marynata do maślaków

{{headerMessage}}
Sezon grzybowy ciągle jeszcze w pełni. Moi domowizbieracze leśnych skarbów, niestrudzenie dostarczają kolejnych porcji grzybowych okazów.Tym razem w marynatę niczym śliwka w kompot wpadły maślaczki:) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kończę sezonprzetworówgrzybami marynowanymi. Zdziwiłam się ze nic w zeszłym roku na blogu się niepojawiłow tym temacie, bogrzybkówbyło dużo i pólka od marynowanych maślaków się uginała. Dlatego Zobacz więcej
doris
doris Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Szaleństwa
Maślaki marynowane

Maślaki marynowane 3570

1
{{headerMessage}}
Seria grzybowa w toku:) dzisiaj zamarynowane maślaczki. Mam nadzieję, że z serii grzybowej powstanie jeszcze kilka wpisów gdyż w weekend wybieram się znów do lasu:) Składniki: ok. 1kg malutkich Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 3115

2
{{headerMessage}}
Grzybki w occie to nieodłączny element mojego dzieciństwa. Robiła je moja babcia, robiła moja mama. Słoiczki otwierane były tylko na rodzinne imprezy a my dzieciaki zawsze strofowani, by nie jeść Zobacz więcej
gzik_i_pyry
gzik_i_pyry Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gzik i pyry
Grzyby w occie

Grzyby w occie 1631

1
{{headerMessage}}
mnie pyszne i idealne. Zamiast podgrzybków można zamarynować borowiki, koźlaki, maślaki, kurki lub malutkie pieczarki. Polecam. Grzyby w occie Składniki: 1 kg grzybów (podgrzybki, borowiki, koźlaki, Zobacz więcej
famke
famke Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wypiecz Wymaluj
Maślaki marynowane

Maślaki marynowane 2248

2
{{headerMessage}}
Moje pierwsze zamarynowane własnoręcznie zebrane maślaki! Fantastyczne uczucie. To zaczątek mojego przyszłego wiejskiego życia – już niebawem – w przyszłym roku będę wiodła prawdziwie wiejskie życie. Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 1520

0
{{headerMessage}}
Grzyby marynowane Grzyby marynowane to podstawa polskiej kuchni, uwielbiam marynowane grzyby. Nie muszę nadmieniać, że to bardzo elegancka zakąska nie tylko do wódki. Grzybki doskonale pasują do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ci którzy są ze mną od początku albo znają mnie osobiście to wiedzą, że mam najlepszą, uniwerslaną zalewę do marynowania wszystkiego co tylko mamy ochotę zamarynować - najlepsza marynata, bo stworzona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
grzybów (maślaki, borowiki) 5 łyżek musztardy zioła prowansalskie, sól, pieprz oliwa z oliwek (ok. 4 łyżek)+ masło (2 łyżki) 3/4szklanki wody (lub bulionu) Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na Zobacz więcej
gzik_i_pyry
gzik_i_pyry Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gzik i pyry
Grzyby marynowane w occie

Grzyby marynowane w occie 7974

0
{{headerMessage}}
grzybów (podgrzybki, borowiki, koźlaki, maślaki, kurki lub pieczarki) ok. 2,5 szklanki wody (tylko aby zakryła kapelusze) 1 łyżka soli Składniki na zalewę octową: 3 szklanki wody 1 szklanka octu Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Karkówka pod leśnymi grzybami

Karkówka pod leśnymi grzybami 1084

0
{{headerMessage}}
Pierwsze grzybobranie w tym roku zaowocowało pięknymi leśnymi grzybami. Wykorzystałam je do serwowanej na obiad karkówki. Grzyby przesmażone z dodatkiem cebulki są bardzo smacznym i wyrazistym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cebula) i gotujemy. Najkrócej gotujemy maślaki – 10 minut, a podgrzybki i borowiki 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy grzyby z wody i odsączamy. Grzyby przekładamy do wcześniej przygotowanych słoików Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jestem kontenta. Cała skrzynka grzybów w kilka godzin. Same piękne i zdrowiutkie. Mamy swoje miejsca i nie powiemy gdzie Duże oczywiście do suszenia, marynuję tylko te małe. Wyjątek robię tylko dla Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Przepisy na domowe przetwory

Przepisy na domowe przetwory 2428

4
{{headerMessage}}
zalewie Czarne porzeczki w cukrze na przeziębienie Brzoskwinie w syropie Morele w syropie Wiśnie w syropie Wiśnie z nalewki Śliwki w słodkiej zalewie Soki Sok malinowy Sok wiśniowy Sok winogronowy Zobacz więcej
leonkot
leonkot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Żeby życie miało smaczek
gulasz z dzika

gulasz z dzika 996

1
{{headerMessage}}
, wkładamy do naczynia z mięsem, zalewamy 1 szklanką wina, dodajemy ocet, pieprz, 2 liście laurowe, 2 ziarna ziela angielskiego i 3 ziarna jałowca. Zostawiamy w lodówce na przynajmniej 12 godzin. Po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Udziec indyczy z grzybami Udziec z indyka, serwowany z dodatkiem leśnych grzybów w pomidorowo porowym sosie, jest gwarancją sukcesu każdego obiadu. składnikidla 6 osób marynata do mięsa 1,5 kg udźca z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
" Porcja na małą tortownicę 3-4 płaty rozwałkowanego ciasta francuskiego na oko dwie garście pokrojonych grzybów (u mnie znalazły się podgrzybki, 4 kurki, zabłąkany prawdziwek i maślak zebrany przez Zobacz więcej
mopswkuchni
mopswkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mops w kuchni
Grzybki marynowane

Grzybki marynowane 429

0
{{headerMessage}}
najbardziej mnie cieszą Pamiętam jedne wakacje w Wiartlu na Mazurach, kiedy rosło ich w lesie tyle, że trzeba było uważać, żeby jakichś nie podeptać. Zaraz po podgrzybkach są maślaki. Ich minusem Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 666

0
{{headerMessage}}
Grzybiarze ruszają do lasów po tegoroczne zbiory: podgrzybki, borowiki, maślaki, kurki albo opieńki. Z pewnością część zebranych przez Was grzybów zasuszycie, zamrozicie lub od razu zrobicie z nich Zobacz więcej