marynowane grzyby w miodzie

{{headerMessage}}
Dzień dobry, Każdy kto mnie zna (więc moi stali czytelnicy też:)) wie, że jestem fanką grzybów. Nie chodzi tylko o ich smak, ale o kolory, kształty i niesamowite tekstury. Rok temu sprowadziłam sobie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Trudno mi pisać o innych grzybiarzach, ale ja już tak mam, że wcale nie chodzi o wielkie zbiory, ale o to żeby się powłóczyć po lesie. Powiem Wam, że wcale nie mam ochoty zajmować się zebranymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chyba nigdy nie przestanę sprawdzać czy jeśli odrobinę zmieni się przepis to czasem potrawa nie będzie smaczniejsza . Sos tatarski robiłam już w wielu wersjach - podstawowy ( majonez, śmietana, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Wigilia w królestwie garów

Wigilia w królestwie garów 359

0
{{headerMessage}}
kwas buraczany barszcz z grzybów suszonych pierogi z kapustą i grzybami śledzie z piernikiem i miodem śledzie pod pierzynką śledzie zawijane sałatka śledziowa z oliwkami sałatka śledziowa smażone Zobacz więcej
Bar(a)bara
Bar(a)bara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bar(a)barawkuchni
Indyk po Chińsku

Indyk po Chińsku 489

0
{{headerMessage}}
Marynata: sos sojowy, miód, olej sezamowy, sok z cytryny, nieduża łyżka oleju sezamowego, przyprawa pieć smaków (pół łyżeczki) papryka słodka, imbir mielony, gałka muszkatałowa, odrobina uważać na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-pomidorowa pieczony kurczak z warzywami syrop z czosnku miodu i cytryny naleśniki prosto z pieca czekoladowe ciasto czyli o poprawności politycznej języka jabłka pieczone w asyście kurczaka Zobacz więcej
Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjna Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tradycyjna Kuchnia
Śledź po wiejsku

Śledź po wiejsku 1311

0
{{headerMessage}}
tarce, a cebulę pokroić w plasterki i razem z grzybami podsmażyć na oleju. Przyprawić do smaku i dusić przez 10 minut. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać masą grzybową i udekorować majonezem. Polecam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grzyby marynowane w zalewie miodowej są bardzo smaczne i aromatyczne, mają fajny delikatny smak, zamiast prawdziwków możemy użyć innych grzybów. Składniki: 2 kilogramy prawdziwków Zalewa: 1 szklanka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chińskie szaszłyki z kurczaka z ryżem Pyszne orientalne szaszłyki – szpadki z kurczakiem i grzybami. Serwowane z ryżem są miłym urozmaiceniem – niby szaszłyki ale o zupełnie innym smaku. Zmodyfikowany Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To już ostatni etap mojej przygody z kaczką. Po udkach i rosole przyszedł czas na najlepszą część, czyli piersi. Zdecydowałam się przygotować je z grzybami mun. Składniki na porcję dla 2 osób: 2 Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Przepisy na domowe przetwory

Przepisy na domowe przetwory 6654

7
{{headerMessage}}
PRZETWORY Z OWOCÓW Dżemy, konfitury Dżem czereśniowy Dżem wiśniowy Dżem truskawkowy I Dżem truskawkowy II Dżem morelowy Dżem dyniowo-jabłkowy Dżem z truskawek i jagód Dżem mirabelkowy Frużelina Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis ten bierze udział w konkursie "Blog ze Znakiem Smaku" Blog ze Znakiem Smaku Składniki na marynowanego kurczaka: · 1 opakowanie makaronu sojowego · 2 piersi drobiowe(pojedyncze) · 2 łyżki miodu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nowa odsłona marynowanego borowika, tym razem z miodem gryczanym. Przełamanie smaku cierpkiego octu miodem i gorczycą od zaprzyjaźnionego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl. Składniki: grzyby leśne, małe i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Schab z sezamem: - 250 g schabu - 3 łyżki oleju roślinnego - 1 ząbek czosnku posiekany - kawałek imbiru drobno posiekanego - 1 łyżka miodu - 1 łyżka sosu sojowego - 2 łyżeczki octu ryżowego - 1 Zobacz więcej
beataflorczak1
beataflorczak1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia Beaty
Wigilijna wieczerza.

Wigilijna wieczerza. 244

0
{{headerMessage}}
Witam moi drodzy, dziś kolejne kroki wigilijnych przygotowań- przypomnę, że śledzie w miodzie i w zalewie octowej(do śmietany) już przygotowane. Dziś (wtorek) zabieram się za ryby smażone w zalewie Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Sos tatarski miodowy

Sos tatarski miodowy 124

0
{{headerMessage}}
To, że sos tatarski na wszystkie Święta i imprezy musi być to pewnik- pytanie tylko który . Robię z pieczarek, z szlachetnych grzybków marynowanych, z marynowanym patisonem , z kaparami . Robię też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
świąteczne- amoniaczki Ciasto wigilijne z makaronu i orzechów Dietetyczna zupa śliwkowa Dyniowy kompot wigilijny Ekspresowe ciastka orzechowe- z 3 składników Ekspresowy makowiec Fasola z anchois na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sos tatarski, smaczny i lubiany przez Polaków, przygotować jest niezwykle łatwo. Istnieje też duża dowolność jeśli chodzi o składniki i ich proporcje do niego używane, zależne od indywidualnych smaków Zobacz więcej
jacekmazur
jacekmazur Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zobacz ich smak
makaron po chińsku

makaron po chińsku 137

1
{{headerMessage}}
łyżek sosu sojowego 2 łyżki miodu kiełki na patelnie stir- fry 1 łyżka sezamu kilka listków kolendry makaron spaghetti Sposób przyrządzenia : mięso kroimy i marynujemy w 1 łyżce miodu i 2 łyżkach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Taka sałatka sprawdzi się również na Wielkanocnym stole. Składniki 20 szt cienkich plasterków kindziuka 4 ugotowane jajka 200 g liści szpinaku 3 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 łyżeczka Zobacz więcej