Mój smak dzieciństwa. Kto jeszcze pamięta takie wafle? Mięciutkie, leżące pod stertą książek, aby zmiękły... Pochłanialiśmy je w ciągu 1 dnia! Absolutnie nie-dietetyczne! Przepis mojej ś.p. Babci
Zobacz więcej
Nie zawsze wszystko wychodzi. Miały być krówki i nie wyszły. I czarna rozpacz, bo co zrobić z dwoma kilogramami masy? Co dać ludziom do zjedzenia na KS? Wpadłem na pomysł andrutów. Pogoniłem do sklepu
Zobacz więcej
Andruty, czy jak kto woli, wafle, przekładane masą maślano-galaretkową. Dość słodkie i trochę ciągnące. Dla jednych taki deser to całkiem normalna sprawa, dla innych – kolejne dziwactwo małopolan (czy
Zobacz więcej
Pomysł na masę powstał spontanicznie po zakupie dużej ilości chałwy czeskiej. Niestety w smaku okazała się bardziej blokiem niż chałwą dlatego postanowiłyśmy z mamą zrobić andruty z jej udziałem.
Zobacz więcej
Smaki dzieciństwa… Składniki: 1 opakowanie andrutów 2 szkl. mleka 2/3 kostki margaryny 2 szkl. cukru 1 szkl. mleka w proszku 4 łyżki kakao 1 tabliczka gorzkiej czekolady 4 łyżki śmietany 18 % kilka
Zobacz więcej
« Koktajl jagodowo-kawowy Andrut z masą krówkową Jeśli mamy ochotę na coś słodkiego, a nie mamy weny by piec, możemy zrobić ten andrut. Można użyć gotowej masy krówkowej lub gotować 2-2,5godziny mleko
Zobacz więcej
Piszinger! Kajmak? Andrut? Jak w Waszych domach nazywa się te pyszne wafle przekładane słodką masą? Przekonałam się już parę razy, że nazwy są naprawdę różne w zależności od regionu. Dla mnie to
Zobacz więcej
Andrut kakaowy Prawdziwy smak dzieciństwa. Nie mogę sobie przypomnieć tylko czy mój ulubiony andrut to ten z masą kakaową czy ten z białą ;-) Tak czy siak obydwa są przepyszne i warto je przyrządzić.
Zobacz więcej
Od kilku tygodni miałam ochotę na wprowadzenie namiastki ciepła z mojego rodzinnego domu. Wafel z masą kakaową, popularny andrut to ulubieniec mojego taty i mój. A i mojemu D. przyjeżdżając do mnie
Zobacz więcej
Dla wszystkich tych, którzy twierdzą że mają "dwie lewe ręce" w kuchni. Najprostszy deser, bardzo smaczny i każdy go lubi. Prawdziwa czekolada, karmel, orzechy makadamia, rodzynki i suszone
Zobacz więcej
Andrut, czyli wafel przekładany masą czekoladową lub inną. Jest to mój rodzinny przepis. Mama moja robiła go często jak byłam mała. Kupowała do wykonania wafla mleko w proszku w niebieskim
Zobacz więcej
Uwielbiam andruty, dlatego niejednokrotnie publikowałam na blogu różne wariacje z nimi związane. Dziś mleczno- orzechowy :) Polecam także: Andrut z kolorową galaretką Tort waflowy- „Pischinger” Andrut
Zobacz więcej
Moi chłopcy uwielbiają wafelki z kremem. Postanowiłam więc mój stary sprawdzony przepis i zrobić im takie domowe wafle przekładane pysznym czekoladowym kremem. Krem na bazie mleka w proszku i odrobiny
Zobacz więcej
" Nie wiem o co chodzi. W moim domu najpopularniejszym przepisem na niedzielne popołudnie była szarlotka. Do tej pory zawsze chętnie ktoś po nią sięga. Ale ostatnimi czasy, na moim stole królują
Zobacz więcej
Składniki: 1 paczka wafli mleko skondensowane słodzone 1 kostka masła Wykonanie: Mleko umieszczamy w wysokim naczyniu zalewamy wodą i gotujemy około 2,5 godz. (masę otwieramy dopiero po ostudzeniu
Zobacz więcej
Gdy byłam dzieckiem, moja babcia robiła bardzo często ten deser. Wafle przekładane słodką masą, karmelem lub nutellą są dość powszechnie znanym łakociem, ale nigdy nie byłam ich wielką fanką. Jedynym
Zobacz więcej
Andrut przekładanym lekką masą z mleka w proszku i kakao, na szybko. Kto już próbował? Pyszny jako "coś słodkiego" do kawy, polecam! Składniki: - 4 blaty andruta - 4/5 kostki margaryny (u mnie Palma z
Zobacz więcej
Czułam się dzisiaj jak w dzieciństwie jedząc andruty. Gdy byłam jeszcze dzieckiem, musiało być ciasto w domu na niedziele. Bo jak to mama mówiła zawsze, ktoś mógł przyjść lub przyjechać. Nie zawsze
Zobacz więcej
Mega szybkie do zrobienia, mega smaczne. Bardzo szybko znikają z talerza. Uwielbiam takie wafle od dziecka. Kiedyś pamiętam moja mama robiła masy maślane z dżemem, albo z dodatkiem kakao. Ja
Zobacz więcej
Jak to mówią to co najprostsze, jest najlepsze. Jamie Oliver, którego bardzo lubię zawsze mówi, żeby nie używać zbyt wielkiej ilości składników, więc dziś chciałabym przestawić jeden z najłatwiejszych
Zobacz więcej