Przepis na marynowane warzywa po chińsku

Robiąc tofurniczki zużyłam tylko połowę opakowania tofu. Drugą część postanowiłam zamarynować i wrzucić na patelnie. Okazało się, że w takiej formie smakuje mi jeszcze bardziej. Byłam zachwycona i nie Zobacz więcej
Makaron chiński produkowany jest z kiełków fasoli mung. Są to cienkie i przezroczyste nitki, które idealnie komponują się z każdą potrawą, chłonąć jej smak. Nie wymaga gotowania. Wystarczy kilka minut Zobacz więcej
Słodko-kwaśna sałatka z marynowanych warzyw Chiński posiłek składa się tradycyjnie z zupy, mięsa, ryby lub tofu, ryżu i gotowanych na parze lub smażonych warzyw. Wszystkie dania są serwowane na raz. Zobacz więcej
Dzisiaj serwujemy marynowaną wołowinę z warzywami- pyszne azjatyckie danie- dokładnie pochodzące z kuchni chińskiej. Krótka obróbka mięsa I warzyw-dodaje tej potrawie niesamowity smak. Także dzisiaj- Zobacz więcej
Użycie do przygotowania obiadu mrożonych warzyw to świetny sposób na błyskawiczne przygotowanie posiłku. Nie mówię tu jedynie o poczciwej marchewce z groszkiem, ale czymś znacznie ciekawszym w smaku. Zobacz więcej
Tak właściwie to nie jestem przekonana co do chińskiego rodowodu tej potrawy. Z tego co wiem Earl Gray nie był herbatą pijaną w Kraju Środka . Więc może inaczej. Jest to potrawa mojego autorstwa Zobacz więcej
Skrzydełka kurczaka marynowane - po chińsku z kiełkami Smak chińskich potraw kształtują odpowiednio dobrane przyprawy, sosy oraz pasty. Trudno sobie wyobrazić sztukę kulinarną Chin bez podstawowych Zobacz więcej
Szybkie, smaczne danie na wzór kuchni dalekiego wschodu. Warzywa powinny zachować swój piękny żywy kolor i być lekko chrupkie, wtedy będzie smakowało wyśmienicie. Dodatek makaronu chińskiego sprawia, Zobacz więcej
Ostatnimi czasy w jednym z marketów natrafiłam na okazyjnie tanią mieszankę mrożonych warzyw na patelnię. Chińską mieszankę. Jej skład prezentował się z jednej strony intrygująco, z drugiej zaś... Zobacz więcej
Sos o wiele smaczniejszy niż te z torebki. Składniki: Sos: płaska łyżeczka imbiru (przyprawa lub świeży drobno starty) 5 łyżek keczupu (dałam pikantny) sól 3łyżki cukru łyżeczka curry 3 łyżki sosu Zobacz więcej
ProsteRzeczy
ProsteRzeczy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ProsteRzeczy.pl
Kurczak po chińsku Ewy

Kurczak po chińsku Ewy 3109

Znów mi się zachciało czegoś orientalnego. Postanowiłam więc wykorzystać przepis podchwycony kiedyś z programu “Ewa gotuje”. Zanotowałam sobie go wtedy iochrzciłammianem ”Kurczak po chińsku Ewy”. Zobacz więcej
Muszę się szczypać, by upewnić się, że to słońce, które grzeje plecy, uśmiecha się i złoci, te ptaki i przebiśniegi to naprawdę wiosna i naprawdę już. Lada dzień ma wrócić zima, dzień moich urodzin Zobacz więcej
To danie jest proste, a jednocześnie ma w sobie to "coś" :) Słodkawe tofu, upieczone z sezamem może przekonać nawet tych, którzy za nim nie przepadają, twierdząc, że jest mdłe. Składniki marynaty nie Zobacz więcej
kabka
kabka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kate's Pie Hole
Kurczak po chińsku w pięciu smakach

Kurczak po chińsku w pięciu smakach 2004

Kupiłam z ciekawości pastę chińską "pięć smaków". Już od dawna "chodziło za mną" chińskie danie "od podstaw". Kupiliśmy kurczaka, świeże warzywa. I krok po kroku powstawała pyszna domowa chińszczyzna Zobacz więcej
Bardzo proste i szybkie danie! Polecam szczególnie dla zabieganych. Kilka składników i można przygotować pyszne danie:) Składniki: 200 mrożonej mieszanki chińskiej 200 g kapusty pekińskiej sos sojowy Zobacz więcej
lusiem
lusiem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
obiadkiideserki
Ryż po chińsku

Ryż po chińsku 2492

Danie "ryż po chińsku" to chyba bardzo szerokie pojęcie i każdy przygotowuje je na swój sposób, dodając ulubione dodatki. Podstawą jest oczywiście ugotowany ryż i pierś kurczaka marynowana w sosie Zobacz więcej
kamilagro
kamilagro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vegazone
Ryż z warzywami po chińsku

Ryż z warzywami po chińsku 3510

Tak zwany "szybki Chińczyk". Przepis sprawdzony, łatwy, a danie smakowite. Moja awaryjny pomysł na obiad. Diabeł tkwi w szczegółach, a dokładnie w przyprawach. Charakteru nadaje mu sos sojowy i Zobacz więcej
degustatorka
degustatorka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coś pysznego
Warzywa po chińsku

Warzywa po chińsku 1844

« Grillowany filet z kurczaka Kurczak grillowany z ... » Warzywa po chińsku Pomysł na to danie znalazłam w jednym z numerów "Przyślij przepis". Powiem szczerze, że nie zachwyciło nas niestety jakoś Zobacz więcej
Spring rolls z marynowanym tofu i warzywami | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie KUCHNIA CHIŃSKA KUCHNIA INDYJSKA « Bakłażany na Zobacz więcej
W czwartek zakończyłam rehabilitację ręki, jeszcze jakąś tam małą różnicę co do stanu przed czuję, ale mam nadzieję, że już teraz będzie tylko lepiej. No i rehabilitacja oznaczała dla mnie, śpiocha, Zobacz więcej