masa makowa ze słodzikiem

Najsmaczniejszy, najlepszy, bez ciasta, nie za słodki sero-makowiec jaki dotychczas jadłam (Przepis Beatki z Wrocławia). Należy jej się super pochwała.Jadłam ten sero- makowiec na ostatnim spotkaniu Zobacz więcej
Znowu przychodzę Was lekko utuczyć :D Tym razem proponuję makowca. Idealnie wkomponuje się w inne jakże "lekkie, zdrowe, dietetyczne" świąteczne ciacha i dania :D Prosty i szybki, bo z użyciem gotowej Zobacz więcej
wybierając dowolny słodzik według gustu. Myślałam, że babeczki wyjdą twarde i zbite, ale tak się nie stało. Są pyszne, pachną masą makową i wanilią. Spróbujcie koniecznie! Składniki: 1 puszka Zobacz więcej
na kolejne 30 minut. 1. Białka ubić z sodą oczyszczoną 2. Jabłka zetrzeć na tarce, osączyć z nadmiaru soku. 3. Żółtka, jogurty, mak (jeśli została woda, to odlać ją) starte (i odsączone) jabłka, Zobacz więcej
Składniki: masa makowa: 200g maku 100g rodzynek 30g oleju kokosowego 50g miodu łyżka kaszy kukurydzianej (może być kaszka manna) ew orzechy sernik: 500g twarogu półtłustego zmielonego 3jajka 40g mąki Zobacz więcej
Składniki: biszkopt: -3 małe jajka -1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO -pół łyżeczki sody oczyszczonej -60g suchej kaszy jaglanej -20g rozpuszczonego oleju kokosowego -2 łyżki erytrolu/ksylitolu -30g Zobacz więcej
sanma
sanma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My sweet morning
Owsianka jak makowiec

Owsianka jak makowiec 118

0
z kuszącą ceną 7.99 (nie, to wcale nie 8, to 7.99!). Podchodzę - pisze, że polskie gruntowe. Biorę koszyczek, płacę, próbuję i... TO SIĘ CZUJE <3 Polskie bez dwóch zdań - czy słodkie czy kwaśne Zobacz więcej
Ponieważ dostaję dużo pytań na temat diety protal i próśb o nowe przepisy, zapraszam dziś na karnawałowe szaleństwo protalowe. Dukanowskie muffinki, proste, smaczne i nietypowe, bo z marchewką i Zobacz więcej
(oczywiście po wcześniejszym rozmrożeniu i odsączeniu). Jajka ubić w misce z ksylitolem i stewią (jeśli nie dodajecie ksylitolu, dodajcie trochę więcej stewii, ale najlepszy efekt daje połączenie obu Zobacz więcej
kawałek makowca obficie polany lukrem, z ciastem aż rzężącym od cukru i masą makową doprawioną sztucznym aromatem znanym jako" zapach do ciasta". Bleh:/ Mój makowiec jest całkiem inny, nie ma lukru, Zobacz więcej
Do dzisiejszego przepisu zainspirował mnie najnowszy odcinek Gry o tron, w którym pojawiło się mleko makowe. Zaczęłam się zastanawiać jak to się stało, że jeszcze nigdy nie zrobiłam sama mleka Zobacz więcej
łyżki oleju opcjonalnie 2 żółtka Masa makowa: 0,5 kg maku szklanki erytrytolu 4 otrąb owsianych/przemielonego siemienia lnianego 2 zapachy migdałowe 4 łyżki mleka sojowego/ryżowego/migdałowego Zobacz więcej
Za miesiąc Wigilia więc to chyba dobry czas aby zawczasu zacząć planować lub wypróbować nowy przepis który mógłby zabłysnąć na świątecznym stole. Czerwony nieodmiennie kojarzy się ze świętami więc Zobacz więcej
przepis na makowca na cienkim kruchym spodzie, z o g r o m n i e dużą makową warstwą i – o ile mnie pamięć nie myli – pianką białkową na górze. Pokochaliśmy je wszyscy i wcale a wcale nie tęsknimy za Zobacz więcej
/biszkopt makowy Ciasto drożdżowe samo w sobie jest ciężkie, więc można zastąpić je biszkoptem i sprawić, że ciasto będzie lekkie jak chmurka. Skup się na nadzieniu- prawdziwy makowiec to mak z Zobacz więcej
składzie) a także obecności ziaren - siemienia lnianego i słonecznika wpłynęła na strukturę batona, która okazała się być dość kruchym. Przekrojenie batona nie sprawia żadnych problemów - z Zobacz więcej
herbatki czerwone, czyli żurawinowa i hibiskusowa również nie mają cukru ani słodzików za to zawierają koncentrat soku z aronii. Parzy się szybko i ma ładny czerwono pomarańczowy kolor. Mi smakowała. Zobacz więcej
zazwyczaj nie przepadam. Co jest istotne nie zawiera żadnych słodzików ani cukru. Pozostałe herbatki z czarnych owoców, czyli aroniowa i z czarnego bzu, również nie mają cukru, ani żadnych aromatów. Zobacz więcej