marynata do steków

Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Stek wołowy w marynacie

Stek wołowy w marynacie 1400

0
Dobry sposób na stek. Robimy trochę na odwrót niż zwykle, gdyż najpierw steki smażymy a potem moczymy w marynacie. Tak przygotowany stek,pokrojony w cienkie paski,jest dobry z dodatkiem zielonej Zobacz więcej
Dobry stek tak naprawdę nie potrzebuje żadnych dodatków. Jeśli jednak nie dysponujemy dobrym stekiem wołowym to ta klasyczna marynata uczyni go świetnym. Z przepisu powinno nam wyjść około szklanki Zobacz więcej
Po klasycznych sposobach na stek (Gordona z pomidorową salsą i Jamiego z sosem chrzanowym) pora na marynowane mięso. Jak na kuchnię tajską przystało, zalewa ma zbilansowany smak. Słony nadaje sos Zobacz więcej
Do przygotowania steków najlepiej użyć rostbefu wołowego lub polędwicy wołowej. Nie polecam natomiast schabu, bo wtedy steki są twarde i mają efekt "gumy". Osobiście preferuję rostbef - wtedy steki, Zobacz więcej
Czosnkowo-rozmarynowa marynata Jeśli nie mamy pod ręką rozmarynu to świeży tymianek i majeranek będą tak samo dobrze działały w tej marynacie. Składniki: szklanki czerwonego octu winnego 2 łyżki Zobacz więcej
Zrobienie steku z Polsce to wyzwanie. Po pierwsze nie mamy tu krów mięsnych, tylko mleczne, których mięso jest mniej smaczne. Po drugie dobre wołowe mięso ciężko jest znaleźć. Po trzecie jest drogie, Zobacz więcej
Do przygotowania dania potrzebujemy: garść pistacji 1 mała cukinia 200g polędwicy wieprzowej marynata: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki polskiego czosnku - wyciśnięte przez praskę lub Zobacz więcej
Mięso rekina jest delikatne i bardzo smaczne. Warto też wiedzieć, że w takim steku na pewno nie znajdziemy ości. Jednak mimo tego rekiny są dość kontrowersyjnym tematem ze względu na okrutny proces Zobacz więcej
Marynata do steków- na patelnie oraz grilla Marynata do steków- na patelnie oraz grilla Hej. Dzisiejszym „mini” przepisem będzie marynata do steków z wołowiny oraz różnych innych mięs smażonych na Zobacz więcej
Marynata, którą lubię najbardziej, bo wspaniale podkreśla smak mięsa, ale tego smaku nie dominuje. Jest delikatna, lekko słodka i kwaśna, czosnkowo - ziołowa, taka w sam raz :) Można w niej Zobacz więcej
Latest: Sos chrzanowy do steków Wyjątkowe marynaty do steków i wołowiny Słodki i pikantny deser ananasowy z grilla Kukurydza z grilla – wybrane i polecane przepisy Sos balsamiczno-wiśniowy do drobiu i Zobacz więcej
Mięsa jem stosunkowo mało, ale od czasu do czasu dobrym stekiem z wołowiny to na pewno nie pogardzę. Szczególnie na kolację, bo top mi zapewnia porcję białka, dodaję do tego pokaźną ilość warzyw i Zobacz więcej
Trochę nietypowo jak na kobietę, ale uwielbiam wołowinę. Zanim nauczyłam się jednak przyrządzać sama steki z tego mięsa zmarnowałam kilka naprawdę fajnych porcji polędwicy, rostbefu czy antrykotu. Zobacz więcej
spoglądając na to co zostawiłam za plecami. I pod nogami znowu zaczął się usypywać nowy „stok narciarski”. Trochę felerny bo bez kolejki liniowej. Jaka jest różnica? Tym razem zjadę na dupie… Stek po Zobacz więcej
tuńczyka, możesz z powodzeniem użyć piersi z indyka. Składniki: Dwa steki z tuńczyka; Mix sałat z pestkami dyni (wersja jesienny leń); Mała cukinia; Papryczka chilli; Cytryna; Czosnek; Oliwa; Sól; Zobacz więcej
Nim przejdę do przepisu właściwego chciałabym wprowadzić Was, lub przypomnieć o kilku ważnych zasadach przy pieczeniu steków. Otóż po pierwsze jakie mięso wybrać? Najodpowiedniejsze to rostbef (można Zobacz więcej
ciąg dalszy. Eksperymentując z ostatnio coraz bardziej ukochaną mi wołowiną postanowiłam skonstruować przepis na to, co tygryski lubią najbardziej, czyli porządną kanapkę. Padło na pełnoziarnistą Zobacz więcej
Bo gotować każdy może, wystarczy odrobina chęci i chwila czasu, by do reszty zatracić się w zapachu potraw, w ich smaku, w ich historii. O szeroko pojętym gotowaniu oraz o kuchni z różnych zakątków Zobacz więcej
Do tworzenia tego bloga zaprosiłam Martę, wszechstronnie utalentowaną kucharkę, plastyczkę i Matkę Lwicę ;) Od tego momentu wspólnie tworzymy projekt, który daje nam wiele radości. I tą radością Zobacz więcej
Wyjątkowe danie kuchni amerykańskiej. Słynny rib eye to stek z najlepszej części antrykotu wołowego z charakterystycznym oczkiem tłuszczu. Najlepszy jest z mięsa rasy Aberdeen Angus.Mięso jest Zobacz więcej