marynata do mięsa żurawiną

Pasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku. Składniki 1 Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Mięsa

Mięsa 547

3
z mięsem Piersi z żurawiną i chrzanem Pałki w marynacie z warzywami Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną Polędwiczka z szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś w cieście francuskim Pulpety w Zobacz więcej
lodówki lub na całą noc. Żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Cebulę pokroić w plastry i wrzucić na wierzch żeberek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec aż żeberka będą ładnie Zobacz więcej
Lekko słodkie i aromatyczne - żeberka w marynacie żurawinowej. Idealne na grilla :) Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych sól, pieprz 1 listek laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego marynata: 5 łyżek Zobacz więcej
Przepis na karkówkę pieczoną w piekarniku z żurawiną. Wieprzowina w połączeniu z słodkim smakiem żurawiny bardzo mi smakuje, dlatego polecam wypróbowanie przepisu. Danie nie jest pracochłonne, jednak Zobacz więcej
kilka rozgniecionych ziaren jałowca sól,pieprz wykonanie: Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy ze sobą i smarujemy nią obficie mięso. Wkładamy comber w marynacie do lodówki na co najmniej Zobacz więcej
się grillować, ale dałam radę :) Składniki: 1 podwójna pierś indyka, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka miodu, 5 łyżek oliwy z oliwek, pieprz czarny Kamis Specialite, sól morska Kamis Specialite, 1 cukinia, Zobacz więcej
Szaszłyki drobiowe z brzoskwiniami i winogronami Nie każdy lubi połączenie mięsa z owocami. Ja bardzo lubię pieczenie ze śliwkami czy żurawinami. Nie próbowałam do tej pory szaszłyków z owocami, a Zobacz więcej
Na świątecznym stole obok schabu z żurawiną gościł także schab faszerowany suszonymi morelami i śliwkami. Mięso z tego przepisu wyszło niezwykle smaczne, soczyste i znakomicie się kroiło. Na pewno Zobacz więcej
Cebula czerwona i z niej konfitura Jest słodko-winna, pasuje do mięs, serów, serów pleśniowych, na ciepło i na zimno, a że zbliża się czas żurawiny a wraz z nią moja ulubiona konfitura, taką cebulę Zobacz więcej
Mimo, iż nie jestem wielką fanką połączeń owocowo-mięsnych, dodanie owocków do kaczki to strzał w 10! Składniki: (dla 2 osób) u mnie 1/2 kaczki, jednak ZDECYDOWANIE bardziej polecam same piersi z Zobacz więcej
Jak już pewnie zauważyliście,lubię połączenie mięsa z owocami.Żurawina jest lekko kwaskowata i uważam ,że świetnie pasuje do drobiu.Ten sos świetnie nadaję się również do roladek drobiowych podawanych Zobacz więcej
Delikatne, bardzo aromatyczne danie . Czas : 1 godzina + 2 godziny w lodówce Składniki : 3 duże połówki piersi z kurczaka 3 połówki brzoskwini w syropie ( z puszki ) 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 Zobacz więcej
Składniki : polędwiczka wieprzowa długa 2 jabłka słoiczek konfitury żurawina z jabłkiem (do zakupu w Anielskie Przysmaki ) małe ziemniaki 2 łyżeczki majeranku + do przyprawienia jabłek 2 łyżeczki Zobacz więcej
Świątecznych specjałów ciąg dalszy... Nie każdy lubi połączenie mięsa z owocami, nawet tymi suszonymi, ale ja uwielbiam! Rok temu pierwszy raz nadziewałam schab, wtedy był on faszerowany śliwkami Zobacz więcej
1-2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki masła świeża/suszona kolendra do posypania sól do doprawienia marynata do mięsa 1 łyżka świeżego startego imbiru (0.5 łyżki mielonego) 1 łyżeczka kurkumy 1 ząbek Zobacz więcej
Myszka
Myszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Myszka gotuje
Polędwiczki po góralsku

Polędwiczki po góralsku 198

0
ziemniakami Przygotowanie : Polędwiczki kroję w plastry i rozbijam dłoniom. Wkładam do miski. Przygotowuje marynatę : 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki tymianku, 1 łyżeczki papryki Zobacz więcej
Filet z kurczaka pokroić w jak najdrobniejsza kostkę. Z oleju, curry, soli, pieprzu i szczypty chili przygotować marynatę. Mięso marynować 15 minut, po czym usmażyć na złoto. W salaterce wymieszać Zobacz więcej
1 filet z indyka ok 1 kg 200 g mięsa mielonego garść suszonej żurawiny garść suszonych śliwek sól pieprz pieprz ziołowy staropolski pieprz cytrynowy majeranek na marynatę 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu Zobacz więcej
). Dodaję musztardę, ocet, imbir, żurawinę i pod przykryciem duszę około 15 minut. Po upływie 15 minut, zdejmuję przykrywkę i na dużym ogniu odparowuje płyny. Kotlety wyjmuję z marynaty i układam na Zobacz więcej