Przedstawiamy wiele ciekawych i pysznych przepisów na szaszłyki. Tym razem jagnięcina w roli głównej. Lista zakupów; mięso jagnięce, białe wino, czosnek, majeranek i tymianek. Składniki: kg mięsa
Zobacz więcej
Jagnięciny pierwszy raz spróbowałam w Chorwacji. Takiej prosto z rusztu, doprawionej tylko solą. Była pyszna. Od tego czasu, przygotowuję ją czasami na domowy, weekendowy obiad. Niedawno przygotowałam
Zobacz więcej
Razem z Michałem z Radia Plus uczyliśmy się przyrządzać jagnięcinę w sosie miętowym według przepisu Szefa Kuchni Restauracji Grande Grill. Jak się okazuje nie takie mięso straszne jakby go
Zobacz więcej
Na pewno zaciekawi Cię ten smakowite szaszłyki z jagnięciny. Przepis zawiera: jagnięcinę, czosnek, musztardę i rozmaryn. Składniki: kg jagnięciny 4 ząbki czosnku 1 łyżka ziaren jałowca gałązka
Zobacz więcej
W końcu zabrałam się za testowanie przepisów z ostatnio kupionych książek kucharskich. Na pierwszy ogień poszła wolno pieczona jagnięcina z 'Dzienników Kulinarnych' Nigela Slater'a (Slow-roast lamb
Zobacz więcej
Pyszny, mocno soczysty kawałek mięsa. Czyli przepis na jagnięcinę z piekarnika. Lista zakupów: comber jagnięcy, oliwa z oliwek, rozmaryn, czosnek oraz miód. Składniki: comber jagnięcy 1/2 szkl oliwy z
Zobacz więcej
Uwielbiam przygotowywać dania z tadżin (inaczej tagine albo tajine). Potrawy z tego naczynia zawsze wychodzą mi obłędnie pyszne, a tak jakby robią się same Dodajesz tylko po kolei dobrze skomponowane
Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 1-1,5 kg jagnięciny 2-3 główki czosnku olej sól, pieprz świeżo zmielony kilka gałązek rozmarynu, tymianku i skórka z całej cytryny 1/ mięso myjemy, osuszamy, nakłuwamy nożem i wciskamy do
Zobacz więcej
Jagnięcina w Polsce niestety nie jest zbyt popularna. Trudno się dziwić, z jednej strony dość wysoka cena, a z drugiej, fakt, że jest to mięso młodego zwierzęcia. Może w regionach, gdzie hoduje się
Zobacz więcej
Te soczyste szaszłyki z jagnięciny są rewelacyjne w smaku dzięki marynacie z sokiem z granatów. Smakują również dobrze podawane z sosem sojowo-octowym. Składniki: kg jagnięciny do marynaty: 1 średnia
Zobacz więcej
Kotlety z jagnięciny Granat dodaje wspaniały smak, który idealnie pasuje do kotletów jagnięcych. Doskonale komponuje się z mieszanką ziół i przypraw. Idealne kotlety z jagnięciny powinny być średnio
Zobacz więcej
Wszelkie rzadziej pieczone mięsiwa jak jagnięcina, sarnina, dziczyzna zawsze kojarzą mi się sarmatami z sumiastymi wąsami, Kmicicem, Zagłobą i ucztami przy suto zastawionych stołach. Doświadczenie
Zobacz więcej
Przepis na jagnięcinę – marokański tagine Przygotowanie:3 godziny Ilość porcji: 10 porcji Składniki: - ok 500-600 g jagnięciny pokrojonej w kostkę - 2 łyżki oliwy - 2 średnie cebule - ząbek czosnku -
Zobacz więcej
Jagnięcina, aby złagodzić jej zapach, wymaga odpowiedniej obróbki, należy dokładnie oczyścić ją z błon i obtoczyć w aromatycznych ziołach i przyprawach. Jagnięcina pod wpływem długiej obróbki cieplnej
Zobacz więcej
Po wakacjach nadszedł czas, by zakasać rękawy i zabrać się do roboty. Dwa miesiące, które nie pozwoliły mi odpocząć nawet na pięć minut minęły szybko (zbyt szybko), dostarczając tysięcy pomysłów na
Zobacz więcej
Nie jadam za dużo mięsa, ale bardzo lubię jagnięcinę. Ma specyficzny smak i zapach. wiem,że dużo osób za nią nie przepada. Jest bardzo popularnym mięsem w kuchni śródziemnomorskiej, a także w kuchni
Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Witam serdecznie poniedziałkowo. Mam nadzieję, że mieliście wspaniały weekend i przyjemny początek wakacji. U mnie niestety weekend minął pod znakiem migreny, ale szybko się
Zobacz więcej
To było moje pierwsze spotkanie z jagnięciną. Kolejna próba dla mojego męża. I niestety muszę przyznać, że nie będzie ona ulubionym mięsem w naszym domu. Danie jest bardzo poprawne, morelowy sos
Zobacz więcej
Pyszna, mięciutka jagnięcina zamarynowana w musztardzie rosyjskiej i przyprawach, przygotowana na patelni grillowej. Dodatkiem są warzywa karmelizowane - ale bez dodatku cukru czy miodu. Warzywa po
Zobacz więcej
Jagnięcina jest u nas bardzo rzadko dostępna. Gdy jednak się pojawia, stanowi swego rodzaju odskocznię, a nawet atrakcję. Odskocznię od częstych bywalców naszego stołu: wieprzowiny czy drobiu.
Zobacz więcej