Świąteczny indyk ma wiele zalet. Zamarynowany dzień wcześniej wymaga tylko wstawienia do piekarnika. Jest bardzo podzielny - nawet przy dużej rodzinie lub niespodziewanej wizycie gości nikt nie
Zobacz więcej
PIERŚ Z INDYKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ Składniki: około 750 g piersi z indyka łyżka miodu gryczanego łyżka musztardy dijon łyżka oleju rzepakowego pół łyżeczki soli Mięso myjemy, osuszamy
Zobacz więcej
Pomysł na samo zdrowie, czyli żeby puree ziemniaczane zastapić kalafiorowym (inspiracja stąd). Nienajgorszy pomysł na obiad w dniu, kiedy na zewnątrz zimno i mokro. Ale trzeba go będzie jeszcze trochę
Zobacz więcej
Ciężko jest kupić dobrą drobiową wędlinę w sklepie. Wszystkie są takie… oślizgłe i bez smaku. Dlatego postanowiłam sama taką zrobić. Okazała się bardzo prosta w przygotowaniu i pyszna! Na pewno to
Zobacz więcej
Delikatne, rozpływające się w ustach i niezwykle aromatyczne mięso - taki jest właśnie FILET Z INDYKA W POMARAŃCZY. Najlepiej smakuje z ziemniakami z wody, obficie posypanymi koperkiem oraz sezonową,
Zobacz więcej
Sezon grillowy trwa w najlepsze! My, staramy się grillować praktycznie co tydzień, o ile pogoda nam na to pozwala. W ten weekend było naprawdę gorąco... ale dzięki temu można było do późnej nocy
Zobacz więcej
Domowa marynata do mięs. Miodowa, o wyraźnym smaku rozmarynu. Najczęściej przygotowywana do mięsa z indyka. Jednak będzie pasować także do wołowiny czy wieprzowiny. Dla zwolenników ostrych smaków i
Zobacz więcej
Fantastyczna wędlina. Pyszna i zdrowa. Indyk wychodzi soczysty, lekko słodki, po prostu idealny. Jeśli lubicie takie smaki, jeśli smakowały Wam nasze ulubione słodko ostre skrzydełka - ta wędlinka
Zobacz więcej
Polecam doskonałe danie, które możemy wykorzystać na obiad lub jako gorącą przystawkę. Indyk w marynacie, pieczony z suszonymi śliwkami, podany z brzoskwiniami smakuje wyśmienicie. SKŁADNIKI 1,5 kg
Zobacz więcej
Indyk w indiańskiej marynacie – Moja Chochla – Blog kulinarny Menu Strona główna PRZEPISY DANIA GŁÓWNE Zupy Na słodko FIT FOOD DESERY WYPIEKI WYTRAWNE CIASTA Słodkie tarty SŁODKIE WYPIEKI Serniki
Zobacz więcej
Pieczony filet z indyka. Pieczeń z indyka Pieczony filet z indyka jest świetną pieczenią, którą można podać na ciepło, ale też doskonałą wędliną, która smakuje na porannych kanapkach i jednocześnie
Zobacz więcej
Idealne danie na weekendowy obiad a potem jako dodatek do poniedziałkowego pracowego śniadania, niezależenie czy to śniadanie w domu czy poza nim, bo wszak każdy na swój sposób pracuje, prawda? Filet
Zobacz więcej
Wczoraj pokazałam Wam jak przygotować śliwkową marynatę do karkówki z grilla. Dziś, pozostając w owocowych klimatach, będę Was zachęcaćdo wypróbowania przepisu na morelową marynatę do grillowanego
Zobacz więcej
Bardzo nam smakował kurczak w cytrynowej marynacie, więc pomyślałam, że z pewnością zasmakuje nam domowa wędlina z filetu indyka zrobiona w identyczny sposób. Wędlina wyszła aromatyczna i delikatna,
Zobacz więcej
Coraz więcej się słyszy o oszukiwanym mięsie, o chemikaliach, które codziennie pochłaniamy, jedząc to co oferują nam sklepy. A podobno jesteś tym co jesz ;) Dlatego proponuję trochę zdrowszą
Zobacz więcej
To jest kolejny mój autorski pomysł na obiad. Pierś z indyka należy do najbardziej dietetycznych potraw a kiedy jest pieczona , to już w ogóle można sobie na ciut więcej pozwolić:) Przeszukałam
Zobacz więcej
Wspaniały sposób na soczysty i aromatyczny filet z indyka. Mięso po upieczeniu jest pełne miękkie i delikatne a aromat wypełnia całą kuchnię. - 70 dag filetów z indyka - 2 łyżki soli Marynata -1 łyżka
Zobacz więcej
Grillowany filet z indyka w marynacie z sezamem • Programista w kuchni Programista w kuchni Toggle navigation Programista w kuchni Strona główna Przepisy Na wynos Blog Programista w kuchni / Przepisy
Zobacz więcej
To prosty przepis na aromatyczną domową wędlinę. Bardzo polecam taki rodzaj dodatków do pieczywa, gdyż wtedy wiemy ile mięsa w mięsie podajemy swojej rodzinie :) około 800 - 900 gramów filetu z indyka
Zobacz więcej
Filet z indyka to wspaniały kawałek mięsa . Można go piec , gotować ,smażyć , dusić .Oczywiście ja zawsze wybieram to co najbardziej mi smakuje i mało czasu trzeba poświęcić na przygotowanie . Inaczej
Zobacz więcej