masa do kremówki ubijana na parze

Na upalne dni zamiast lodów polecam pyszny włoski deser z borówkami. składniki: 3 jajka 1żółtko 1 szklanka cukru 2 szklanki śmietany 30% 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 szklanki mieszanych Zobacz więcej
Składniki: 5 żółtek 400 ml śmietany 30% 90 g cukru pudru 10 g cukru wanilinowego maliny świeży kokos świeża melisa Przygotowanie: Na parze wodnej ubijamy żółtka z cukrem. Odstawiamy do całkowitego Zobacz więcej
karisa
karisa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
odrobina słodyczy
Mus czekoladowy

Mus czekoladowy 196

1
Mus czekoladowy Składniki: tabliczka gorzkiej czekolady tabliczka mlecznej czekolady 3 łyżki cukru 200 g śmietanki kremówki 36% 2 łyżki likieru czekoladowego Wykonanie: żółtka ucieramy z cukrem, Zobacz więcej
Gotomaania
Gotomaania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotomaania
Lody malinowe

Lody malinowe 199

0
mrożonych 180 g cukru 3 żółtka Wykonanie: Maliny miksujemy w blenderze, albo rozgniatamy widelcem. Żółtka ucieramy z cukrem na parze i studzimy. Ubijamy śmietanę kremówkę. Dodajemy do niej stopniowo Zobacz więcej
A może coś słodkiego, przecież dzisiaj sobota. Chyba by wypadało zjeść. Mus z gorzkiej czekolady...tyleeee kalorii, ale jaki pyszny ;-) Składniki: 125 g gorzkiej czekolady 1 jajko 2 łyżki brązowego Zobacz więcej
wsypać proszek do pieczenia. Z ciasta formować podłużne placuszki. Wstawić do nagrzanego (do temp. 220) piekarnika i piec 20 minut (gdy eklerki podrosną zmniejszyć temp. Do 170 stopni). Wykonanie Zobacz więcej
mirosix
mirosix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Lody czekoladowe

Lody czekoladowe 617

0
mleka słodzonego skondensowanego (około 400 g) - 300 ml śmietany kremówki Mleko w puszce oraz kremówkę schłodzić. Kremówkę ubić na sztywno, dodać mleko w puszce, nadal chwilę ubijać. Stopić 150 g Zobacz więcej
mlodagotuje
mlodagotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Młoda Gotuje
Tort ze smerfami

Tort ze smerfami 175

0
ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Na 2 plastry biszkoptu nałożyć masę truskawkową rozsmarować , na to nałożyć ubitą kremówkę . Na koniec zrobić masę maślaną Jajka i cukier wkładamy do Zobacz więcej
Pyszna tarta, na spodzie mocno czekoladowym, z pokruszonych herbatników i czekolady. Napchana malinami zebranymi prosto z krzaczka, słodkimi i pachnącymi ;) Doskonały deser do kawy lub herbaty . Tarta Zobacz więcej
do spodu. Końcówkę rolady obcinamy na skos i kładziemy ją na wierzchu rolady, tak aby kształtem przypominał pień (można zobaczyć na zdjęciu przed polaniem, jak ułożyć). Czekoladę rozpuszczamy w parze Zobacz więcej
i mrożonych owoców leśnych. Tym razem postanowiłam zamrozić całość tworząc bardzo smaczne ochłodzenie na gorące popołudnie. Składniki na niedużą keksówkę (użyłam jednorazowych, mniej sprzątania): - Zobacz więcej
; 3 łyżki słodkiego mleka; 1-2 łyżeczki żelatyny; Białą czekoladę rozpuszczamy na parze z 1 łyżką mleka. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach mleka. Śmietanę ubijamy ze Śnieżką, dodajemy Advocata, Zobacz więcej
ubijaćmasa stanie się puszysta. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Wlać masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym do 200C piekarniku, Zobacz więcej
tym czasie galaretki z wiśniami wykładam na biszkopt , na wierzch układam w odstępach biszkopty , lekko dociskam. Czekoladę roztapiam na parze , odstawiam do wystudzenia. Śmietankę ubijam z Zobacz więcej
lacrima69
lacrima69 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
(bez tytułu)

(bez tytułu) 48

0
przygotowania Mąkę, migdały, cukier i sól mieszamy. Dodajemy masło i żółtko, siekamy, szybko zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 30 min. Śmietankę z z rozkrojoną laską wanilii podgrzewamy. Zobacz więcej
lodówki na 30 minut. Śmietanę z rozkrojoną laską wanilii podgrzewamy. Resztę żółtek, jajko i cukier puder ubijamy na parze. Gorącą śmietankę (bez wanilii) wlewamy do masy jajecznej, podgrzewamy Zobacz więcej
jajko się nie ścięło). Gotujemy na parze przez około 5 minut po czym zestawiamy z kuchenki. Kiedy masa lekko ostygnie zaczynamy ją łączyć z bitą śmietaną. Deser rozlewamy do miseczek i wstawiamy na Zobacz więcej
luna760001
luna760001 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ciasteczkowy potwór
Markiz

Markiz 146

0
: Czekoladę rozpuszczam na parze. Połowę żelatyny zalewam wodą by była przykryta, odstawiam na kilka minut, aby spęczniała,następnierozpuszczam we wrzątku otrzymując pół szklankirozpuszczonejżelatyny. Zobacz więcej
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żółtka ubić na parze z 1 łyżką cukru pudru i miękkim masłem. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania utrwalić pozostałym cukrem pudrem i ubijać dalej, Zobacz więcej