marynowany halibut

Halibut to jedna z moich ulubionych ryb. Od dawna miałam ochotę na marynowany w paście miso filet i kiedy trafiłam na pięknie prezentującą się sztukę bez zastanowienia kupiłam 2 steki. Od miso Zobacz więcej
ratowałam się sklepamiinternetowymi, na szczęście są takiespecjalizującesię w sprzedaży składników dalekiego wschodu. Dziś przygotowałam halibuta w marynacie miso i podałam go na puree Zobacz więcej
Halibut, który został zaprezentowany na warsztatach sushi organizowanych przez firmę Tesoro del Mar. Sushi maker Pan Łukasz Kuzawiński przygotował właśnie tego oto halibuta jako dodatek do sushi, Zobacz więcej
whipped cream
whipped cream Obserwuj blogaObserwujesz bloga
whipped cream
Pieczony halibut

Pieczony halibut 6957

1
Składniki na 4 porcje (195 kcal każda): 0,5 kg świeżego halibuta bez skóry, 5 ząbków czosnku, mała cytryna, sól, pieprz, igiełki rozmarynu, suszona papryczka chilli, słodka papryczka, kumin rzymski. Zobacz więcej
cosdobrego
cosdobrego Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coś dobrego
Grilluję ... ryby też

Grilluję ... ryby też 233

0
Co tu dużo mówić - grillowana ryba jest świetna - smakuje wyśmienicie , jest zdrowa i pięknie wygląda. Zapraszam. Grillowany halibut na ciepłej sałatce z bobu 500 g filetu z halibuta 4 łyżki oliwy Zobacz więcej
Bardzo prosta wersja halibuta . Marynowany w soku z cytryny i usmażony na oleju z masłem ( oprószony tylko mąką ) . Obkładany przed podaniem pomidorowa salsą - tu uzupełnioną dodatkowo o zioła i Zobacz więcej
Mięso z halibuta doskonale harmonizuje ze smakiem owoców . Dziś proponuję halibuta z pomarańczą , ciemnymi winogronami i rodzynkami. Czas : 15 minut + marynowanie ryby Składniki : 2 steki z halibuta Zobacz więcej
Wszyscy wiedzą, że ryby są zdrowe i, że można podawać je na rożne sposoby. Tym razem polecam formę smażona ryby ale w bardzo interesującym połączeniu z sosem z dyni. Można oczywiście wybrać inna rybę Zobacz więcej
Halibut należy do tłustych ryb i dobrze mu służy marynowanie w cytrusowych marynatach i korzenne smaki. Postanowiłam dziś wykorzystać mało znany u nas owoc suszonego tamaryndowca , który doskonale Zobacz więcej
Marynowana ryba w occie Standardowo ryba w occie jest podsmażona i marynowana z cebulą. Proponuję dodać nieco więcej dodatków – ryba w zalewie octowo-pomidorowej potrafi zaskoczyć. Zróbcie sami i Zobacz więcej
Nie miałam ochoty na żadne eksperymenty. Szkoda tylko , że miałam halibuta mrożonego-wolała bym świeżego. Z reguły marynuję ryby - dziś pominęłam ten etap. Halibut jest tak smaczną rybą, że w zasadzie Zobacz więcej
z halibuta z marynowanymi jabłkami w sosie cytrynowo-szafranowym, podany z ziemniakami i zimowym szpinakiem. Chyba nie muszę wspominać że jedynymi odgłosami przy stole były pomruki zadowolenia :) Na Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Sandacz vera Cruse

Sandacz vera Cruse 963

2
! Składniki: 400g filetów halibuta, sandacza lub innej białej ryby 1 łyzka mąki 2 pomidory 2 marynowane papryczki jalapeno 1 łyżeczka marynaty do ryby Knorr pęczek oregano pęczek liści kolendry 2 Zobacz więcej
Już wiele razy wspominałam, że kanapki wcale, ale to wcale nie muszą być nudne :) Jeśli z obiadu zostanie Wam trochę smażonej lub pieczonej ryby, wykorzystajcie ją do zrobienia fantastycznej kanapki. Zobacz więcej
Na te piękne, słoneczne dni zostawiam Wam pyszna, zdrową rybkę i lecę na świeże powietrze. Halibuta nie je się za często, więc jak już go macie, to warto dobrać do niego fajne dodatki. Polecam tą Zobacz więcej
Halibut to tłusta ryba i doskonale smakuje ugotowany na parze . Trzeba tylko zadbać o to by nabrała smaku w marynacie i w trakcie gotowania .Po za stałymi składnikami marynaty jakie zawsze daję to Zobacz więcej
Jestem jednak bałaganiara - okazuje się , że nie wstawiłam jednego z przepisów które powstały przy okazji testowania ActiFry .Zauważyłam dopiero dziś kiedy znów piekłam halibuta z ziemniakami ( bez Zobacz więcej
sztukę. Ceny są przystępne ( w porównaniu z bazarem przy Sadybie ;) ), chociaż jest drożej niż w Makro.Oprócz świeżych jest też masa ryb wędzonych, marynowanych, różnych przetworów oraz owoców morza. Zobacz więcej
, podroby pasztety, parówki, boczek, smalec, morskie (śledź, dorsz, makrela, halibut, łosoś, sola, tilapia), świeże, mrożone, umiarkowanie wędzone i marynowane warto wybierać małe gatunki i jadać z Zobacz więcej