• 8
  • 6
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
przepisów z 6083 blogów

marynata do jelenia

Cześć =) Dziś chciałbym pochwalić się potrawą, którą z okazji rocznicy powstania Kasztanowej Kuchni, ugotowała dla mnie moja koleżanka z Kujaw. Jest to udziec z jelenia =) Potrzebne będą: - udziec z Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Udziec jeleni z czosnkiem

Udziec jeleni z czosnkiem 2399

1
czosnkiem ( 3 ząbki), wynieść w chłodne miejsce na 1 - 2 dni. Po wyjęciu z marynaty natrzeć czosnkiem roztartym z solą, naszpikować słoniną, ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze, obłożyć cebulą i Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smacznie ugotowane
Pieczeń z jelenia

Pieczeń z jelenia 5450

0
Witam wszystkich czytelników dziś chciałbym przedstawić mój przepis na pieczeń z jelenia. Niestety mięso ciężko u mnie dostać lecz dzięki znajomemu myśliwemu udało się i mogę przedstawić kilka Zobacz więcej
laurowych, kilka ząbków czosnku, 4 łyżki octu winnego, 5 łyżek oliwy z oliwek, garść rozgniecionych owoców jałowca, garść gorczycy. 1 kg. karkówki z jelenia lub dzika sznurek lub biała,gruba nić 2 Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na danie z dziczyzny, a konkretnie z jelenia. Sam w sobie prosty w przygotowaniu, pachnący rozmarynem i jałowcem, smaczny i sycący. Idealny na zimne jesienne dni.Do przygotowania Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
pieczony udziec z jelenia

pieczony udziec z jelenia 2809

0
Dzięki uprzejmości kolegi K. znów naszym stole gościła dziczyzna - tym razem w postaci pieczeni z jelenia. Metoda jego przygotowania nie odbiegała znacząco od receptury na pamiętnego dzika, ale - jak Zobacz więcej
zamieszaj
zamieszaj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ugotuj mi
Gulasz z mięsa jelenia

Gulasz z mięsa jelenia 2725

3
od mięsa zwierząt hodowlanych, a także zawiera więcej białka. Smak mięsa z jelenia jest dla mnie delikatniejszy niż mięsa z dzika. Samo mięso jest bardzo kruche i szybko się je przyrządza, nie wymaga Zobacz więcej
Ostatnio w Biedronce był nie zwykły wybór dziczyzny (od królika, po dziki i jelenie). Niestety za późno się o tym dowiedziałam i gdy w końcu wybrałam się na zakupy, zostało tylko mięso na gulasz z Zobacz więcej
Perfekcyjny stek to taki, który odpowiada naszym wymaganiom smakowym. Dla jednych to będzie krwisty, dla innych półkrwisty lub wysmażony. Danie dzisiejsze bardzo nietypowe, bo – dziczyzna i…nie do Zobacz więcej
600 g mięsa gulaszowego z jelenia marynata: 1 szkl wina czewonego wytrawnego ząbki czosnku pół łyżeczki suszonej papryki szczypta suszonej chili w płatkach 1 łyżeczka rozmarynu kilka ziaren jałowca Zobacz więcej
Pierwszy z obiecanych przepisów z warsztatów w Makro. Comber z jelenia czyli danie główne. Fantastyczny pomysł zapakowania mięsa w naleśnika i ciasto francuskie. Myślę, że wykorzystam go z łatwiej Zobacz więcej
mocno czerwony (czy wręcz ciemny) kolor, to oznaka większej zawartości mioglobiny, która jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza. Dla mnie, jedną z najważniejszych cech dziczyzny jest fakt, że Zobacz więcej
odpowiednie zamarynowanie mięsa i pieczenie w rękawie lub naszpikowanie słoniną rozwiążą te problemy. Dziczyzna jest zdrowsza niż większość gatunków mięsa, a odpowiednie doprawienie spowoduje że Zobacz więcej
sól gruboziarnista tymianek ok 1 kg udźca z jelenia pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie: 1. Udziec - myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, cebulę kroimy w paski, czosnek drobniutko siekamy, Zobacz więcej
Padre
Padre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PIEKIELNE SMAKI
Jeleń z marynaty

Jeleń z marynaty 258

0
Jeleń biegający po talerzu, marynatą otoczony. Przepis być może wyda się skomplikowany, ale tylko do czasu włożenia okularów ;). Aby tak wyglądał i smakował dzień wcześniej musiał wylądować w Zobacz więcej
Od dzieciństwa lubiłam dziczyznę i zawsze chętnie ją jadłam, gdy tylko miałam ku temu okazję. Ostatnio dzięki MAKRO nadarzyła się kolejna taka okazja :) Zwykle tego typu mięso jadałam w wersji bardzo Zobacz więcej
udziec z jelenia marynowany w wiśniówce i leśnych ziołach | SpiekłaRodem SpiekłaRodem galeria tortów kontakt o mnie zamówienia gru 23, 2014 udziec z jelenia marynowany w wiśniówce i leśnych ziołach Zobacz więcej
minut. Przed włożeniem do piekarnika bułki nacinamy wzdłuż i smarujemy roztrzepanym jajkiem z mlekiem. Pieczemy 20-25 minut i studzimy na kratce. Bułki wyszły z pieca cudownie zrumienione. Skórka Zobacz więcej
Gulasz z jelenia p. Łukasza Roszkowskiego - danie konkursowe | coolinarnie.pl | Przepisy na każdy dzień Strona główna O nas Współpraca Kontakt Gulasz z jelenia p. Łukasza Roszkowskiego – danie Zobacz więcej
nie zostało Jeśli tylko macie możliwość zdobyć takie mięso, naprawdę serdecznie polecam Składniki: ok. 2 kg mięsa z jelenia (nie musi być w jednym kawałku) 1 l maślanki marynata: 1/2 l czerwonego Zobacz więcej