marynata z chili do steków

Kruchy,delikatny stek w pikantnej marynacie ,co nadał mu lekkiej ostrości i smaczku.Zapiekany w naczyniu żaroodpornym.Tutaj bym jednak doradzała grillowanie.Soczysty i miękki. przepis na jedną osobę: Zobacz więcej
Składniki dla 2 osób: stek z polędwicy wołowej (ok. 300-350g) ok. 12 szt. pomidorków koktajlowych 2-3 łyżki oliwy papryczka chili łyżka octu winnego gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz do smaku W Zobacz więcej
Przepis na 4 osoby Składniki: · 4 steki z łososia norweskiego · 250ml whisky · 5 łyżek miodu · 1 papryczka chili czerwona · Sól · 1 gałązka rozmarynu · 4 garście mieszanki kiełków · 4 łyżki oleju Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Ewy
Miecznik po meksykańsku

Miecznik po meksykańsku 500

0
To już drugi post na blogu w roli głównej z miecznikiem. Oczywiście dzisiaj w innym wykonaniu. Do zrobienia w ten sposób zainspirował mnie Pascal. Trochę przepis dopasowałam do własnych możliwości. Zobacz więcej
kawałek imbiru wielkości wiśni 1 - 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki sosu ostrygowego ew. chili do smaku Marynata: 4 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 Zobacz więcej
, osuszamy. W skórze wykonujemy po kilka nacięć, aby marynata lepiej wniknęła do mięsa. Wszystkie składniki marynaty blendujemy na jednolitą masę. Rybę nacieramy marynatą, zostawiamy na godzinę w Zobacz więcej
jej fenomen. Bo przecież nie dodałam żadnego sekretnego składnika. W samym mięsie, mojej marynacie czy w grillu? Myślę, że każda z tych rzeczy przyczyniła się do tego, że powstała karkówka idealna. Zobacz więcej
Polędwica wieprzowa marynowana była 2 dni w marynacie z oliwy, sosu sojowego, sosu sweet chili, świeżego tymianku i soli ziołowej i usmażona w postaci steków. Przygotowywania różnych gatunków mięsa Zobacz więcej
marynata 1/3 szklanki oliwy z oliwek 1/3 szklanki sosu sojowego 1/4 szklanki miodu 2 ząbki czosnku, zmiażdżone 1 łyżka octu z czerwonego wina 2 - 3 cm kawałek imbiru, w plasterkach 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
Smaczna i szybka potrawa kuchni chińskiej. Mięso dobrze jest odpowiednio wcześniej zamarynować, ale reszta czynności zajmie nam już tylko małą chwilę. Zamiast wołowiny można eksperymentować z innymi Zobacz więcej
Jeżeli tylko odpowiednio wcześnie zamarynujemy mięso, to przygotowanie tego smacznego dania zajmie nam parę minut. Polecam! Przepis z książki "Wok i dania z patelni" składniki 250 - 300 g steku Zobacz więcej
dodatek do grillowania mięsa lub jako marynata do steków i np kurczaka. Doskonały również jako sos do kanapek. Bardzo mi smakowało, zjadałam bagietką wcześniej podpieczoną na patelni. Pyszne! Myślę, Zobacz więcej
No i kolejna sałatka, najlżejsza ze ostatnich propozycji. Wprawdzie w przepisie, napisałam aby mięso zostawić na 3h, ja swoje zostawiłam na prawie 24h (miałam przygotować sałatkę, jednak zabrakło mi Zobacz więcej
Bardzo rzadko jem mięso, a wołowinę to już w ogóle od święta. Wieprzowiny nie jadam - źle się po niej czuję. Jednak wpadły mi w rękę dwa steki z antrykotu, więc postanowiłem coś z nich zrobić. Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Tagliata

Tagliata 117

2
. Ja jednak podwoiłam ilość składników i uważam, że dopiero po tym zabiegu daniem najedzą dwie osoby. Jedynie ilość pomidorków zostawiłam bez zmian, ale wydaje mi się, że i tak jest ich wystarczająco Zobacz więcej
Ktoś zapyta, dlaczego ryba z kaszą? Bo właśnie z tą kaszą jest najlepsza. Kasza zrobiona na sypko, dobrze doprawiona i wspaniały halibut.Nic ująć, nic dodać! Składniki: – 2 steki z halibuta Marynata: Zobacz więcej