marynata do żeberek pieczonych

Witajcie dzisiaj przepis na wspaniałe pieczone żeberka w marynacie miodowej. Składniki: ok 1 kg żeberek (ja miałem żeberka trójkąty – więcej mięsa ale trzeb dłużej piec) 3 łyżki miodu 1 łyżeczka Zobacz więcej
Składniki: 1 kg żeberek 4 cebule 1 główka czosnku Składniki na marynatę (wszystko zmiksować): 3 łyżki miodu rzepakowego 4 łyżki oliwy 1/2 szklanki wody 1 łyżka mielonej papryki ostrej garść suszonych Zobacz więcej
To danie, którego nie jadłam bez mała, od piętnastu lat. Jednak ostatnio zachęcona przez małżonka, wygrzebałam stary przepis i tym sposobem mieliśmy smaczny, wspominkowy obiad. Składniki: 1 kg żeberek Zobacz więcej
Żeberka. Kto lubi? My z mężem uwielbiamy. Zawsze wybieram takie mięsiste kawałki. Doskonały pomysł na weekendowy obiad Jest jeden warunek- muszą być dobrze przyprawione. A powstały podczas pieczenia Zobacz więcej
MARYNATA Z POWIDEŁ ŚLIWKOWYCH - 3 łyżki powideł śliwkowych (przepis niżej), - 1 łyżka oliwy z oliwek np. EXTRA VIRGIN, - 1 łyżeczka octu winnego, - 3/4 łyżeczki soli morskiej, - 1/3 łyżeczki imbiru, - Zobacz więcej
Uwielbiam pieczone żeberka i najcześciej zdarza mi się je przyrządzać w sezonie grillowym a przecież poza sezonem też można je pysznie upiec. Nakład pracy jest minimalny, pewnie wszystkie składniki Zobacz więcej
Witam serdecznie Kolejne mało dietetyczne danie tym razem żeberka w marynacie miodowej ale już nie długo umieszczę coś lżejszego:). Żeberka są bardzo smaczne, proste w przygotowaniu i powinny smakować Zobacz więcej
Soczyste, kruche żeberka - marynowane kilka godzin, pieczone przez 2 godziny w rękawie do pieczenia (to jest ich sekret) :) Składniki: 1,5 kg żeberek wieprzowych, 2 cebule, 4 łyżki ketchupu, 2 łyżki Zobacz więcej
Nie mogłam się długo przekonać do żeberek, a mięs w miodzie po prostu nie znoszę a tu proszę niespodzianka - smaczne :) Smakuje jak dla mnie podobnie do karczku z tym że jest mięso jest chudsze.. Zobacz więcej
Jeśli ktoś ma profil na FB, zachęcam do odwiedzania (i polubienia Nieba na Talerzu, rzecz jasna:), gdyż oprócz mnie, opisuje tam swoje domowe pychoty moja przyjaciółka BeElka. W ostatnim czasie podała Zobacz więcej
do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Piekarnik włączyłam na 180 C (termoobieg). Żeberka wstawiłam (przykryte) do gorącego piekarnika na 80 minut. W połowie pieczenia każdy kawałek odwróciłam na Zobacz więcej
Gdzie się podziała moja wena kulinarna? Zaglądam do każdego konta w jej poszukiwaniu, a rezultat marny. Od tygodnia, nie ciągnie mnie do kuchni, a myśli o obfotografowywaniu kolejnej potrawy nie Zobacz więcej
pozostałe przyprawy i olej, mieszamy. Przykrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki. Przekładamy żeberka do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę. Wkładamy do nagrzanego na 200 stopni piekarnika na Zobacz więcej
Żeberek w piwie nigdy nie piekłam i nie jadłam, więc gdy usłyszałam, że są smaczne, postanowiłam przekonać się na własnych kubkach smakowych. Marynata jest bardzo aromatyczna, pachnie czosnkiem, Zobacz więcej
Żeberka gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem ziół przez 1,5 godziny. Ugotowane mięso ostudź, posól. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj, pokryj nimi dokładnie mięso. Odstaw na minimum pół godziny w Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Pieczone żeberka.

Pieczone żeberka. 10638

2
, * 1/2 łyżeczki soli, Przygotowanie : Żeberka umyj, osusz i pokrój na kawałki z jedna lub dwiema kośćmi. W dużym naczyniu żaroodpornym zmieszaj oliwę z przyprawami i natką pietruszki, obtocz mięso w Zobacz więcej
eve
eve Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GOTOWE PRZEPISY
Smakowite żeberka

Smakowite żeberka 1665

0
około 1.5 kg żeberek wieprzowych sól 2 cebule pokrojone w piórka 2 ząbki czosnku Wszystkie składniki na marynatę połączyć. Żeberka pokroić w pojedyncze kostki, które dokładnie solimy, następnie Zobacz więcej
Amarei
Amarei Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Sandry
Miodowe żeberka

Miodowe żeberka 1988

2
do lodówki. Zamarynowane żeberka, z całą marynatą przełożyć na blachę bądź do rękawa foliowego. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 60 minut, aż do zarumienienia. Od czasu do czasu Zobacz więcej
Marynata: 3 łyżki oleju kujawskiego łyżeczka musztardy dijon pół łyżeczki tabasco 2 łyżki miodu 4 ząbki czosnku (wyciśnięty lub drobno posiekany) łyżka keczupu łyżka sosu sojowego łyżeczka utartego Zobacz więcej