marynata maślanki

Witajcie :) Dziś zaproponuję wam kurczaka w marynacie z maślanki pieczonego w piekarniku.Kurczak jest łagodny i soczysty.Proponuję podać go z naturalnym brązowym ryżem oraz u mnie z sałatą masłową i Zobacz więcej
200 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 40 g cukru 2 jajka 100 ml maślanki 4 łyżeczki oleju marynata: 60 ml soku z cytryny, płaska łyżeczka cynamonu, 2 Zobacz więcej
Heeej <3! Kasza jaglana z siemieniem lnianym, masłem orzechowym, orzeszkami ziemnymi, cynamonem, bananem, jabłkiem od babci, brzoskwinią, rodzynkami, suszonymi daktylami, śliwkami, figami.Podana z Zobacz więcej
W misce wymieszać maślankę, olej, przepuszczony przez praskę czosnek, paprykę w proszku, sól i pieprz. W powstałej marynacie zanurzyć udka z kurczaka. Trzeba dobrać taką miskę, żeby udka były całe Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
PIECZONA POLĘDWICA WIEPRZOWA

PIECZONA POLĘDWICA WIEPRZOWA 1994

0
Prosty, nie wymagający praktycznie jakiegokolwiek nakładu pracy przepis... Polędwica pieczonaSKŁADNIKI: 2 polędwice wieprzowe 1 opakowanie WINIARY POMYSŁ NA ... kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Zobacz więcej
Sałatka z kurczakiem i brzoskwiniami w sosie jogurtowo-czosnkowym (1 porcja) 4 pomidory 1 rzodkiewka 1 brzoskwini z puszki Ok 50 g mieszanki sałat z rukolą Ok 100 g piersi z kurczaka Marynata do Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
kurczak w maślance

kurczak w maślance 1426

1
Ciągle szukam nowych rozwiązań na podanie kurczaka. Tym razem eksperyment z maślanką wg Nigelli i po moich zmianach. Kurczak w maślance 6 kawałków kurczaka (u mnie pałki)350-400ml maślanki3 ząbki Zobacz więcej
Zapraszam na pyszne kotlety drobiowe w chrupiącej panierce z krakersów. Danie obiadowe idealnie komponujące się z ziemniakami oraz surówką. Prosta i smaczna odmiana zamiast tradycyjnych kotletów Zobacz więcej
Marynowana karkówka z grilla Tym razem nieco nietypowy przepis na marynatę do karkówki. Wypróbowałam i stwierdziliśmy, że karkówka w takiej marynacie wychodzi całkiem smaczna, a nieco odmienna od tej, Zobacz więcej
Słynne nuggettsy w wersji light- bez dodatku tłuszczu, w panierce kukurydzianej i marynacie maślankowej. Są po prostu pyszne! Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 1 szklanka maślanki, 1 szklanka Zobacz więcej
Dzisiejszy przepis to chrupiące kąski z kurczaka - smaczne, szybkie i łatwe do przygotowania. Idealne do maczania w różnych sosach. Przepis inspirowany Allrecipies . 2 filety z piersi kurczaka ok. 2/3 Zobacz więcej
Zaproponuję polędwiczki drobiowe a'la KFC w aromatycznej panierce. Polędwiczki drobioweSkładniki: 1 duża pierś kurczaka 2 jajka 1/2 szkl. maślanki mąka tymianek oregano ostra papryka czosnek Zobacz więcej
Dziś propozycja obiadowa. Strasznie sycąca i bardzo, ale to bardzo dobra. Pomysł na kurczaka w tej wersji znalazłam w książce Nigelli Lawson "Kuchnia - przepisy z serca domu". Składniki - 4 filety z Zobacz więcej
Z moim mężem bardzo lubimy nogi z kurczaka, więc często pojawiają się na naszym stole. Tym razem pomysł na kurczaka zaczerpnęłam z książki "Nigella Ekspresowo". Składniki - 4 sztuki nóg z kurczaka (u Zobacz więcej
Składniki: 1 opakowanie mixu sałat z roszponką 3 piersi z kurczaka 6 jajek 1 cukinia 2 sery camembert 10 listków bazylii 2 łyżki majonezu 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki maślanki 9 Zobacz więcej
Halibut jest tak pyszną rybą, że nie sposób go zepsuć. Wychodzi idealny w każdej postaci, z patelni na maśle, zapiekany w piekarniku, gotowany na parze, a nawet w formie pulpetów. Zamarynowany w Zobacz więcej
W tym roku pobijam samą siebie, co wyjazd na grilla gdzie coś przygotowuję to jest to coś innego. Ponoć wszystkim smakuje jak jest nigdy się nie dowiem. Tym razem karkówka na dwa sposoby. Gdy się do Zobacz więcej
Pewnie każdy ma swój ulubiony sposób marynowania kurczaka. Lubię, gdy mięso jest kruche i soczyste, dobrze doprawione. Ale nie lubię przypraw z dodatkiem glutaminianu, wybieram całkowicie naturalne Zobacz więcej
Zwykły kawałek drobiowego mięsa może smakować zupełnie inaczej jeśli zanurzymy go na kilka godzin w pysznej białej marynacie. Mięso jest idealnie kruche i soczyste jednocześnie i wspaniale pachnie Zobacz więcej