masa ck

Wiech
Wiech Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia bez chemii
Pischinger. Oskar Pischinger.

Pischinger. Oskar Pischinger. 722

1
{{headerMessage}}
"Oskar Pischinger - cukiernik wiedeński; twórca genialnego w swojej prostocie tortu. W Galicji do dziś określa się mianem pischingera tort z wafli, przekładany masą czekoladową". To cytat z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest najlepsze? Zdania są podzielone. Ja wybieram morele, mają w sobie elegancję, słońce i CK korzenie. Składniki: 4 średniej wielkości ugotowane ziemniaki 70 dag twarogu 1 szklanka mąki pszennej + Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Były już u mnie knedle z truskawkami - taka klasyka wszystkim znana. Pyszne w upalne dni. Jednak najbardziej lubię knedle z morelami. Klasyka kuchni CK. W sam raz kwaśne - w sam raz słodkie. Konkretne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak smakuje oryginalny tort waflowy Piszingera z XIX wiecznej CK Monarchii, bo znam go tylko w PRLowskiej wersji z masą kakao-podobną, pokrojony w wygodne imprezowe Zobacz więcej