marynowana fasolka szparagowa przepis

{{headerMessage}}
Domowe przetwory to najlepszy sposób na zatrzymanie smaków i aromatów lata. Mają wyjątkowy smak, wysoką jakość oraz nie zwierają konserwantów. Dzisiaj mam dla Was przepis na marynowaną szparagówkę. To Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oprócz bieżącego przerabiania owoców i warzyw przygotowujemy także przetwory na zimę. Dzisiaj zajęliśmy się fasolką szparagową, do której przygotowaliśmy słodko-winną zalewę. Taki słoiczek z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smakiem fasolki mam zamiar cieszyć się cały rok, dlatego w tym roku do moich przetworów dołączyła ponownie fasolka szparagowa, której smak podkreślają dodane: żółta papryka, cebula i czosnek. Polecam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
selera konserwowego wiórki, 3 jajka, 3,5 łyżki Majonezu Kieleckiego WSP SPOŁEM, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Fasolkę szparagową obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Przestudzoną fasolkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień dobry, Dziś chciałam was zainspirować do przygotowania lekkich i aromatycznych dań z naszej poczciwej fasolki szparagowej. Dań, w których nie będzie ona jedynie dodatkiem, ale będzie grała Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mops w kuchni » Blog Archive » Sałatka z kalafiora i fasolki szparagowej ze śledziem marynowanym Mops w kuchni …codzienne pichcenie i marudzenie… Tarta ze szparagami, szpinakiem i wędzonym łososiem na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam fasolkę szparagową! Tak naprawdę uwielbiam ją od niedawna, pewnie dlatego, że wcześniej nie spożywałam jej zbyt często, bo nie miałam za bardzo pomysłów jak ją wykorzystać w kuchni. Teraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moja ulubiona, no nie tylko moja :) Ogólnie za fasolką szparagową nie przepadam. Nie lubię jej na ciepło z masłem i bułką tartą. Ale w tej formie, pochłaniam ją w takich ilościach, że ho ho ho... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Coraz więcej jej jest już gotowej do zbioru i możemy albo ją zamrozić ,albo właśnie zamarynować i mieć świetny i szybki- w zasiegu ręki dodatek do obiadu Składniki: 1 kg fasolki szparagowej na każdy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna dawka witamin- tym razem fasolka szparagowa w wersji "na zimę". Składniki: 2 kg fasolki szparagowej ( bez włókien) Sól Składniki na zalewę: 1 litr wody 2 płaskie łyżki soli 2 płaskie łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moja propozycja na dość szybki i niedrogi obiad. Sprawdzony przeze mnie i moją familię:) Składniki: 6 udek z kurczaka 3/4 szklanki oleju 2 łyżki octu lub sok z 1/2 cytryny 1 płaska łyżeczka oregano Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kocham obecną porę roku! W tym czasie wszystko jest świeże, bez chemii, w sklepach, na bazarach mamy różnorodny wybór warzyw i owoców. Korzystajmy z tego jak najbardziejpotrafimy, ponieważ wielkimi Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
(bez tytułu)

(bez tytułu) 291

0
{{headerMessage}}
Frittata z makaronem, bobem, kukurydzą i papryczką peperoni Pikantna frittata ziołowa z fasolą Frittata z bekonem,cukinią,papryką i dzikim ryżem> Frittata z brokułami, rzodkiewką i marynowaną Fetą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1 słoiczek fasolki szparagowej marynowanej 1 serek wiejski 3-4 łyżki kukurydzy 2 pomidory siekany koperek Sposób przygotowania: 1. Fasolkę odsączamy z zalewy. Kroimy na mniejsze kawałki. 2. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oto jeden ze sposobów na wykorzystanie marynowanej fasolki szparagowej. Przepis znalazłam na Moim gotowaniu. Składniki: kilka liści sałaty masłowej 2 pomidory 1 słoik fasolki marynowanej sól, pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś bardziej inspiracja, niż przepis. Karkówkę pozbawioną tłustych części posmarowałam taką oto musztardą: Marynowałam całą noc w lodówce. Dziś przełożyłam mięso do woreczka. Ziemniaki obrałam, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj proponuję lekką warzywna przekąskę, jako propozycję dodatku do mięsnego obiadu lub jako samodzielne, jarskie danie. Składniki: 3 marchewki 500g opakowanie zielonej fasolki szparagowej 1 puszka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Użycie do przygotowania obiadu mrożonych warzyw to świetny sposób na błyskawiczne przygotowanie posiłku. Nie mówię tu jedynie o poczciwej marchewce z groszkiem, ale czymś znacznie ciekawszym w smaku. Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Smażony pstrąg

Smażony pstrąg 314

0
{{headerMessage}}
Cześć =) Bardzo lubię ryby, ponieważ są smaczne i zdrowe. Od dziecka łowię je w Okoninach Nadjeziornych. Dziś przedstawiam smażonego pstrąga, którego zjadłem podczas niedawnego obiadu urodzinowego u Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kasza gryczana z marynowaną fasolką szparagową Składniki: (Na 2-4 porcję) 2 saszetki kaszy gryczanej (200g.) 1 słoik litrowy marynowanej fasolki szparagowej ( w wodzie z solą i cukrem) sól ,pieprz 2 Zobacz więcej