marynata do dziczyzny

{{headerMessage}}
Kulinaria i fotografia.Twój blog kulinarny.Twoja inspiracja w kuchni pełną gębą.Gotowanie, potocznie zwane staniem przy garach, nie musi być nudne a może być super zabawą dla całej rodziny o tym i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Stek z jelenia według niektórych jest zdecydowanie lepszy niż z wołowiny. No cóż, to kwestia gustu, ale trzeba przyznać, że steki z dziczyzny mają swoje miejsce na moim stole.Najczęściej preferuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podstawą dobrej kuchni są przyprawy i sposób przygotowania, kreatywność kucharza. Dziś przygotuję marynatę do wołowiny z mało znanym czosnkiem niedźwiedzim. Składniki marynaty 10 łyżek oliwy z oliwek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rewelacyjnie spiszą się w roli dodatku do konfitur, kompotów i marynat. Chociaż goździk jest mało używaną przyprawą można stosować ją(w małych ilościach) do mięs zwłaszcza dziczyzny i wołowiny, gdyż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty" książka wydawnictwa Świat książki, można kupić ją tutaj. W książce znajdziemy prawie 100 przepisów na mięsa, tajemnicą każdego mięsa jest marynata. Książka jest Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Pieczony comber z sarny

Pieczony comber z sarny 1413

1
{{headerMessage}}
Comber z sarny to jeden z najsmaczniejszych elementów z dziczyzny, delikatny,słodkawy po prost doskonały. Comber jest prosty w przygotowaniu i naprawdę zachwyca smakiem. Gorąco polecam składniki: 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oto przepis na pierwszą z potraw, które przygotowywaliśmy w sobotę na warsztatach „Smaki dziczyzny”. Składniki na 2 osoby: 50 dag comber sarni wędzony marchew pietruszka pół małego pora 2 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś zamieszczam pierwszy przepis, którego miałam okazję być współautorką na warsztatach ,,Smaki dziczyzny" zorganizowanych przez Durszlak i Makro. O samych warsztatach też niedługo napiszę coś Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Mięsne kąski

Mięsne kąski 264

0
{{headerMessage}}
Mięsne kąski na ostro lub słodko Składniki: - schab wieprzowy lub z dziczyzny - marynata aromatyczna 20-30g/kg - papryka ostra i słodka, ilość wg. uznania w zależności czy ma być na ostro czy na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ziele angielskie Jamajskie Prymat ma zniewalający aromat, w którym rozpoznać można nuty kardamonu, goździków, cynamonu, gałki muszkatołowej, pieprzu i wielu innych lubianych przypraw. Całe ziarna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oczyszczona - żelatyna - kwas cytrynowy - przyprawa do dziczyzny - marynata do mięs pikantna - marynata w płynie szlachecka oraz pieprz ziołowy w młynku Upsss... Coś tu się nie zgadza. Przecież miało Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zioła są po to, żeby je używać. Zioła dodają smaku i charakteru potrawom a nawet deserom. Warto jest eksperymentować z ziołami – najważniejszy jest Wasz smak i Waszych najbliższych. Oto krótki spis Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Królik w sosie z warzywami

Królik w sosie z warzywami 402

2
{{headerMessage}}
Królik bardzo delikatne i chude mięso. Polecany szczególnie dzieciom. Polecam dodać warzywa podczas duszenia mięsa w ten sposób przemycimy ich porcję dla niejadków. marynata królika: 2 udźca z królika Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Winny królik ze śliwkami

Winny królik ze śliwkami 383

1
{{headerMessage}}
Królik aromatyczny, w winie duszony ze śliwkami suszonymi. Polecam dodać śliwki bo sos powstanie bardzo smaczny. Można dodać śliwki wędzone jak ktoś ma. mięso marynata: 2 udźce z królika 2 cebule 4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przetestowałam tym razem produkty do grillowania Prymat. Obu przypraw użyłam do kurczaka, schabu i kiełbasy. Zamiast jednak upiec mięso na ruszcie, postanowiłam zrobić wersję dla osób, które np. Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Tatar z sarny

Tatar z sarny 1229

0
{{headerMessage}}
Książka kucharska - Mięsny zagajnik piątek, 14 czerwca 2013 11:35 Dla mięsożerców i miłośników dziczyzny polecam tatar z sarny. Mięso jest bardzo delikatne i rozpływa się w ustach. Sposób podania Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Pieczeń  z dzika

Pieczeń z dzika 11990

4
{{headerMessage}}
Ta pieczeń to było prawdziwe wyzwanie. Z dziczyzną miała do czynienia po raz pierwszy i trochę się obawiałam co z tego wyjdzie. Na szczęście przepis na marynatę dostałam wraz z mięsem od znawcy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wszelkie rzadziej pieczone mięsiwa jak jagnięcina, sarnina, dziczyzna zawsze kojarzą mi się sarmatami z sumiastymi wąsami, Kmicicem, Zagłobą i ucztami przy suto zastawionych stołach. Doświadczenie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szczerze mówiąc z dziczyzną nie miałem wiele do czynienia w swoim kulinarnym życiu, ale postaram się to bardzo szybko zmienić. Cudowne mięso jelenia, miejscami z lekkim posmakiem wątróbki, dobrze Zobacz więcej