masa maślana

4 jajka 3/4 szklanki cukru 0,5 kg masła 2 łyżki soku z cytryny 2-3 łyżki spirytusu + 5 łyżek sypanej kawy , 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Przygotowanie: jajka z cukrem ubijamy na parze tak jak Zobacz więcej
A kiedy mam mało czasu to wybieram wersję skróconą i miksuję masło z cukrami na puszystą masę. Krem maślany (masa maślana) [proporcje na obsmarowanie średniej wielkości tortu] Składniki: 1 duże jajko Zobacz więcej
Róże z masy nadają się doskonale do dekoracji tortów, ciast, czy muffinek. Nie można uformować ich bezpośrednio na cieście (jeśli ktoś ma wprawę, to jest w stanie zrobić je bezpośrednio na muffinkach Zobacz więcej
Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki Zobacz więcej
Kilka dni temu (jeszcze w ubiegłym roku) obiecałam moim gościom, że podzielę się z nimi przepisem na maślane ciasteczka przekładane masą krówkową, Były to kolejne ciastka, które kusiły na świątecznym Zobacz więcej
Składniki na 25 sztuk ciasteczek. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto maślane: 300 g mąki pszennej typu 450 100 g cukru pudru 1 Zobacz więcej
Składniki na 25 sztuk ciasteczek. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto maślane: 300 g mąki pszennej typu 450 100 g cukru pudru 1 Zobacz więcej
maślane i masa krówkowa to pyszne połączenie. Bułeczki nadziane słodką krówką są proste do zrobienia. Potrzeba tylko troszkę cierpliwości, bo drożdżowe ciasto nie lubi popędzania. Musi wyrosnąć w Zobacz więcej
Tort róża z masy maślanej | Inne Gotowanie Inne Gotowanie Gotowanie po mojemu czyli inaczej ;) Ciasta |Ciasteczka i desery |Dania na słodko |Dania z makaronem |Dodatki |Inne |Mięso |Moja cukiernia |Na Zobacz więcej
Ekstremalnie czekoladowe ciasto z masą czekoladowo-maślaną z dodatkiem sera mascarpone. 275 g. mąki 3 łyżki kakao 225 g. brązowego cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody Zobacz więcej
The post Andrut/Piszinger z masą kajmakowo-maślaną i czekoladowo-powidłowy appeared first on Smak na talerzu. Zobacz więcej
Dawno tutaj nie pisałam... Piekłam gotowałam robiłam zdjęcia i teraz trzeba to wykorzystać. BiszkoptSkładniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 i 1/2 łyżki octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka Zobacz więcej
Tort Brzoskwiniowy to klasyka wśród wypieków i jedno z popularniejszych owocowych ciast. Puszysty, a zarazem "sypki" biszkopt przełożony masą budyniowo-maślaną i kremem budyniowo-śmietanowym z Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Masa maślana

Masa maślana 1570

1
Składniki: masło 400g cukru pudru dwie łyżki mleka Masło miksuj na wysokich obrotach przez chwilę. Ważne, żeby masło było wcześniej wyjęte z lodówki. Następnie dodaj cukier i mleko - najpierw miksuj Zobacz więcej
Ten tort w środku przełożony jest kremem z bitej śmietany połączonej z serem mascarpone ipokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Boki i wierzch zostały pokryte kremem maślanym. Tort zdobiąstorczyki z Zobacz więcej
, 100g białej czekolady, 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 kieliszek likieru kokosowego (ja miałam pinacoladę). Na krem ciemny: 250 g masła, 1 puszka czekoladowej masy krówkowej (kupiłam w biedronce) 1 Zobacz więcej
Mój ulubiony krem do dekoracji babeczek to krem serkowo-maślany. Jest naprawdę bardzo smaczny (bo nie za słodki!), a jednocześnie ma konsystencję idealną do dekorowania tylkami. Wiele osób, które do Zobacz więcej
Sezon truskawkowy powoli dobiega końca. Według mnie teraz smakują najlepiej. Są przesłodkie i bardzo soczyste. Dziś przedstawiam tort z masą jaką pamiętam z dzieciństwa. Dosyć ciężką, ale smaczną i Zobacz więcej
Pyszne, bardzo słodkie i ciężkie ciasto. Na jesienne smutki. Do filiżanki dobrej kawy. Ciasto orzechowe z masą budyniową Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 150 g masła 2 jajka 2 Zobacz więcej
, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę- dziwny choć sprawdzony sposób na nieopadanie biszkoptu :). Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić. Przekroić Zobacz więcej