marynata jagnięcina

Pyszna, mięciutka jagnięcina zamarynowana w musztardzie rosyjskiej i przyprawach, przygotowana na patelni grillowej. Dodatkiem są warzywa karmelizowane - ale bez dodatku cukru czy miodu. Warzywa po Zobacz więcej
Rafał Nawacki
Rafał Nawacki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grillowanie
Szaszłyki jagnięce

Szaszłyki jagnięce 419

0
500 g jagnięciny (steki z nogi) 100 ml jogurtu 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżeczka kminku łyżeczka kolendry w proszku 2 ząbki czosnku szczypta cynamonu szczypta kurkumy, rozmarynu i goździk Zobacz więcej
Jagnięcina to na pewno nie najbardziej popularne mięso na naszych stołach, ale warto się na nią skusić, bo jest naprawdę bardzo smaczna, a jej przygotowanie to łatwizna! Dziś kotlety w lekko Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 1-1,5 kg jagnięciny 2-3 główki czosnku olej sól, pieprz świeżo zmielony kilka gałązek rozmarynu, tymianku i skórka z całej cytryny 1/ mięso myjemy, osuszamy, nakłuwamy nożem i wciskamy do Zobacz więcej
famke
famke Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wypiecz Wymaluj
No i wyzionął ducha

No i wyzionął ducha 100

0
mój bohaterski, wysłużony Nikon. Odmówił współpracy i klapa… Klapa podwójna, bo majówkowy grill wbrew pogodzie się odbył z powodzeniem. Wiadomo – jak towarzystwo super – żadna pogoda nie straszna Zobacz więcej
Zapraszam na fb: https://www.facebook.com/jejkuchnia?ref=bookmarks Jogurtowa: Pojemniczek jogurtu wymieszaj z 2 posiekanymi ząbkami czosnku i rozgniecionymi listkami rozmarynu. Idealna do baraniny, Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
grillowana jagnięcina

grillowana jagnięcina 1922

0
Jagnięcina, aby złagodzić jej zapach, wymaga odpowiedniej obróbki, należy dokładnie oczyścić ją z błon i obtoczyć w aromatycznych ziołach i przyprawach. Jagnięcina pod wpływem długiej obróbki cieplnej Zobacz więcej
"Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty" książka wydawnictwa Świat książki, można kupić ją tutaj. W książce znajdziemy prawie 100 przepisów na mięsa, tajemnicą każdego mięsa jest marynata. Książka jest Zobacz więcej
Młoda jagnięcina w przeciwieństwie do dojrzałej baraniny posiada łagodniejszy aromat i delikatniejszą strukturę, ale nawet łagodniejszy smak jest dość wyrazisty, dlatego świetnie łączy się z Zobacz więcej
Szaszłyki jagnięce z sosem miętowym wrz 25, 2012 Aromatyczne szaszłyki jagnięce z grilla w wyśmienitej marynacie z czosnku, kminu rzymskiego, gorczycy i wędzonej papryki. Podawane z ryżem basmati i Zobacz więcej
Ostatnio mieliśmy ochotę na coś nowego i padło na jagnięcinę. Był to świetny wybór, bo mięso to jest delikatne i bardzo smaczne. Przyrządzenie nie wymaga żadnych większych umiejętności. Wystarczy Zobacz więcej
Nie jestem wielką fanką jagnięciny, ale raz na jakiś czas, robię przyjemność Emkowi i przygotowuję mu tak jak dziś, jagnięcinę w różnym wydaniu. Tym razem, proponuję aromatyczne, kruche kotleciki Zobacz więcej
Jagnięcina jest u nas bardzo rzadko dostępna. Gdy jednak się pojawia, stanowi swego rodzaju odskocznię, a nawet atrakcję. Odskocznię od częstych bywalców naszego stołu: wieprzowiny czy drobiu. Zobacz więcej
Cześć =) Grillowane steki z młodej, wiosennej jagnięciny to prawdziwa uczta dla podniebienia =) Delikatne mięso przechodzi smakami i aromatami czosnkowo-rozmarynowej marynaty. Najsmaczniej wychodzą Zobacz więcej
Razem z Michałem z Radia Plus uczyliśmy się przyrządzać jagnięcinę w sosie miętowym według przepisu Szefa Kuchni Restauracji Grande Grill. Jak się okazuje nie takie mięso straszne jakby go Zobacz więcej
Al-ashiyash/sheshleyka (الأشياش)/(شاشليك) to arabski odpowiednik szaszłyka przyrządzanego najchętniej z jagnięciny, jagnięcych podrobów najczęściej w Eid Al-adha (Święto Ofiarowania). Spacerując Zobacz więcej