masa do kremówki ubijana na parze

Na upalne dni zamiast lodów polecam pyszny włoski deser z borówkami. składniki: 3 jajka 1żółtko 1 szklanka cukru 2 szklanki śmietany 30% 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 szklanki mieszanych Zobacz więcej
karisa
karisa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
odrobina słodyczy
Mus czekoladowy

Mus czekoladowy 212

1
Mus czekoladowy Składniki: tabliczka gorzkiej czekolady tabliczka mlecznej czekolady 3 łyżki cukru 200 g śmietanki kremówki 36% 2 łyżki likieru czekoladowego Wykonanie: żółtka ucieramy z cukrem, Zobacz więcej
Gotomaania
Gotomaania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotomaania
Lody malinowe

Lody malinowe 206

0
mrożonych 180 g cukru 3 żółtka Wykonanie: Maliny miksujemy w blenderze, albo rozgniatamy widelcem. Żółtka ucieramy z cukrem na parze i studzimy. Ubijamy śmietanę kremówkę. Dodajemy do niej stopniowo Zobacz więcej
A może coś słodkiego, przecież dzisiaj sobota. Chyba by wypadało zjeść. Mus z gorzkiej czekolady...tyleeee kalorii, ale jaki pyszny ;-) Składniki: 125 g gorzkiej czekolady 1 jajko 2 łyżki brązowego Zobacz więcej
Składniki: 5 żółtek 400 ml śmietany 30% 90 g cukru pudru 10 g cukru wanilinowego maliny świeży kokos świeża melisa Przygotowanie: Na parze wodnej ubijamy żółtka z cukrem. Odstawiamy do całkowitego Zobacz więcej
sweetworldofs
sweetworldofs Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sweet World of S
Krem budyniowy

Krem budyniowy 4046

5
zmniejsz ogień połowę mleka, żółtka, jajka i cukier umieść w metalowej misce postaw miskę na garnek z wodą i ubijaj zawartość aż zacznie lekko gęstnieć (ubijaj cały czas, żeby nie powstały grudki Zobacz więcej
wsypać proszek do pieczenia. Z ciasta formować podłużne placuszki. Wstawić do nagrzanego (do temp. 220) piekarnika i piec 20 minut (gdy eklerki podrosną zmniejszyć temp. Do 170 stopni). Wykonanie Zobacz więcej
mirosix
mirosix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Lody czekoladowe

Lody czekoladowe 621

0
mleka słodzonego skondensowanego (około 400 g) - 300 ml śmietany kremówki Mleko w puszce oraz kremówkę schłodzić. Kremówkę ubić na sztywno, dodać mleko w puszce, nadal chwilę ubijać. Stopić 150 g Zobacz więcej
mlodagotuje
mlodagotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Młoda Gotuje
Tort ze smerfami

Tort ze smerfami 208

0
ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Na 2 plastry biszkoptu nałożyć masę truskawkową rozsmarować , na to nałożyć ubitą kremówkę . Na koniec zrobić masę maślaną Jajka i cukier wkładamy do Zobacz więcej
Pyszna tarta, na spodzie mocno czekoladowym, z pokruszonych herbatników i czekolady. Napchana malinami zebranymi prosto z krzaczka, słodkimi i pachnącymi ;) Doskonały deser do kawy lub herbaty . Tarta Zobacz więcej
do spodu. Końcówkę rolady obcinamy na skos i kładziemy ją na wierzchu rolady, tak aby kształtem przypominał pień (można zobaczyć na zdjęciu przed polaniem, jak ułożyć). Czekoladę rozpuszczamy w parze Zobacz więcej
i mrożonych owoców leśnych. Tym razem postanowiłam zamrozić całość tworząc bardzo smaczne ochłodzenie na gorące popołudnie. Składniki na niedużą keksówkę (użyłam jednorazowych, mniej sprzątania): - Zobacz więcej
; 3 łyżki słodkiego mleka; 1-2 łyżeczki żelatyny; Białą czekoladę rozpuszczamy na parze z 1 łyżką mleka. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach mleka. Śmietanę ubijamy ze Śnieżką, dodajemy Advocata, Zobacz więcej
ubijaćmasa stanie się puszysta. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Wlać masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym do 200C piekarniku, Zobacz więcej
tym czasie galaretki z wiśniami wykładam na biszkopt , na wierzch układam w odstępach biszkopty , lekko dociskam. Czekoladę roztapiam na parze , odstawiam do wystudzenia. Śmietankę ubijam z Zobacz więcej
Paulina112
Paulina112 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
(bez tytułu)

(bez tytułu) 49

0
przygotowania Mąkę, migdały, cukier i sól mieszamy. Dodajemy masło i żółtko, siekamy, szybko zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 30 min. Śmietankę z z rozkrojoną laską wanilii podgrzewamy. Zobacz więcej
lodówki na 30 minut. Śmietanę z rozkrojoną laską wanilii podgrzewamy. Resztę żółtek, jajko i cukier puder ubijamy na parze. Gorącą śmietankę (bez wanilii) wlewamy do masy jajecznej, podgrzewamy Zobacz więcej
jajko się nie ścięło). Gotujemy na parze przez około 5 minut po czym zestawiamy z kuchenki. Kiedy masa lekko ostygnie zaczynamy ją łączyć z bitą śmietaną. Deser rozlewamy do miseczek i wstawiamy na Zobacz więcej
luna760001
luna760001 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ciasteczkowy potwór
Markiz

Markiz 148

0
: Czekoladę rozpuszczam na parze. Połowę żelatyny zalewam wodą by była przykryta, odstawiam na kilka minut, aby spęczniała,następnierozpuszczam we wrzątku otrzymując pół szklankirozpuszczonejżelatyny. Zobacz więcej
Mojego męża bardzo fascynował suflet kiedy oglądaliśmy różne kulinarne programy - skąd tyle krzyku, strachu. Postanowił sam sprawdzić i.... efekt widać na zdjęciu :) Składniki: 250 g ciemnej czekolady Zobacz więcej