Składniki: makaron farfalle słoiczek grzybów marynowanych w sosie własnym cebula pieprz i sól oliwa z oliwek śmietana 18% Gotujemy makaron. Podsmażamy cebulkę, gdy się zeszkli dodajemy pokrojone
Zobacz więcej
Kuchnia przetestowała włoski sposób na przechowywanie grzybów. Obgotowane i osuszone grzyby zalewamy gorącą, ale nie wrzącą oliwą, dorzucamy kilka listków rozmarynu i już. Słoiki zamykają się same,
Zobacz więcej
W ubiegłym tygodniu pisałam Wam o kuchni Polskiej w kontekście kuchni regionalnych (klik). O tym jak ogromny kapitał stanowią, i że warto wracać do tradycji regionów, aby poznać prawdziwy, tradycyjny,
Zobacz więcej
Bundz (bunc) to pyszny ser tradycyjnie wyrabiany z owczego mleka i wpisany na listę produktów tradycyjnych. W konsystencji coś pomiędzy twarogiem a mozzarellą. Mozna go spożywać w tej postaci,
Zobacz więcej
Kolejna propozycja sałatki, lecz tym razem bardziej kaloryczna. Może również posłużyć jak danie na zimno i robić za przystawkę. Mam jeszcze kilka słoiczków grzybów marynowanych (rydze, maślaki,
Zobacz więcej
Składniki : 1 kg grzybów ( leśnych lub pieczarek ) 1 łyżka soli 1 l wody Marynata : 4 szklanki ( szklanki 250 ml ) wody 2 czubate łyżki cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka białej gorczycy kilka
Zobacz więcej
SELER MARYNOWANY n/z: marynowany seler w słoiczkach wygląda jak pędy bambusa… wow, jaki wyrafinowany przysmak wyszedł W tym roku robię więcej zapasów na zimę niż w minionych latach. Tym razem jako
Zobacz więcej
Największe dobro polskich lasów, specjał nad specjały. Grzyby marynowane, dobre do podania zawsze bez względu na okoliczności. W naszym domu konieczne choćby raz w roku na świątecznym stole. W tym
Zobacz więcej
Marynowanie grzybów pozwala nam cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Najpopularniejszym sposobem jest marynowanie blanszowanych grzybów. A można je też marynować po usmażeniu. Do tego przepisu
Zobacz więcej
Smaczna, szybka i prosta sałatka ze składników dostępnych cały rok. 4 średnie pory (białe części) około 350 g marynowanych grzybów (słoik 500 ml) 4 jajka 1 puszka zielonego groszku 1 łyżka soku z
Zobacz więcej
W tym roku jest niesamowicie dużo grzybów, tak mówi moja mama. W ostatni weekend, nazbierała ich całą masę, a potem zrobiła grzyby ze śmietaną, które wszyscy bardzo lubimy, udało się trochę ususzyć a
Zobacz więcej
"Znalazłem się nagle przed ścianą dziwnego lasu, który swą oryginalnością zapraszał do siebie. Zapach, który się z niego wydobywał, bezczelnie szarpał mnie za nos, zmuszając do pokonywania kolejnych
Zobacz więcej
Papryka marynowana w occie winnym z dodatkiem oliwy Przepisy.com " blog kulinarny ::: bartek usydus " Kulinarne domeny na sprzedaż O mnie Kontakt Papryka marynowana w occie winnym z dodatkiem oliwy
Zobacz więcej
Pieczona papryka marynowana w oliwie | magiczny składnik Polub magię na FB Kontakt tomekczajkowski(at)hotmail.com magiczny składnik na fb Partnerzy Pieczona papryka marynowana w oliwie Jest coś
Zobacz więcej
Cukinia marynowana w oliwie jest już od dawna na blogu, jednak w innej postaci (Klik!). Cieszy się Waszym ogromnym zainteresowaniem, co bardzo mnie cieszy. Tym razem jednak polecam cukinię
Zobacz więcej
Sezon na grzyby jest wiec kolejne zaprawy . Grzyby są wiec nie ma innego wyjścia żeby je nie za marynować. Ten przepis jest do każdych grzybów leśnych . Składniki: * 1 kg młodych grzybów * 125 ml octu
Zobacz więcej
Błyskawiczna przekąska rodem z kuchni rosyjskiej. Idealna na imprezę:) Pasuje do bagietki, krakersów albo blinów (przepis tutaj). Tylko kilka składników: marynowane grzyby, cebula, jabłko i przyprawy.
Zobacz więcej
Największe dobro polskich lasów, specjał nad specjały. Grzyby marynowane, dobre do podania zawsze bez względu na okoliczności. W naszym domu konieczne choćby raz w roku na świątecznym stole. W tym
Zobacz więcej
Czosnek Oliwa Papryczka chili, zielona pietruszka, estragon, kolorowy pieprz. Kilka główek czosnku obrać z osłonek i włożyć do wyparzonych słoiczków. Wcześniej włożyć do nich małą gałązkę zielonej
Zobacz więcej
W tym roku postanowiłam nieco zmodyfikować mój sprawdzony przepis na grzyby w occie dodając do składników szczyptę cynamonu oraz marchewkę. Smak grzybów nabrały innego wymiaru z niczym nie
Zobacz więcej