marynata do pstrąga

iwa643
iwa643 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Pstrąg z marynaty

Pstrąg z marynaty 991

1
Smaczny pstrąg z marynaty cytrynowej. Pieczony z wiązką fasolki . Pstrąg z marynaty składniki 1 szt pstrąg 1 ząbek czosnku 1 cytryna pieprz cytrynowy Sól morska 15 dag fasolki szparagowej Zobacz więcej
Ryby u mnie nabierają różnych smaków . Czas : 30 minut + 1 godzina w marynacie Składniki : 2 kawałki fileta z pstrąga 1,5 łyżeczki powideł śliwkowych 1,5 śliwki dużej ( rengloda lub podobna ) sos Zobacz więcej
Pyszny aromatyczny pstrąg przekładany liśćmi szpinaku i bazylii. Smażony na masełku , podany z nitkami chilli. Przekładamy pstrąg z marynaty składniki 1 garść liście szpinaku 5 listków bazylii Zobacz więcej
Przepyszny. Nie da się inaczej określić. Powiem Wam, że odkryłam go niedawno i na prawdę nie wiem czy to nie będzie moje „popisowe danie” tegorocznej Wigilii. Absolutne „must have” Składniki: filet z Zobacz więcej
Lubię marynaty do ryb komponowane z soku owoców cytrusowych z dodatkiem pikantnych przypraw. I co ciekawe sposób robienia ryby nie wiele sie różni od siebie. Nawet marynaty są bardzo podobne . A Zobacz więcej
Chermoula to tradycyjna marynata do mięs i ryb, która cieszy się dużą popularnością w Maroku, Libii, Tunezji i Algierii. Jest kilka sposobów jej przyrządzania, ale najczęściej taka marynata zawiera Zobacz więcej
Pstrąg w marynacie tamaryndowej | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie KUCHNIA CHIŃSKA KUCHNIA INDYJSKA « Pomidorowe curry z Zobacz więcej
Pieczony filet z pstrąga łososiowego z musztardową nutą. Bardzo łatwe danie, które można przyrządzić w domowym piekarniku, jak i na grillu. Gorąco polecam. Składniki: - 300 g fileta z pstrąga Zobacz więcej
Jeśli macie ochotę wypróbować nowe kompozycje smakowe. To warto zainteresować się rybą w marynacie teriyaki. Można wykorzystać gotowy sos teriyaki lub dostępny teraz w każdym markecie sos sojowy. Ja Zobacz więcej
Od dłuższego czasu chodził za mną pstrąg. Gdy wreszcie dopadłem go w sklepie, szybko wrzuciłem do koszyka, dorzuciłem też limonkę (na pewno się przyda) i pobiegłem do kasy. W domu po przeszukaniu Zobacz więcej
Dzisiejsza wariacja na temat pstrąga łososiowego zakończyła się smakowitym finiszem :D Pstrąg pieczony w słodkiej marynacie na bazie sosu sojowego i syropu klonowego z dodatkiem kwaskowej nuty Zobacz więcej
Ostatnio kupiłam olej sezamowy. Bardzo mi zasmakował i przyrządzam z nim różne dania. Przygotowałam taką pyszną rybkę z grilla. Pstrąg wyszedł pyszny a w smaku wyraźnie czuć posmak oleju sezamowego. Zobacz więcej
W piątek na naszym stole z reguły gości ryba.Mama kultywuję tą tradycję i stara się aby w tym dniu nie jeść mięsa, nie tylko podczas wielkiego postu, ale przez okrągły rok.Tak więc mintaj , morszczuk, Zobacz więcej
Marynatę z pietruszki mąż zdobył od któregoś ze znajomych. Podobno pyszna, łatwa i idealna do ryby. Spróbowaliśmy i wszystko się zgadza! Jest lekko tłusta, więc ja osobiście nie polecam jej do Zobacz więcej
często wprowadzać do jadłospisu. Wczoraj padło na pstrąga, który zniknął z talerzy w mgnieniu oka. Potrzebujemy: Płaty z pstrąga, oliwa z oliwek, 2 cytryny, pieprz cytrynowy, pół ząbka czosnku, pół Zobacz więcej
Jestem szczęściarą :) Zostałam obdarowana młodymi, świeżo złowionymi pstrągami... uwielbiam... Mój osobisty mąż wypatroszył rybki, umył, poodcinał łebki, mi zostało tylko... albo.. aż.. Zobacz więcej
z pieca, których jedliśmy duże ilości. Składniki na dwa całe pstrągi 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku 1 mały pęczek koperku 1 cytryna Sól,pieprz Przygotowanie: 1.Ryby umyć, osolić, popieprzyć i odstawić Zobacz więcej
Tak bardzo smakowała mi ta ryba, że nie mogłam się jej najeść. To był naprawdę wyjątkowo pyszny i jednocześnie lekki posiłek. Pstrąg był bardzo aromatyczny, bo zamarynowałam go na godzinę przed Zobacz więcej
Pstrąg smakuje w każdej wersji. Ostatnio doszłam do wniosku , że można wpływać na smak dania nie tylko zmieniając sposób doprawienia pstrąga ( np. różne marynaty) , co poprzez dodatki. Podawałam już Zobacz więcej
Przygotowanie pieczonej ryby to chyba najszybszy i najmniej pracochłonny pomysł na szybki obiad. Kiedy zależy mi, żeby posiłek szybko wylądował na stole, stawiam na filet ryby, np. pstrąga Zobacz więcej