Przepis na marynowane kanie

Składniki: kanie (kapelusze) średniej wielkości 8 jajo 2 mleko ok. 50 ml bułka tarta olej do smażenia szalotki 8-10 Zalewa: ocet 10% 1 szklanka woda 5 szklanek sól 1 łyżeczka cukier 2 łyżeczki liście Zobacz więcej
Zdarza się, chociaż niezbyt często, że kani jest dużo. Tak dużo, że nie dalibyśmy rady zjeść całego kosza tych pysznych grzybów. Można je przetwarzać na różne sposoby a nawet suszyć czy mrozić w Zobacz więcej
Mój Mężczyzna wstał wczoraj skoro świt i pojechał z moim Tatą do lasu na grzyby, znaleźli masę maślaków i kani, z maślaków zrobiliśmy oczywiście sosik, a jeśli chodzi o kanie... potrzebne składniki: Zobacz więcej
Kanie pieczone i marynowane to przysmak nie jednej osoby. Kiedy już je nazbieram zawsze przygotowuję ten przepis, ponieważ grzybki są przesmaczne. Delikatne w octowej zalewie, po prostu pycha. Zobacz więcej
Ktoś krzyknie, że już po kaniach więc po co przepis podaję tak późno? Otóż wcale tak nie jest. Jeszcze można w niektórych miejscach zbierać zarówno czubajki kanie jak i ich mniejsze siostry, czubajki Zobacz więcej
rafanti
rafanti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
stajnia gołębie od kuchni
marynowane kanie

marynowane kanie 8

Składniki: kanie cebula bułka tarta jajka Zalewa: To tylko proporcje – należy przygotować tyle, ile akurat jest potrzebne. 1 szklanka octu 3 szklanki wody 1 łyżka soli 4 łyżki cukru garść ziela Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Kanie w zalewie octowej

Kanie w zalewie octowej 9725

Jeszcze jeden alternatywny przepis na kanie, przy dużych zbiorach tego pysznego grzyba. Składniki 10 kapeluszy kani 4 jajka bułka tarta masło sól pieprz Zalewa : 1 szklanka octu 10% 5 szklanek wody Zobacz więcej
Szybko i baaaardzo smacznie :) Składniki 4 duże kanie 2 jajka bułka tarta masło sól pieprz Przygotowanie Kanie opłukałem w wodzie. Panierowałem w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Faszerowane kanie

Faszerowane kanie 6275

Podczas wypadów do lasu znaleźliśmy mnóstwo nierozwiniętych kapeluszy kań. I zaraz na wstępie ostrzeżenie, jeśli nie jesteście pewni, jeśli nie znacie grzybów nie zbierajcie ich bo może to zakończyć Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Kanie w zalewie octowej

Kanie w zalewie octowej 6020

Smażone, panierowane kanie w zalewie octowej z cebulką. Podobno pycha. Podobno bo przepis podał mi Ojciec, a sam tego nie jadłem - pierwszy raz to wypróbuje na sobie. Na efekt trzeba jednak chwilę Zobacz więcej
Aga & TalerzPokus.tv
Aga & TalerzPokus.tv Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
TalerzPokus.tv
Flaczki z kani

Flaczki z kani 1369

Przepisy » Zupy » Flaczki z kani » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zaloguj Zapomniałeś hasła? Rejestracja | Zobacz więcej
badylarnia
badylarnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Badylarnia
Smażone kanie

Smażone kanie 5173

Składniki: kanie bułka tarta mąka mleko roślinne sól olej Kanie dokładnie płuczemy i namaczamy na kilka minut w mleku z solą. Następnie odsączamy z nadmiaru płynu, obtaczamy w mące i bułce tartej. Zobacz więcej
Kuchnia w Formie
Kuchnia w Formie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w Formie
Rydze marynowane

Rydze marynowane 2756

Rydze na maśle uwielbiam! I to chyba nie tylko ja, bowiem ostatnio wiele z Was poszukuje tego przepisu na blogu. To dla mnie znak, że rydze jeszcze są i nie jest za późno na przepis na marynowane Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Kanie a'la flaczki

Kanie a'la flaczki 4882

Alternatywny przepis na kanie. Nie tylko smażymy. Polecamy. Składniki 4 nieduże kapelusze kani 2 łyżki masła sól pieprz 4 marchewki 2 pietruszki mały korzeń selera biała część pora 2 kulki ziela Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
smażone kanie

smażone kanie 4208

Składniki: kanie jajka bułka tarta mąka sól pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: Kanie oczyścić, większe przekroić na pół i umyć pod bieżącą wodą. Osączyć. Posypać solą i pieprzem. Panierować Zobacz więcej
Takiego wysypu grzybów w lasach nie było od paru dobrych lat. Jeśli już macie pełne słoiki marynowanych i suszonych, zamrażarki wypchane grzybami i nie macie pomysłu co dalej - zróbcie puder grzybowy! Zobacz więcej
Wymyśliłam danie iście królewskie a zdarzyło się to tak: byliśmy na grzybobraniu i nazbieraliśmy mnóstwo nierozwiniętych kapeluszy kani - czubajka kania. Już brakło mi pomysłów co z nimi zrobić oprócz Zobacz więcej
Dzisiaj postaram się opowiedzieć Wam o czubajkach, z których najbardziej znaną i lubianą jest kania. Jednak czubajek jest więcej a niektóre są tak podobne, że wiele osób ich nie odróżnia albo uważa za Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
życie od kuchni
GRZYBY MARYNOWANE

GRZYBY MARYNOWANE 1316

Powrót z grzybobrania jest zawsze wielką niewiadomą. Nie sposób przewidzieć z jakim koszykiem wróci się z lasu do domu - czy będzie pełen prawdziwków, a może jego dno zaledwie kilka kurek przykryje. Zobacz więcej
Nóżki z grzybów. W tym wypadku konkretnie z kani zwanych także sowami. Wiele osób je wyrzuca, uważa za mało wartościowe. Tymczasem warto je ususzyć. Faktem jest, że nóżki z kani trudno nawet przeciąć Zobacz więcej