marynata na zimno ryby

Przepis na rybę dostałam od Mamy. Nie wiem dlaczego taka nazwa tej ryby bo z Japonią, nie ma nic wspólnego:-) nazwa jak nazwa. Rybę się je na zimno i przygotowuje dzień wcześniej, aby smaki się Zobacz więcej
Wigilijne menu pomimo braku mięsa może być bardzo urozmaicone. Na stole pojawiają się zwykle dania z grzybów, kapusty i ryb. Śledzie po kaszubsku to przykład potrawy rybnej serwowanej na zimno z Zobacz więcej
« Schab w marynacie piwnej Pyszny sernik na zimno » Panga w cebulowej marynacie Panga w cebulowej marynacie Od jakiegoś czasu chodziła za mną ryba wiec na pierwszy rzut poszła panga panga mrożona 1kg Zobacz więcej
"Wieje i rozwiewa", zdmuchuje z głów berety i przeszywa zimnem... O nie! Nie wypędzi mnie dziś z domu ten wiatr, zwłaszcza, że lodówka pełna, a na obiad będą udka, które już marynują się w jogurcie i Zobacz więcej
z łososia 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki pieprz Odciąć skórkę z łososia, filety opłukać i osuszyć. W naczyniu do zapiekania wymieszać sos Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gosia gotuje
Łosoś z piekarnika

Łosoś z piekarnika 1246

1
Łosoś to rybka, którą lubię pod każdą postacią...z grilla, smażony na patelni, sushi czy wędzony na zimno. Dzisiaj zapraszam na jego podanie w wersji z piekarnika. Składniki: 800 g filetu łososia Zobacz więcej
kucharek, pieprz mielony, wlać olej rzepakowy RAPSO Beach Flower-BACKMIT, pełną ofertę pyszności = "zobacz TUTAJ" i schować do lodówki na kilka godzin naczynie żaroodporne odpowiedniej wielkości do Zobacz więcej
Cześć =) Czosnek i koperek, to przyprawy wyjątkowo pasujące do konkretnego w smaku i dosyć tłustego mięsa z łososia. Zapraszamy na pieczonego łososia w czosnkowo-koperkowej marynacie. Warto upiec go Zobacz więcej
Cześć =) Czosnek i koperek, to przyprawy wyjątkowo pasujące do konkretnego w smaku i dosyć tłustego mięsa z łososia. Zapraszamy na pieczonego łososia w czosnkowo-koperkowej marynacie. Warto upiec go Zobacz więcej
Zamiast kiełbasy i boczku (które zresztą bardzo lubię) w tym sezonie wybrałam pstrąga i krewetki. Ryba na grillu smarzy się błyskawicznie, więc trzeba pilnować by się nie spaliła. Krewetki są jeszcze Zobacz więcej
przyprawę do ryb, kucharka, pieprz, sok z cytryny i dobrze wszystko wymieszać rybkę odmrozić w lodówce, ze skóry rybek usunąć łuski, dobrze opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, blaszkę wyłożyć Zobacz więcej
właśnie ryby. Pózniej jeszcze dojdzie milion ciast, ale to będzie już inna historia…;) Składniki ok 0,5 kg śledzi typu matias słoiksuszonych pomidorów 2 duże cebule sól, pieprz, słodka papryka (może Zobacz więcej
Mam kawałek ładnego łososia. Zamarynuję go dziś, upiekę jutro. Lubię jak ma taką chrupiącą "skórkę", a nie jest tylko kawałkiem sparzonej ryby. Podam go z ryżem nie byle jakim. Ryba 400 g łososia Zobacz więcej
nie jest gorszy od śledzia. 3) Marynata przed zalaniem śledzia musi być całkowicie zimna. Nawet lekko ciepła marynata może zbyt agresywnie działać na rybie mięso i wysuszać je. To chyba wszystkie Zobacz więcej
olejów nie mogłam nie przystąpić do tego konkursu, choć początkowo trudno było mi się zdecydować na konkursowy przepis. W między czasie wykorzystałam otrzymane oleje jako marynatę do mięs czy też do Zobacz więcej
MamSmak.pl
MamSmak.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MamSmak.pl
Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem 108

0
Mam smak na… makaron z tuńczykiemz cytrynową nutką i bazylią. Jest to idealna pasta dla wielbicieli tuńczyka. Można ją jeść na gorąco lub na zimno. Postarajcie się użyć dobrej jakości tuńczyka, bo im Zobacz więcej
papryczka chili płatki przyprawa do owoców morza Marynata do krewetek (30 minut w lodówce - krewetki muszą być lekko rozmrożone lub świeże): oliwa z oliwek 1/2 soku z cytryny oraz z połowy starta Zobacz więcej
smakowezaskoczą niejednego gościa. Na zeszłoroczne Święta Bożego Narodzenia przygotowałem tak ponad dwa kilogramy ryby, którazniknęła błyskawicznie w brzuchach domowników i gości.Jako, że jest to Zobacz więcej
. Słodko ostry kalafior, obtoczony w pomarańczowo miodowej glazurze to prawdziwe spełnienie marzeń każdego smakosza. Dopieszcza zmysły od początku do końca. Daje takie konkretne, całkowite poczucie Zobacz więcej
codojedzenia
codojedzenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.codojedzenia.pl
Co na grilla

Co na grilla 65

1
przyrządzamy. Pyszny grill niemoże się obyć bez aromatycznych przypraw, świeżych ziół i wyszukanych marynat. Namawiam gorąco do marynowania w szczególności mięsa i drobiu. Polecam pyszną marynatę do Zobacz więcej