masa do tortu gotowana na parze

wódki/25ml wody) Przygotować krem - najlepiej jajeczny: Rozmieszać 1 kostkę miękkiego masła i pozostawić w misce. Ubić 3 jajka z 4,5 łyżkami cukru i cukrem waniliowym na pulchną masę (najlepiej na Zobacz więcej
Biszkopt ubijany na parze jest delikatny i puszysty . Idealny do tortów na wszelkie okazje a także na placki biszkoptowe i rolady. Składniki: * 7 jajek * 1 szklanka cukru * 1,5 szklanki mąki Zobacz więcej
Tort z masą z białej czekolady i wanilią oraz musem truskawkowym. A dla mojej córeczki specjalnie jej ulubiony piesek Loopdidoo ;) Składniki: Biszkopt (o średn. 20 cm) polewa czekoladowa, ew. masa Zobacz więcej
i nieco poprawiłam kształt bomby, ale niestety nie starczyło czasu na zdjęcie... Kawowy tort "na szybko" z okazji świąt dla rodzinki. ;) Z resztek biszkoptowych powstały również bajaderki, których Zobacz więcej
Dawno temu Szekspir rzekł:„Czymże jest nazwa? To, co zwiemy różą, pod inną nazwą równie słodko by pachniało”.Kimże ja jestem by podważać jego słowa? A jednak… Mimo całej irracjonalnosci z tym Zobacz więcej
Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na ciasto do niedzielnej kawki , polecam tego pysznego i delikatnego brzdąca . Przepis na ten biszkopt pochodzi z zeszytu z przepisami mojej mamy , to ona mnie tego Zobacz więcej
Dziś zapraszam na tort inny niż wszystkie, na pewno sprawdzi się na wyjątkowe okazje. To bardzo ciekawe połączenie smaków lekka masa śmietanowo szampańska i krem z fig gotowanych w winie musującym. Zobacz więcej
Wulkan-smaku
Wulkan-smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wulkan smaku
Tort chałwowy

Tort chałwowy 1103

0
Tort chałwowy Dodane 11 maja, 2012 w Ciasta Jeden z najlepszych tortów jakie robiłam. Dla tych którzy nie lubią zbyt słodkich rzeczy może nie wydawać się taki dobry, ale miłośnicy słodkości będą w Zobacz więcej
joannaM
joannaM Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkości na talerzu
Tort Marcello

Tort Marcello 790

0
Składniki na biszkopt: 150 g miękkiego masła 150 g cukru pudru 150 g gorzkiej czekolady 150 g maki 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na krem: 250 g miękkiego masła 250 g Zobacz więcej
(na parze). Gdy czekolada będzie całkowicie płynna odstawiamy ją do ostygnięcia. Tymczasem masło ucieramy z cukrem. Miksujemy i stopniowo dodajemy po troszku rozkłócone (roztrzepane) jajka. Dodajemy Zobacz więcej
na krem czekoladowy. Jajka ubić z cukrem na parze (w metalowej miseczce na garnku z gotującą się wodą) na puszystą masę. Miseczkę zdjąć z garnka, dodać posiekaną drobno czekoladę i wymieszać. Dodać Zobacz więcej
Pasta z białej kaszy gryczanej, brokuła i serka wiejskiego Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Jak pozbyć się muszek owocówek 8211 ... Pasta z białej kaszy gryczanej, brokuła i serka Zobacz więcej
Anna R
Anna R Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozczochrane okruszki
Ptysie.

Ptysie. 93

0
Będąc na studiach miałam swoją ulubioną cukiernię, ptysie które tam pałaszowałam z koleżankami były chyba najlepsze jak do tej pory. Robiąc masę maślaną do tortu i próbując ubite na parze białka Zobacz więcej
. Masa czekoladowa: 2 jajka 1/3 szklanki cukru tabliczka gorzkiej czekolady kostka masła Czekoladę topimy na parze i przestudzamy. Jajka ubijamy z cukrem. Masło ucieramy na puch i cały czas ucierając Zobacz więcej
Mariola88
Mariola88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe ciasta
Tort :Kawa-kokos-orzech

Tort :Kawa-kokos-orzech 567

4
kawę w 1/3 szklanki wody. Studzimy. Wlewamy do niej spirytus. Jaja i cukier ubijamy na parze do zgęstnienia, około 7 minut( ja postawiłam metalową miskę nad gotującą się w garnku wodą). Mają mieć Zobacz więcej
, krem budyniowy i dżem truskawkowo-wiśniowy . Składniki : Spód - czyli Tort Węgierski Górna warstwa : Biszkopt : 5 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 szklanka mąki Zobacz więcej
: Biszkopt : Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na parze ( miskę z jajkami umieszczamy w garnku z gotującą się wodą , cały czas ubijając ) Ubijamy do czasu aż masa stanie się biała i puszysta Zobacz więcej
jajek, najpierw na parze). Wymieszać z serem mascarpone. Kawę zaparzyć wrzątkiem, dodać likier. Śmietanę ubić na sztywny krem i wymieszać z masą mascarpone. Ułożyć pierwszy blat na dnie formy (dno Zobacz więcej
obrotach). 7. Na wystudzonym cieście układamy maliny i posypujemy je pociętymi listkami mięty. 8. Czekoladową masę wylewamy na poukładane na cieście maliny i miętę. 9. Wstawiamy do lodówki na minimum Zobacz więcej
serka mascarpone, 100g białej czekolady, 2 łyżki cukru. Dynię pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować około 15minut. Następnie odcedzić i ostudzić, po czym zblendować na puree. Czekoladę połamać na Zobacz więcej