marynata do mies

Doskonaly dodatek do wszystkiego, mies, przekasek jak rowniez wylacznie z przypieczonym chlebkiem jest delikatesem samym w sobie. Zapraszam. 500g olivek czarych typu Kalamata 2 lyzki olivy 1 lyzka Zobacz więcej
Specjał na świąteczny stół. Kaczka kiedyś częściej gościła na polskich stołach. Teraz powoli wracamy do spożywania gęsiny i kaczki. Oba gatunki mies są uważane za najzdrowsze. A nie ma nic Zobacz więcej
Często zdarza się ,że podczas grillowania mięs patyczki przypalają się i łamią.Dobrym i sprawdzonym sposobem jest namoczenie patyczków ok 10 min lub dłużej w wodzie.Dzięki temu nie będą się palić i Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Lizaki z mięsa?

Lizaki z mięsa? 60

0
Pomysł jest prosty, zapożyczony od kuzyna ale bardzo przypadł mi do gustu. Spodobał się również mojemu synkowi który na wieść o lizakach na obiad pomyślał że mama chyba zwariowała. Takie danie można Zobacz więcej
Wszechobecne dania włoskie już mnie nużą, a kuchnia żydowska zawsze mnie intrygowała. W najnowszym mies. "Kuchnia" pani Malka Kafka proponuje smaczne i niewymyślne potrawy żydowskie. Kurczak morelowy Zobacz więcej
stopnia ostrości) 1 płaska łyżeczka vegety lub soli SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kukurydzę przekroić na pół. Można skropić oliwą ( lub marynatą pozostałą z grillowanych mies). Ułożyć na ruszcie i Zobacz więcej
Mieso wieprzowe rzadko teraz gosci na moim stole,tym lepiej przygotowalam sie do jego przyrzadzenia. Wiemy doskonale jaka role w przygotowaniu kazdego bez wyjatku miesa odgrywa dobra marynata,taka Zobacz więcej
musze zrobic cos na szybko i nie bardzo mi sie chce kombinowac z przyprawami. Doskonale sprawdza sie tez, jako marynata do mies, ryb, czy warzyw z grilla. Wystarczy posmarowac co_tam_mamy odrobina Zobacz więcej
zakwaszonej sokiem z cytryny. Zakwaszenie wody nie jest niezbedne. Karczochy troche sciemnieja, ale pozniejszy kontakt z zalewa z octu, je zupelnie wybieli. Marynata: 1 l octu winnego 6% 0,5 l wody Zobacz więcej
owego tajemnego i pysznego sosu sa granaty, choc czasem mam wrazenie, ze sliwki wegierki, ale moge sie mylic. Lubie marynaty owocowe. Marynuje mieso w porzeczkach, borowkach, pomaranczach. Lubie sosy Zobacz więcej
Caponata to danie typowe pochodzace z Sycylii. Generalnie jest topotrawa ze smazonych baklazanow doprawionych sosem pomidorowym, z dodatkiem cebuli, selera naciowego, oliwek i kaparow. Calosc zalana Zobacz więcej
1filetzkarpazatorskiego 1cytryna maka sól, pieprz do smaku olej rydzowy masło sos truskawkowy- żurawinowy 25 dag świeżych truskawek 150 ml wina czerwonego wytrawnego 15 ml octu winnego czerwonego 15 Zobacz więcej
żurawinowej do mies sól,pieprz,czosnek mielony do smaku 5 dag suszonej żurawiny wykonanie Kaczkę umyłam osuszyłam, pokroiłam na kawałki. Do miseczki włożyłam wszystkie przyprawy, sok z 1/2 cytryny, Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Sos do pizzy

Sos do pizzy 210

1
września 2014 Jak zrobić ciasto piwne? 25 września 2014 Łazanki 25 września 2014 Andrzej Guligowski: Jeśli chodzi o mnie, jem codziennie płaską ły... Teresa: Bardzo fajny przepis. Czesto uzywam go do Zobacz więcej
... Teresa: Bardzo fajny przepis. Czesto uzywam go do mies. Ja... Phil: Niestety gotowanie jak również marynowanie w bar... Anka: zalewam gorącą :) niobiektywnie powiem, że papr... Lila: Ale że taka Zobacz więcej
o smaku pieczonych orzechow (kawa ma wspanialy aromat i jeszcze lepszy smak!) lyzeczka z orzechowa czekolada do rozpuszczania w czekoladzie/kawie/mleku przyprawa Nandoos – Peri Peri KitKat o smaku Zobacz więcej
) luty 2014(44) styczeń 2014(14) 2013(67) grudzień 2013(27) listopad 2013(16) październik 2013(9) wrzesień 2013(11) sierpień 2013(4) Dobre Rady dla całej rodziny ! Najlepsze szkło na świecie ! Zobacz więcej
posty Buraczki z chrzanem w słoikach na zimę. Składniki : 4 kg buraków ćwikłowych (najlepiej aby były ciemno czerwone odmiany ''opolskie'') 30 dkg chrzanu (można k... Pyszna domowa kiełbasa w Zobacz więcej
Chimichurri to tradycyjny sos argentynski, pelen aromatycznych ziol. Zazwyczaj podaje sie go do mies z grilla i mimo, ze stek wolowy lubie w wersji bardzo minimalistycznej, czyli tylko oproszony Zobacz więcej
Chimichurri to tradycyjny sos argentynski, pelen aromatycznych ziol. Zazwyczaj podaje sie go do mies z grilla i mimo, ze stek wolowy lubie w wersji bardzo minimalistycznej, czyli tylko oproszony Zobacz więcej