marynata do schabu z dzika

meg
meg Obserwuj blogaObserwujesz bloga
przesmacznie.blogspot.com
pieczeń z dzika

pieczeń z dzika 11992

4
Drugi dzień wizyty gości. Dzisiaj serwuje dziczyznę :) Dostaliśmy dzika ( już przerobionego oczywiście :))) od mojego teścia leżał sobie grzecznie w zamrażarce i czekał, aż nadarzy się okazja aby go Zobacz więcej
Schab pieczony w piwie imbirowym Schab pieczony w ziołach po włosku Pieczony schab cynamonowy Boczek pieczony w przyprawach korzennych z czosnkiem Boczek pieczony Pasztet mięsny Pasztet Zobacz więcej
kochatka
kochatka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ja tu gotuję
Schab pieczony z dzika

Schab pieczony z dzika 5536

1
kawałkiem schabu z dzika. Początkowo miał być przerobiony na kotlety, ale ostatecznie wyszła z niego fantastyczna pieczeń idealna na kanapkę. Jak to zrobić: 500 g schabu z dzika z warstewką tłuszczu Zobacz więcej
Przepis trochę zmodyfikowany pochodzi z strony klik; –> Hanna Szymanderska „Polska Kuchnia Myśliwska” Składniki: 1-2 kg schab lub szynka z dzika smalec 1 szkl piwa jasnego 2 cebule 2 łyżki Zobacz więcej
Udało nam się znaleźć w naszej okolicy dostawcę, który sprzedaje dziczyznę w przyzwoitej cenie, więc nie mogliśmy przegapić takiej okazji. Mięso z dzika jest zupełnie inne niż wieprzowe – ciemniejsze, Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
pieczeń z dzika

pieczeń z dzika 9995

2
Dziczyzny i pacierza nigdy nie odmawiam! Zatem, gdy dostałam telefon, że jest półtorakilogramowy schab z dzika do wzięcia, nie wahałam się ani chwili. Postanowiłam mięso najpierw zamarynować na 1.5 Zobacz więcej
Teść ma urodziny dopiero za dwa tygodnie, ale niestety nie będziemy mogli wtedy być na Śląsku. Ale że ten weekend spędzaliśmy w Lędzinach, postanowiliśmy więc zrobić dla niego w tę niedzielę Zobacz więcej
najprostszych zadań już nie należy, ale takie są prawa natury. Plusem polowań jest przede wszystkim świeże mięso, a taki fakt w kuchni bardzo się liczy. Dziczyzna jest w dzisiejszym świecie rarytasem Zobacz więcej
Przepis pochodzi z „Książki kucharskiej” Marii Ochorowicz Monatowej z roku 1910. Panuje przekonanie, ze dziczyzna musi długo leżeć w marynacie, a to wcale nie jest konieczne. Jeżeli mamy dobre mięso Zobacz więcej
Cześć =) Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na kolejne danie ze swojej ulubionej dziczyzny: gulasz z dzika z sosie grzybowym =) Danie to ma klasyczny smak kuchni polskiej, a jako przyprawa została użyta Zobacz więcej
z kurczaka (lub 1 podwójny filet z kurczaka) 1 łyżka oleju (u mnie "perfumowany" trawą cytrynową i dziką bazylią) 1 łyżka miodu 1 1/2 łyżki sosu sojowego bezglutenowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka Zobacz więcej
ucztach, imprezach, kolacjach w gronie znajomych lub jako obiad z butelką wina ;) Dziś na pierwszy plan wychodzi dzik, a konkretnie schab z dzika marynowany w rozmarynie i jałowcu i pieczony w piecu. Zobacz więcej
deser deser lodowy Dewolaje drożdże Faszerowane ziemniaki feta Fit & Easy flaczki gofry Granex test grill grochowa grzyby herbata Home cooking 22 październik 2011 ROK Jabłecznik jaja jajka jajka Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Konkurs makaronowy

Konkurs makaronowy 385

0
czubrydza zielona danie deser deser lodowy Dewolaje drożdże Faszerowane ziemniaki feta Fit & Easy flaczki gofry Granex test grill grochowa grzyby herbata Home cooking 22 październik 2011 ROK Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Co na grilla – mięso

Co na grilla – mięso 378

0
. Boczku nie trzeba doprawiać solą, ponieważ sam w sobie jest słony. Troszkę chudszy schab niesamowicie skruszeje jeśli przed wrzuceniem go na grilla pomoczycie go kilka godzin w mleku. Niepodważalną Zobacz więcej
wieku zwierzyna łowna i dzikie ptactwo stanowiło własność powszechną (res nullius), a polować na nie mógł każdy. Nie zachowały się jednak relacje kulinarne z tamtego czasu i trudno dociec, jak Zobacz więcej
z blogosfery plotkowała wspólnie popijając pyszne białe winko. Na koniec Gospodarz i Szef Kuchni zaprosili nas na degustację „gotowej” zupy oraz popisowe dania Maksymiliana: Schab na trawie żubrowej Zobacz więcej
"murzynki" z żurawiną Pszenny razowiec z ziarnami "Księżycowe" pomidorki Poniedziałkowe pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą Egzotyczna sałatka owocowa z żurawiną Francuski chleb codzienny Zobacz więcej
Ekspresłówka #3 Grzeczność | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
z cebulą w śmietanie i ziemniaki w "mundurkach" Gulasz z sarniny z czerwonym winem i jałowcem Zupa krem z pora Pstrąg smażony z migdałami Wątróbka cielęca w winie z jabłkami i postrach Głodzilli Zobacz więcej