marokański sos

Jak już kiedyś wspominałam bardzo lubię programy kulinarne. Czasami trafiam na takie programy, a szkoda, że nie ma osobnego kanału kulinarnego.Może to byłby jakiś pomysł.. Inspiracją do zrobienia Zobacz więcej
Kilka dni temu dostałam do przetestowania przyprawy marki Royal. Na pierwszy ogień wybrałam przyprawę Kurczak po marokańsku. Z uwagi na to, że jestem na diecie kolejny dzień, który mogę nazwać małym Zobacz więcej
Klopsiki z warzywami w sosie marokańskim Piękny słoneczny dzień za oknem , aż pcha do ogrodu , kto by siedział w kuchni i gotował Szybkim sposobem i dość sprytnym na obiad są klopsiki po marokańsku . Zobacz więcej
Tadżin (tagine) to nazwa naczynia przeznaczonego do przygotowywania potraw na wolnym ogniu, ale także nazwa arabskiej potrawy - gulaszu na bazie jagnięciny lub kurczaka. Tajine składa się z dwóch Zobacz więcej
Comberki jagnięce w marokańskim stylu to cudowny letni obiad. Tym razem jagnięcinę pocięłam na pojedyncze kotlety, zamarynowałam na noc i podałam z glazurowaną w miodzie marchewką. Cudowności. Sos Zobacz więcej
smaku nadają im orzechu oraz suszone wiśnie. Bardzo proste w wykonaniu, ciekawa alternatywa dla tradycyjnych klopsików. Marokańskie pulpety z pistacjami i wiśniamiw pikantnym sosie pomidorowym Zobacz więcej
Marokańskie tagine (tażin) – kurczak w sosie pomidorowo miodowym. Napisane Czerwiec 06, 2013 przez Klaudyna Hebda w Mięso | | Dzień dobry, Ostatnio raczyłam Was (przynajmniej wizualnie) Zobacz więcej
się poprawi i trochę jeszcze w tym roku pogrillujemy. Bo przecież sezon dopiero się zaczyna, prawda?:) Spośród państw leżących nad Morzem Śródziemnym niewyczerpanym źródłem inspiracji może być Zobacz więcej
MyCookBook.pl - Kurczak w stylu marokańskim z kuskusem i sosem tzatziki Toggle navigation MyCookBook.pl Name You must enable Javascript on your browser for the site to work optimally and display Zobacz więcej
w sosie z passaty pomidorowej i ciecierzycy. Do tego zupełnie niemarokańska rukola z białą rzodkiewką. Trochę dla przełamania ostrych smaków. Całość fantastyczna, wakacyjna i przepyszna. Marokańska Zobacz więcej
To jeden z tych sosów, które MUSIMY mieć w spiżarni. Przepyszny, aromatyczny, nieco egzotyczny. Używamy do wszystkiego: do pieczonych mięs, sałatek,makaronu, do marynat, grilla i kanapek. Ile dni, Zobacz więcej
Składniki : 2 kg pomidorów 2 duże czerwone papryki 2 cebule 4 papryczki chili 10 ząbków czosnku około 5 cm świeżego imbiru sól, cukier brązowy pieprz czarny mielony 1/2 szklanki oliwy z oliwek Zobacz więcej
oryginale było 800g, ale 400g w zupełności wystarcza przy takiej ilości mięsa) 1 łyżka przecieru pomidorowego 200ml wody 1/2 łyżki cukru sól i pieprz Do podania: świeża mięta i kolendra (niestety nie Zobacz więcej
Potrzebny czas: 60 minut Moja ocena dania: 4 Składniki (dla 2 osób): - 250 g mięsa mielonego z indyka - 1 jajko - 2 łyżki bułki tartej - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki - 2 łyżki posiekanej Zobacz więcej
Dwie kulinarne historie, które spotykają się na jednym talerzu. Najpierw opowiem o warzywach, które marynowały się w wyjątkowo aromatycznej, marokańskiej mieszance przypraw. Oliwa i miód oddały Zobacz więcej
Dziekuję bardzo za komentarz. Pozdrawiam serdecznie Dota zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa Zobacz więcej
bentomonia
bentomonia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocham bento
Marokańskie bento

Marokańskie bento 106

0
bento lunch w polskiej wersji « Żyrafa przesadziła.... Nadrabiam zaległości... » Marokańskie bento Dzisiaj popołudnie w pracy, więc bento obiadowe... Makaron (był śliczny i paskudnie się rozgotował) z Zobacz więcej
Wczoraj ciepło i słonecznie, dziś chłodno i deszczowo… Skoro pogoda za oknem byle jaka, to ja uciekam w klimaty arabskie, do Marakeszu, gdzie dziś temperatura wynosi 32C. Na śniadanie aromatyczna, Zobacz więcej
Soczysty arbuz, słonawa grecka feta, świeża, aromatycznamięta marokańskai słodko-ostra cebula,do tego domowy sos winegret z dodatkiem kwaśnej cytrynyto składniki absolutnie genialnej sałatki, która Zobacz więcej