - zapobiega lub spowalnia postęp choroby Alzheimera, - wspomaga trawienie, ale przede wszystkim jest doskonałym środkiem detoksacyjnym, Zobacz więcej
Danie z trzech części, pełne korzennych smaków, z karmelizowaną na słodko cebulką w roli głównej czyli z tytułową tfaya. Dawno już chciałam wypróbować ten przepis. Miałam co prawda trochę problemów z Zobacz więcej
gęsty, dodaj wody. Następnie wsyp ciecierzycę i skórkę utartą z połowy cytryny. Lekko zamieszaj i gotuj pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodaj cukinię i dynię. Bardzo delikatnie wymieszaj. Zobacz więcej
daktylami. 1/2 kg wołowiny na gulasz, ew. kurczaka, indyka a najlepiej baraniny 2 - 3 łodygi selera naciowego 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 szklanka soczewicy 1 szklanka suchej ciecierzycy Zobacz więcej
przedstawiam menu warsztatów w prawym górnym rogu:"Szparagi duszone w maśle ze świeżymi ziołami i pieczonymi bocznikami" na talerzu: "Świeże listki, młode warzywa z domowym majonezem i Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Harira

Harira 336

2
skip to main | skip to sidebar Harira Nazwa tej marokańskiej zupy pochodzi od słowa 'gorący'. Jej przyprawy rozgrzewają, a składniki mają moc przywracania sił. Stawia na nogi muzułmanów po Zobacz więcej
jest żeliwny i nie trzeba namaczać przed użyciem. Co ma swoje plusy. Przepisów na tajine są tysiące. Mój dzisiejszy to efekt kilku przepisów oraz obejrzenia kilku programów. Marokański tadżin z Zobacz więcej