masa kremowa

Świetne ciasto, które spokojnie może zastąpić np. tradycyjny tort lub po prostu posłużyć za niebanalny i zdrowy poczęstunek dla gości :) Uwielbiam takie ciasta, przełożone kremowymi masami, a jak Zobacz więcej
średnicy 22cm Ubijamy bialka schłodzone ze szczypta soli,w trakcie ubijania dodajemy stopniowo cukier puder cały czas ubijać,jak juz białka bedą ubite puszysta masa lsniąca bedzie,to wyłożyć na Zobacz więcej
Jak dla mnie pycha. Aksamitna masa serowa- z ubitą śmietaną, krótko pieczone, spód ala ciasto kruche, jednak zdecydowanie puszyste i miękkie i te jagody na wierzchu. Niebo w gębie. Od dwóch dni mam Zobacz więcej
odrobina masla do wysmarowania foremki masa 175g serka kremowego (u mnie Philadelphia) 175g masla, w temperaturze pokojowej 225g cukru pudru, przesianego 1/2 lyzeczki ekstraktu waniliowego Rozgrzej Zobacz więcej
czasie mieszamy do momentu aż krem będzie gęsty i błyszczący. Dodajemy amaretto, mleko i dokładnie mieszamy. Na pierwszym blacie rozsmarowujemy krem, układamy borówki, czereśnie, i kawałki moreli. Zobacz więcej
Prosiliście o ten torcik, więc jak obiecałam to proszę bardzo, oto przepis. Ja użyłam barwnika w proszku, Wy użyjcie jakiego chcecie, może to być sok z natki, szpinaku czy szczawiu. Ja w swojej kuchni Zobacz więcej
Oryginalny przepis pochodzi ze strony Kwestia Smaku. I jest obliczony na spora, 26cm tortownice. Ja potrzebowalam czego znacznie mniejszego i bardziej 'zjadliwego' dla malej rodziny. Zglosilam sie do Zobacz więcej
Czas tak szybko płynie, że nawet nie zauważyłam jak zleciały 3 lata od kiedy założyłam blog. Z racji urodzin bloga dodaję przepis na wyjątkowy sernik na kruchym spodzie, z bardzo kremowym i delikatnym Zobacz więcej
Czas tak szybko płynie, że nawet nie zauważyłam jakzleciały 3 lata od kiedy założyłam blog. Z racji urodzin bloga dodaję przepis na wyjątkowysernikna kruchym spodzie,zbardzo kremowymidelikatnym Zobacz więcej
Z mąki z pełnego przemiału, otrębów i tartych orzechów ciasto przygotowałam, godzinę poczekałam, potem nim formę na tarte wyłożyłam i na 20 min do piekarnika wstawiłam. Masa to Pana Cotta z chałwy, Zobacz więcej
Pyszny jabłecznik z masą z kremówki na wierzchu. Składniki na ciasto: - 250g margaryny - 1 szklanka cukru - 4 szklanki mąki - 3 żółtka - 3 łyżki śmietany - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 Zobacz więcej
z foremek. Masa chałwowa: 4 żółtka 4 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 szklanki mleka 40 dag masła 30 dag chałwy waniliowej Wykonanie: 3/4 Zobacz więcej
Bardzo smaczne ciasto na kruchym spodzie z pyszną masą serową i dużą ilością jagód. Polecam póki jeszcze są świeże jagody. Za przepis dziękuję Pani Asi ze stronyKwestia Smaku . Składniki na blachę o Zobacz więcej
z proszkiem. Piec około 15 minut w 180 st. C. Krem: Składniki: 125 g serka mascarpone 3 łyzki cukru 125 g śmietany kremówki Wykonanie: Śmietanę ubij na sztywno, dodaj serek i cukier. Biszkopt nasącz Zobacz więcej
W tym roku na wielkanocnym stole, królują mazurki - różany i czekoladowy (przepis pojawi się pewnie po świętach), w asyście jest też sernik i wielkanocna klasyka, czyli babka. Mazurek różany wyszedł Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 1-2 Składniki na naleśniki: około 3/4 szklanki mąki, 250 ml mleka, 2 jajka, 2 łyżki cukru, Zobacz więcej
... łączymy wszystkie składniki, dzielimy na 3 części, każdą osobno pieczemy, przekładamy masą - i ciasto gotowe :-) .... no, prawie gotowe, bo jeszcze do każdej części dodać musimy różne składniki- Zobacz więcej
Uwielbiam lato, jest to czas kiedy możemy zajadać się świeżymi,pysznymi owocami prosto z krzaka. Oprócz tego można przygotowywać różne desery, które zachwycają nie tylko smakiem, ale i kolorem. Zobacz więcej
· szkl. cukru pudru · 3 łyżeczki cukru waniliowego Szklankę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do pozostałego mleka dodać mąki, wymieszać. Następnie wlać do gotującego się mleka. Zagotować do Zobacz więcej
. Do zmielonych migdałów dodać cukier puder, kilka kropli zapachu migdałowego i śmietankę kremową , w takiej ilości aby powstałą masę dało się rozsmarować na upieczonych naleśnikach. Zobacz więcej