masa na pierniki

obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Piernik z masą

Piernik z masą 373

2
Nietypowy piernik z białą masą z serka mascarpone i dodatkiem posiekanych orzechów włoskich, migdałów oraz kardamonu Czytaj więcej » Zobacz więcej
Prosty i smaczny pierniczek:) Masa grysikowa idealnie pasuje do piernika. Składniki: CIASTO: 3 szklanki mąki pszennej; 1 szklanka cukru pudru; 1/2 szklanki oleju; 1/2 szklanki kwaśnej śmietany; 1/4 Zobacz więcej
przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wkładam do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piekę około 40 minut. Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu placka przecinam na połowę, i Zobacz więcej
Bardzo lubię kombinować z ciastami. Kiedyś na blogu Deserowo znalazłam bardzo fajny przepis na taki piernik i chciałabym się z Wami nim podzielić. Przepis jest na dużą blachę :) Piernik z masą serową Zobacz więcej
Święta tuż tuż, a u mnie piernik już zagościł na stole :) Tym razem dla urozmaicenia i ku zadowoleniu mojego Męża przełożyłam go masą kawową i dodatkową ilością powideł śliwkowych. Wyszło doskonale. Zobacz więcej
składniki wyrabiając. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10 - 15 minut. Ciasto powinno „dojrzewać” minimum przez 1-2 tygodnie. Jednak to krótko, w porównaniu z piernikami, które robiono kiedyś. Zobacz więcej
Pierniki piekę tylko na Święta i co roku tradycyjnie pojawia się piernik mojej babci. Tak naprawdę to nie o piernik tu chodzi tylko masę jogurtową. Jest przepyszna,delikatna i komponuje się idealnie z Zobacz więcej
elkaa13
elkaa13 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ChochElka
Piernik z masą grysikową

Piernik z masą grysikową 857

1
Pierogi z kapustą i grzybami » Piernik z masą grysikową Nigdy zbytnio nie przepadałam za piernikiem, ale piernik z tego przepisu jest jednym z moich ulubionych wypieków. Składniki na tortownicę o Zobacz więcej
« pierniczki last-minute polewa czekoladowa do ... » masa orzechowa do piernika Piernik staropolski smakuje wybornie, kiedy jest przełożony właśnie tą masą. Autorką przepisu jest Alidab a tu link Zobacz więcej
Uwielbiam piernik jako ciasto i w sezonie okołoświątecznym często robię jego różne wersje. Ta jest z poprzedniego weekendu ( o tej z aktualnegobędzie niebawem, niektórzy uczestnicy Blogowigilii w Zobacz więcej
Nie ma to jak stare, sprawdzone przepisy na ciasta, które zawsze się udają. Ten piernik robiłam wcześniej z masą grysikową, tym razem jest to masa serowa czyli gotowany sernik. Wyszło przepysznie, a Zobacz więcej
Coś słodkiego na nadchodzący weekend... Składniki: CIASTO: 3 szklanki mąki 5 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka miodu 1 szklanka oleju 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao Zobacz więcej
English Version Czekolada ze śliwką zawsze tworzyła dobraną parę prawda? W takim wydaniu masa do piernika staropolskiego, który już sam w sobie jest rewelacyjny, to prawdziwy rarytas:) Idealne Zobacz więcej
Ten puszysty piernik jest z pewnością najłatwiejszym jaki zrobiłam. Wystarczy zmieszać składniki łyżką lub trzepaczką i do pieca :) Podałam go z pomarańczowym kremem na bazie mascarpone. Przepyszne Zobacz więcej
Pyszne, mięciutkie ciasto przełożone dżemem wiśniowym i masą z kaszy manny. Jak dla mnie rewelacja. Polecam. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka sztucznego miodu 1 szklanka oleju 1 Zobacz więcej
Bez piernika nie ma Świąt. A piernik staropolski to najlepszy piernik na świecie! Pierwszy raz upiekłam go rok temu i stwierdzam, że nie ma sobie równych. W tym roku dla odmiany przełożyłam go masą Zobacz więcej
Po dłuższej przerwie związanej z feriami, a potem z problemami dotyczącymi internetu już jestem. Trochę rozleniwiona zimowymi wakacjami, ale mam nadzieję, że powoli wracam do formy. Dziś ciasto Zobacz więcej
Pyszny piernik przełożony masą budyniową z dodatkiem chałwy o smaku waniliowym. Pierwszy raz połączyłam ciasto piernikowe i chałwę. Powiem nieskromnie, że jest to zestawienie bardzo udane, dlatego Zobacz więcej
Pyszny! Po prostu pyszny piernik, przełożony nieco gumową masą o niesamowitym smaku miodu, cytrusów i orzechów. Musicie go wypróbować! Smakuje jak kwintesencja zimy i świąt Bożego Narodzenia:) Przepis Zobacz więcej