marynowany mózg

Pani A
Pani A Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taka Karma!
Łosoś kanaryjski

Łosoś kanaryjski 99

0
Łosoś kanaryjski Nie mogłam się opanować. Musiałam spróbować kanaryjskich przypraw. Burza mózgów dała wynik: łosoś marynowany. Szczęśliwie - byłam zaopatrzona w bardzo przyzwoity kawałek bałtyckiej Zobacz więcej
Czasami wydziwiam. Zaglądam do szafek i lodówki, uruchamiam trybiki w moim mózgu i zaczynam kombinacje. Tak powstał na przykład ten przepis. Indyka w Polsce spotkać można bardzo często, ale jesteśmy Zobacz więcej
Adrian1165
Adrian1165 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
XtraVirgin
Dorsz z sosem pizzaiola

Dorsz z sosem pizzaiola 67

0
Posty Atom Posty Komentarze Atom Komentarze Popularne posty Karmelizowane gruszki Gruszki smażone w karmelu to chyba mój ulubiony sposób na te owoce. Superszybki i bardzo łatwy deser. Po prostu Zobacz więcej
Składniki: rukola/sałata lodowa cebula cukrowa pomidorki koktajlowe marynowany bób mozzarella kiełki brokuła oliwa z oliwek ocet winny sól, pieprz Dodatkowa szafa kupiona. Przeprowadzka, wesele, Zobacz więcej
Kalafior w języku hindi togobi. Słowo to odnajdziecie w nazwach bardzo wielu indyjskich potraw. Gobi w formie curry, masali, zupy, smażony w cieście, będący farszem, marynowany, pieczony... Sam, lub w Zobacz więcej
. Imbir jest przyprawą wykorzystywana w kuchni azjatyckiej – przede wszystkim do potraw z warzyw. Świeży imbir ma dość ostry i wyraźny smak. Należy jednak używać go z nadmiarem. Jeśli dodamy zbyt Zobacz więcej
. Imbir jest przyprawą wykorzystywana w kuchni azjatyckiej – przede wszystkim do potraw z warzyw. Świeży imbir ma dość ostry i wyraźny smak. Należy jednak używać go z nadmiarem. Jeśli dodamy zbyt Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Sałatka z marynowanych nerkowców z chaat masalą Jeszcze nie tak dawno, w wywiadzie dlaUgotuj.to,pisałam, że potrawy i przyprawy niegdyś uważane za egzotyczne, Zobacz więcej
oczy, włosy, skórę, krew, wzmacniamy odporność na choroby i stres. Buraki zawierają kwas foliowy, który wzmacnia serce i mózg, uspokaja ducha, poprawia krążenie. Wiele jest w nich potasu ważnego dla Zobacz więcej
Cześć! Pora przed 15 w pracy to dla mnie zawsze kryzys energetyczny. Nie jestem w stanie absolutnie nic wykrzesać ze swojego zmęczonego mózgu, powieki kleją mi się, a głowa opada na ramię. Na Zobacz więcej
, korzystnie wpływają na pracę mózgu, przeciwdziałają stresowi i depresji. Kwasy omega-6 natomiast dobrze wpływają na pracę nerek i wątroby, gojenie ran oraz zapobieganie zakażeniom. W wypadku łososia Zobacz więcej
, witaminy z grupy B, fosfor. Jedząc ją codziennie - odżywimy nasz mózg, poprawimy odporność, wzmocnimy serce, nasze włosy i oczy będą lśnić, a skóra nabierze jędrności, gładkości i blasku. Zrobię z Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Sałatka- prawie wegańska

Sałatka- prawie wegańska 162

0
spojrzeliśmy na choinkę. Rano 31 grudnia Franco powziął na mieście informację, że „prawdziwie menu wegańskie", składa się z produktów, które nie mają „mózgu” ??? !!- czyli przysłowiowa bułka z Zobacz więcej
, bo wydawało mi się to aż niemożliwe. Po krótkiej analizie wybrałam filety z dorsza...i się zaczęła burza mózgu. Oto co powstało*: Dorsz marynowany w czerwonym pesto upieczony pod warzywami (przepis Zobacz więcej
Kiedyś nie jadałam ostrych dań. Nie używałam nawet pieprzu. Wszystko zaczęło się gdy zaczęłam pracować w restauracji z kuchnią tex-mex i zostałam zmuszona do zjedzenia jalapeno, w ramach chrztu Zobacz więcej
Wada? Zaleta? A może po prostu dziwactwo? Sami oceńcie. Ja i kuchnia Nie znoszę, gdy ktoś wstawia do lodówki słoik z jakąś resztką np. w całym słoiku jedna pozostawiona marynowana pieczarka lub Zobacz więcej
, którzy przeżyli utratę bliskich osób. Kakao ma korzystny wpływ na układ sercowo-naczyniowy, poprawia ukrwienie mózgu. Zawiera dużo antyoksydantów (opóźniających procesy starzenia), magnez (chroniący Zobacz więcej
Wbrew pozorom, jedzenie pikantnych potraw jest wskazane podczas upałów. Choć na pierwszy rzut oka wydaje się to nieco absurdalne, miliardy ludzi mieszkających w gorących strefach klimatycznych nie Zobacz więcej
Gdybym mogła to latem i jesienią spędzałabym każdą wolną chwilę w lesie zbierając grzyby, jagody, jeżyny, borówki i żurawinę. Nic mnie tak nie relaksuje jak widok brunatnych łebków podgrzybków Zobacz więcej
możecie spróbować naszych pomysłów przygotowywanych wpoznańskiej restauracji. Odczwartku, wLugana Restaurant wpoznańskim City Parku będziecie mogli spróbować naszego autorskiego menu wramach Lugana Zobacz więcej