marynaty do królika

Gośka
Gośka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Marynata do królika

Marynata do królika 6589

1
{{headerMessage}}
Będąc dzieckiem jadłam to mięsko bardzo często. Rodzice hodowali króliki. Będąc matką sama gotuję je dzieciom niestety rzadziej, a szkoda bo jest przepyszne zwłaszcza z wiejskiej hodowli. Z królika Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja na przyrządzenie królika. Ja zamarynowałam same udka, bo z jegoresztymam w planach zrobić rosół. Ale można zamarynować całego królika w takiej marynacie (tylko podwoić jej Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Królik pieczony

Królik pieczony 3997

2
{{headerMessage}}
Składniki: skoki z królika marynata: 4 ząbki czosnku 1 cebula 3-4 ziarna jałowca 1 łyżeczka soli 1 łyżka mieszankiprzypraw Małgośka 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki pieprzu 1 garść świeżych ziół, … Czytaj Zobacz więcej
Pinos
Pinos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piniowe orzeszki
Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami 318

1
{{headerMessage}}
W zasadzie każda potrawa w wykonaniu Królika* wygląda na banalnie prostą. Czy to najlepsze zawijane zrazy wołowe pod słońcem (parzone! nie obsmażane), czy to pyszny kurczak na grilla w marynacie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybki sposób na aromatycznego królika w przyprawach. Nasze zadanie ogranicza się do przygotowania marynaty co nie zajmie więcej niż 5 minut. Później wystarczy poczekać na efekty. Składniki: Comber z Zobacz więcej
pozytywna45
pozytywna45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchennym oknie Ewy
Królik w śmietanie

Królik w śmietanie 8744

1
{{headerMessage}}
Dania z królika pojawiają się w mojej kuchni od czasu, do czasu. Czasami jest to pasztet, innym razem danie obiadowe.Dzisiaj polecam królika w sosie śmietanowym. Jest on mięciutki i smaczny. SKŁADNIKI Zobacz więcej
jola91
jola91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zawsze smacznie...
Pieczony królik ziołowy

Pieczony królik ziołowy 4116

0
{{headerMessage}}
przygotowanej marynacie zanurzamy umytą wcześniej tuszkę z królika (wedle uznania można ją wcześniej pokroić na porcje) i odstawiamy na noc do lodówki. Na ok. godzinę przed planowanym obiadem tuszkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty" książka wydawnictwa Świat książki, można kupić ją tutaj. W książce znajdziemy prawie 100 przepisów na mięsa, tajemnicą każdego mięsa jest marynata. Książka jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pragnę dziś przypomnieć kilka przepisów świątecznych, które już ukazały się na moim blogu. Mam nadzieję, że będą Wam one pomocne przy układaniu świątecznego menu :-) Dania główne: "Zupa grzybowa" Zobacz więcej
jola91
jola91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zawsze smacznie...
Pieczony królik ziołowy

Pieczony królik ziołowy 1843

0
{{headerMessage}}
przygotowanej marynacie zanurzamy umytą wcześniej tuszkę z królika (wedle uznania można ją wcześniej pokroić na porcje) i odstawiamy na noc do lodówki. Na ok. godzinę przed planowanym obiadem tuszkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie na dzisiaj to królik w sosie paprykowym. Królik delikatnyaromatyczny, podany z sosem paprykowym. Rozkosztujcie się, bo warto. Inne wersje dań z królikiem Świetnie smakuje także królik w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny przepis z udziałem pysznego królika słusznym sosem z musztardy DIJONE. 1 tuszka królika 2 łyżki musztardy Dijon 1 łyżka oliwa masło 0.5 kostki 2 łyżki białego wina wytrawnego 4 łyżki śmietany Zobacz więcej
Angie
Angie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomodoro e basilico
Królik w sosie pomidorowym

Królik w sosie pomidorowym 617

0
{{headerMessage}}
Królik na dobre już zagościł w mojej kuchni. Tym razem proponuje wersję, która bardzo zasmakowała mojemu synkowi. Mięso podałam z pyzami na parze i gotowana jarzynką. Koniecznie spróbujcie! :) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (4 porcje): 4 uda z królika 3/4 szklanki białego wina kilka gałązek szałwii 1 gałązka rozmarynu 3 ząbki czosnku 1 średniej wielkości cukinia 1 duża czerwona papryka 2 czerwone cebule 1/2 Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Królik w śmietanie

Królik w śmietanie 4306

0
{{headerMessage}}
Mięso królicze ma wiele zalet: - zawiera dużo białka, - jest bogate w aminokwasy, - ma małą zawartość cholesterolu, - pod względem witamin i związków mineralnych przewyższa mięso drobiowe. Spożywanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Muszę przyznać, że jest to bardzo niefotogeniczna potrawa, choć chciałam, nie dała się ładnie sfotografować;) Mimo wyglądu, zapewniam, że królik w takim wydaniu jest pyszny! Kruchutkie, delikatne, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na ok. 6 porcji tuszka królika 3 pietruszki 4 marchewki 1 por 2 cebule 2 puszki pomidorów 1/2 selera sól pieprz 1/2 szklanki półwytrawnego czerwonego wina ocet balsamiczny 4 ząbki czosnku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wprawdzie królik to nie zając,ale można go podobnie przyrządzić i podać z czerwoną kapustą. SKŁADNIKI: 1 królik 15 dag słoniny 1/2 l wina 1 łyżka tartej bułki 1 łyżeczka papryki słodkiej kilka jagód Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Duszony królik

Duszony królik 12536

2
{{headerMessage}}
Dziś przygotowałam duszonego królika, którego możemy podać na wielkanocny obiad. Mięso z królika zalecane jest dla alergików, jest bardzo chude. delikatne i lekkostrawne. Polecam dla osób Zobacz więcej