marynata do karczmy

{{headerMessage}}
Z urlopu w Tatrach przywiozłam oscypki i bundz. Po chwili namysłu, jakie ciepłe danie można by z nimi przygotować, postanowiłam zrobić polędwiczki wieprzowe z oscypkiem i żurawiną. Danie Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Śledź w śmietanie

Śledź w śmietanie 383

0
{{headerMessage}}
spróbowałam śledzia w takiej formie i od razu się w nim zakochałam. Śledzia w śmietanie można znaleźć w menu niemal każdej tradycyjnej polskiej karczmy. Ta marynata jest jeszcze wspaniała z tego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Inwałdzkie żeberka Zaprezentuje Wam coś na widok czego nasi mężczyźni dostają istnego ślinotoku. Dziś wróciliśmy z weekendu w hotelu Kocierz, który góruje nad Andrychowem. W samym hotelu (poza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powiał chłód nocny… Drzewa pieśń jesienną Nucą po cichu — nad kolebką własnéj Zagłady… Z chmurek wyjrzał miesiąc jasny, Jak upiór, głębię rzuciwszy bezdenną. Nędzną wioszczynę sen otulił w sploty Zobacz więcej
jednopalnikowa
jednopalnikowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jednopalnikowa
Kotlet Harnasia

Kotlet Harnasia 202

1
{{headerMessage}}
laurowy – ziele angielskie – kilka ziaren czarnego pieprzu – oliwa z oliwek lub olej rzepakowy – kilka kropli octu KOTLET HARNASIA: – ok. 40 dag schabu bez kości – 1,5 opakowania bryndzy (tanią i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lokalach byłem nieprzychylnie nastawiony do wizji jedzenia, ale powstało kilka lokali między innymi Karczma po Zbóju. Tak więc postanowiłem zaryzykować. Zjadłem tam golonkę jak smakowała i czy warto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
stek z rostbefu o grubości 2 – 2,5 cm oliwa z oliwek lub masło klarowane sól i pieprz Przygotowanie: Doskonale pamiętam swój pierwszy stek wołowy w życiu. Zaczynając pracę w kuchni – w karczmie nad Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kuchni hotelu Bania, Adam Zeńczak. Na dobry i mocny początek na stole wylądowały kilkunastokilogramowe tusze jagnięce. A wraz z nimi ciężkie topory do rąbania. Naszym zadaniem było podzielić tusze na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, świetlistej łusce. Składniki: 3 świeże śledzie 0,5 litra białego wytrawnego wina 0,125 litra soku z cytryn liść laurowy liść limonkowy ziele szałwii sól, pieprz zielony Śledzie oczyścić, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zastrzegł sobie tą nazwę i Nikos w swojej bacówce w weekend majowy 2000 wraz z panią Jadzią Denisiukową wymyślili nazwę ser huculski. Teraz używają jej wszyscy, a on nie zamierza jej zastrzec. Po Zobacz więcej