marynata do mięsa żurawiną

Pasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku. Składniki 1 Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Mięsa

Mięsa 720

3
z mięsem Piersi z żurawiną i chrzanem Pałki w marynacie z warzywami Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną Polędwiczka z szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś w cieście francuskim Pulpety w Zobacz więcej
lodówki lub na całą noc. Żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Cebulę pokroić w plastry i wrzucić na wierzch żeberek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec aż żeberka będą ładnie Zobacz więcej
Lekko słodkie i aromatyczne - żeberka w marynacie żurawinowej. Idealne na grilla :) Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych sól, pieprz 1 listek laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego marynata: 5 łyżek Zobacz więcej
Przepis na karkówkę pieczoną w piekarniku z żurawiną. Wieprzowina w połączeniu z słodkim smakiem żurawiny bardzo mi smakuje, dlatego polecam wypróbowanie przepisu. Danie nie jest pracochłonne, jednak Zobacz więcej
kilka rozgniecionych ziaren jałowca sól,pieprz wykonanie: Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy ze sobą i smarujemy nią obficie mięso. Wkładamy comber w marynacie do lodówki na co najmniej Zobacz więcej
Kupiłam pierś indyka i przetestowałam mój nowy grill elektryczny Raclette Tefala. Indyk wyszedł wspaniały,a do tego pyszna grillowana cukinia... mmm :) Grill sprawdził się na 5 +, jedynym jego Zobacz więcej
Szaszłyki drobiowe z brzoskwiniami i winogronami Nie każdy lubi połączenie mięsa z owocami. Ja bardzo lubię pieczenie ze śliwkami czy żurawinami. Nie próbowałam do tej pory szaszłyków z owocami, a Zobacz więcej
Na świątecznym stole obok schabu z żurawiną gościł także schab faszerowany suszonymi morelami i śliwkami. Mięso z tego przepisu wyszło niezwykle smaczne, soczyste i znakomicie się kroiło. Na pewno Zobacz więcej
Cebula czerwona i z niej konfitura Jest słodko-winna, pasuje do mięs, serów, serów pleśniowych, na ciepło i na zimno, a że zbliża się czas żurawiny a wraz z nią moja ulubiona konfitura, taką cebulę Zobacz więcej
Mimo, iż nie jestem wielką fanką połączeń owocowo-mięsnych, dodanie owocków do kaczki to strzał w 10! Składniki: (dla 2 osób) u mnie 1/2 kaczki, jednak ZDECYDOWANIE bardziej polecam same piersi z Zobacz więcej
Jak już pewnie zauważyliście,lubię połączenie mięsa z owocami.Żurawina jest lekko kwaskowata i uważam ,że świetnie pasuje do drobiu.Ten sos świetnie nadaję się również do roladek drobiowych podawanych Zobacz więcej
Delikatne, bardzo aromatyczne danie . Czas : 1 godzina + 2 godziny w lodówce Składniki : 3 duże połówki piersi z kurczaka 3 połówki brzoskwini w syropie ( z puszki ) 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 Zobacz więcej
Składniki : polędwiczka wieprzowa długa 2 jabłka słoiczek konfitury żurawina z jabłkiem (do zakupu w Anielskie Przysmaki ) małe ziemniaki 2 łyżeczki majeranku + do przyprawienia jabłek 2 łyżeczki Zobacz więcej
Świątecznych specjałów ciąg dalszy... Nie każdy lubi połączenie mięsa z owocami, nawet tymi suszonymi, ale ja uwielbiam! Rok temu pierwszy raz nadziewałam schab, wtedy był on faszerowany śliwkami Zobacz więcej
Fenomenalne, bo inaczej nie da się opisać tej potrawy, rozgrzewające, pikantne, nieprzyzwoicie aromatyczne curry. Idealne jesienno-zimowe danie. Zainspirowała mnie niezawodna Kwestia Smaku. Składniki: Zobacz więcej
Myszka
Myszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Myszka gotuje
Polędwiczki po góralsku

Polędwiczki po góralsku 211

0
ziemniakami Przygotowanie : Polędwiczki kroję w plastry i rozbijam dłoniom. Wkładam do miski. Przygotowuje marynatę : 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki tymianku, 1 łyżeczki papryki Zobacz więcej
Filet z kurczaka pokroić w jak najdrobniejsza kostkę. Z oleju, curry, soli, pieprzu i szczypty chili przygotować marynatę. Mięso marynować 15 minut, po czym usmażyć na złoto. W salaterce wymieszać Zobacz więcej
1 filet z indyka ok 1 kg 200 g mięsa mielonego garść suszonej żurawiny garść suszonych śliwek sól pieprz pieprz ziołowy staropolski pieprz cytrynowy majeranek na marynatę 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu Zobacz więcej
). Dodaję musztardę, ocet, imbir, żurawinę i pod przykryciem duszę około 15 minut. Po upływie 15 minut, zdejmuję przykrywkę i na dużym ogniu odparowuje płyny. Kotlety wyjmuję z marynaty i układam na Zobacz więcej