marynata do schabu z dzika

meg
meg Obserwuj blogaObserwujesz bloga
przesmacznie.blogspot.com
pieczeń z dzika

pieczeń z dzika 12216

4
Drugi dzień wizyty gości. Dzisiaj serwuje dziczyznę :) Dostaliśmy dzika ( już przerobionego oczywiście :))) od mojego teścia leżał sobie grzecznie w zamrażarce i czekał, aż nadarzy się okazja aby go Zobacz więcej
Schab pieczony w piwie imbirowym Schab pieczony w ziołach po włosku Pieczony schab cynamonowy Boczek pieczony w przyprawach korzennych z czosnkiem Boczek pieczony Pasztet mięsny Pasztet Zobacz więcej
kochatka
kochatka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ja tu gotuję
Schab pieczony z dzika

Schab pieczony z dzika 5596

1
kawałkiem schabu z dzika. Początkowo miał być przerobiony na kotlety, ale ostatecznie wyszła z niego fantastyczna pieczeń idealna na kanapkę. Jak to zrobić: 500 g schabu z dzika z warstewką tłuszczu Zobacz więcej
Przepis trochę zmodyfikowany pochodzi z strony klik; –> Hanna Szymanderska „Polska Kuchnia Myśliwska” Składniki: 1-2 kg schab lub szynka z dzika smalec 1 szkl piwa jasnego 2 cebule 2 łyżki Zobacz więcej
Udało nam się znaleźć w naszej okolicy dostawcę, który sprzedaje dziczyznę w przyzwoitej cenie, więc nie mogliśmy przegapić takiej okazji. Mięso z dzika jest zupełnie inne niż wieprzowe – ciemniejsze, Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
pieczeń z dzika

pieczeń z dzika 10162

2
Dziczyzny i pacierza nigdy nie odmawiam! Zatem, gdy dostałam telefon, że jest półtorakilogramowy schab z dzika do wzięcia, nie wahałam się ani chwili. Postanowiłam mięso najpierw zamarynować na 1.5 Zobacz więcej
Teść ma urodziny dopiero za dwa tygodnie, ale niestety nie będziemy mogli wtedy być na Śląsku. Ale że ten weekend spędzaliśmy w Lędzinach, postanowiliśmy więc zrobić dla niego w tę niedzielę Zobacz więcej
najprostszych zadań już nie należy, ale takie są prawa natury. Plusem polowań jest przede wszystkim świeże mięso, a taki fakt w kuchni bardzo się liczy. Dziczyzna jest w dzisiejszym świecie rarytasem Zobacz więcej
Przepis pochodzi z „Książki kucharskiej” Marii Ochorowicz Monatowej z roku 1910. Panuje przekonanie, ze dziczyzna musi długo leżeć w marynacie, a to wcale nie jest konieczne. Jeżeli mamy dobre mięso Zobacz więcej
Bitki z dzika, które są tak miękkie, że rozpływają się w ustach, podane z kremowym sosem grzybowym, to wspaniałe danie kuchni polskiej. Bardzo polecam na wyjątkowe okazje - biesiadnicy będą Zobacz więcej
Cześć =) Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na kolejne danie ze swojej ulubionej dziczyzny: gulasz z dzika z sosie grzybowym =) Danie to ma klasyczny smak kuchni polskiej, a jako przyprawa została użyta Zobacz więcej
schabu czy karkówki, jednak smak zupełnie inny. Mangalicato rasa świń, która powstała ze skrzyżowania serbskich świń rasy sumadia i węgierskich świń rasy szalantai. Są to świnie z kędzierzawą Zobacz więcej
Uważam, że mięso powinno być słone i pikantne a słodki tylko deser. Nie lubię schabu ze śliwką, kurczaka z ananasem, nie smarowałam mięs miodem dla chrupiącej skórki. Tym razem zaryzykowałam. Zobacz więcej
ucztach, imprezach, kolacjach w gronie znajomych lub jako obiad z butelką wina ;) Dziś na pierwszy plan wychodzi dzik, a konkretnie schab z dzika marynowany w rozmarynie i jałowcu i pieczony w piecu. Zobacz więcej
Drugie dania Grillowane Kamis Knorr Konkursy Kotanyi Lody Makarony Mufiny,babeczki,ciasteczka Młyny Stoisław Pierogi Pizza Prima Przetwory i marynaty Przystawki Rodzina Rolady Royal Brand Ryby Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Konkurs makaronowy

Konkurs makaronowy 392

0
czubrydza zielona danie deser deser lodowy Dewolaje drożdże Faszerowane ziemniaki feta Fit & Easy flaczki gofry Granex test grill grochowa grzyby herbata Home cooking 22 październik 2011 ROK Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Co na grilla – mięso

Co na grilla – mięso 388

0
eksperymentów – na ruszt wrzucamy mnóstwo intrygujących specjałów. Sami sprawdźcie jakich! Mięso zawsze w cenie Kiełbasa, karkówka i skrzydełka to menu typu basic na polskich rusztach. Z czasem Zobacz więcej
Mocnym filarem kuchni polskiej jest bardzo rozbudowana tradycja myśliwska, opierająca się na mięsach zwierzyny łownej oraz ptactwa. Polowania były ważnym rytuałem społecznym, który ustanawiał także Zobacz więcej
z blogosfery plotkowała wspólnie popijając pyszne białe winko. Na koniec Gospodarz i Szef Kuchni zaprosili nas na degustację „gotowej” zupy oraz popisowe dania Maksymiliana: Schab na trawie żubrowej Zobacz więcej
do szafy – wolę jako zapach do deserów 8. marmulada ze śliw i kakaa – poezyja dla żaby szerokoustnej 9. przepis na ogórki kiszone w beczce magdy gessler – kto wie, gdzie MG sprzedaje beczki? 10. Zobacz więcej