marynata winna

przechodzi aromatem winnej marynaty. Do tego pieczone w jednym naczyniuziemniaki i cebula - goście na pewno będązadowoleni :) Składniki: * 1-1,2 kg górki cielęcej Marynata: * 1 szklanka Zobacz więcej
Szukacie nowych smaków i pragniecie urozmaicić swoją kuchnię na święta? Mam coś w sam raz! Winny comber jagnięcy z ziemniaczanym puree i marynowanym burakiem. Składniki proste - smak wspaniały. Zobacz więcej
nawet w droższych winach. Mięso z marynatą przykrywamy i na noc wstawiamy do lodówki niech się chłodzi i kruszeje. Jak ktoś woli bardziej kaczkowy smak niż winny to powinien marynować krócej bo Zobacz więcej
nawet w droższych winach. Mięso z marynatą przykrywamy i na noc wstawiamy do lodówki niech się chłodzi i kruszeje. Jak ktoś woli bardziej kaczkowy smak niż winny to powinien marynować krócej bo Zobacz więcej
2 łyżki octu winnego suszony lub świeży rozmaryn 1/3 łyżeczki papryki wędzonej sól himalajska lub morska, świeżo zmielony pieprz woda Przygotowanie Mięso dokładnie umyjcie i osuszcie. Natrzyjcie Zobacz więcej
Udka z kurczaka w miodowo-winnej marynacie z dodatkiem świeżego tymianku | Committobefit Committobefit Jedz zdrowiej, żyj lepiej! Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom W skrócie o mnie i moim blogu Fit Zobacz więcej
pasty. Mięso myję, wycieram ręcznikiem papierowym, nacinam warstwę tłuszczu w kratkę po czym wcieram przygotowaną pastę musztardową. MARYNATA - 80ml octu winnego lub białego wina (różnica jedynie w Zobacz więcej
Dla mnie lepsze niż te kupne z puszki. Składniki : 500-600 ml wina białego, wytrawnego 500 dag cukru 1 i 1/2 kg brzoskwiń 4 goździki - do słoików już ich nie wkładać ewentualnie Zobacz więcej
Dzisiaj chciałabym zaprezentować danie zupełnie nie związane ze świętami, a kojarzące się ze słoneczną Grecją. A co tam - zimy za oknem nie ma, atmosfera świąteczna jeszcze jakoś mnie szczególnie nie Zobacz więcej
dopisała, więc mięsko upieczone na grillu , ale elektrycznym w domu..Zamarynowałam mięsko..a marynatę zrobiłam z dodatkiem tegoż wina..i jak widać na załączonym zdjęciu mięsko ciut za mocno się Zobacz więcej
Pieczeń z dzika marynowana w winie. Składniki: 1-1,5 kg szynki z dzika 150g wędzonego boczku 500g młodych marchewek 15g masła natka pietruszki Marynata: 300 wytrawnego wina 100 słodkiego wina 1 cebula Zobacz więcej
Wyjątkowe danie kuchni amerykańskiej. Słynny rib eye to stek z najlepszej części antrykotu wołowego z charakterystycznym oczkiem tłuszczu. Najlepszy jest z mięsa rasy Aberdeen Angus.Mięso jest Zobacz więcej
nie różowe w środku (ja w krwistych nie gustuje choć podobno są dużo smaczniejsze), smażone dłużej - cały stek około 7 minut. *** Składniki: - mięso wołowe na steki - sól i pieprz - tłuszcz do Zobacz więcej
SKŁADNIKI MARNATY 1 szkl wina wytrawnego 1 łyżeczka pieprzy cayenne 1 łyżeczka słodkiej papryki pieprz sól Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Mięso np. karkówkapodzielić na mniejsze kawałki Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
marynowana dynia

marynowana dynia 6182

5
Marynowana na słodko dynia to chyba, poza gruszkami moja ulubiona marynata. Dynia z tego przepisu jest słodko-winna, bardzo pyszna, bawet Bartek się nią zajada. Jest idealnym dodatkiem do kanapek, Zobacz więcej
Znów winna marynata ale mając pyszne wino Celebro, nie mogłam się oprzeć i tym razem zamarynowałam wołowinę. Wyszła smaczna i krucha- niestety został niedosyt bo udało mi się w " żuczkowym" sklepie Zobacz więcej
Aromatyczne krewetki w sosie z białego winna. Najlepiej podawać z chrupiącą bagietką. Składniki: 250g krewetek tygrysich 250 ml białego wina (wytrawne) + trochę wina do marynaty 3 ząbki czosnku ( Zobacz więcej
Składniki 0,5 kg żeberek w paskach 2 cebule marynata: 1/2 szklanki słodkiego czerwonego wina 1/2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki mielonego kminku 4-5 ziaren jałowca ocet winny olej słodka i ostra … Czytaj Zobacz więcej