masa śliwkowa

- 1 szklanka cukru - 1 budyń waniliowy ( bez cukru ) Śliwki pozbawić pestek i przesmażyć w rondelku wraz z cukrem przez około 20 minut. Proszek budyniowy rozprowadzić w 1/3 szklanki wody, dodać do Zobacz więcej
English Version Czekolada ze śliwką zawsze tworzyła dobraną parę prawda? W takim wydaniu masa do piernika staropolskiego, który już sam w sobie jest rewelacyjny, to prawdziwy rarytas:) Idealne Zobacz więcej
:) Składniki (forma do tarty 26cm): 175g mąki pszennej 130g zimnego masła pół łyżeczki cukru pudru pół łyżeczki soli 35ml mleka żółtko Mąkę połączyć z cukrem pudrem i solą. Masło pokroić na mniejsze Zobacz więcej
Piernik z masą marcepanowo- śliwkową – śliwka węgierka Menu Przepisy Przekaski Zupy Dania Główne Makarony Desery Serniki Dodatki do potraw Na szybko Kuchnia i ja :) Kontakt Współpraca śliwka węgierka Zobacz więcej
Piernik z masą marcepanowo- śliwkową Menu Przepisy Przekaski Zupy Dania Główne Makarony Desery Serniki Dodatki do potraw Na szybko Kuchnia i ja :) Kontakt Współpraca śliwka węgierka Enjoy The Food Zobacz więcej
Ciasto w smaku idealne! Spód o konsystencji zbitego i mokrego brownie z lekko orzechowym posmakiem, dzięki amarantusowi! Natomiast śliwkowa masa wykonana na bazie kaszy jaglanej i suszonych śliwek Zobacz więcej
do 180 stopni piekarniku przez 35min (bez termoobiegu) Gdy już wyłączymy piekarnik, wyciągamy i rzucamy blachą o podłogę z wysokości ok. metra później wkładamy z powrotem do piekarnika do Zobacz więcej
- 2 łyżki kakao - 4 jajka - 2 łyżki mąki ryżowej - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 10-20 śliwek suszonych, nasączonych uprzednio w 1/2 szklanki wódki, lub śliwki po nalewce śliwkowej Do nasączenia Zobacz więcej
...czyli wszystko co najlepsze w jednym mazurku, a na dodatek w pełni dozwolone - bez przesady oczywiście :) Spód do mazurka przygotowujemy z mąki owsianej, którą polecam przygotować samemu, w młynku Zobacz więcej
którzy fundują mi całą masę łez. Łez śmiechu i wzruszenia. I w tym dniu dziękując Im za obecność w moim życiu chciałam Ich ugościć w wyjątkowy sposób. Postanowiłam przygotować tort, o którym myślałam Zobacz więcej
Przepyszne jesienne ciasto drożdżowo - śliwkowe. Puszyste, słodkie dzięki owocom, z delikatną masą cytrynowo marcepanową – proporcje dostosowujecie do siebie. Wybierając tylko jeden smak dodajecie Zobacz więcej
produkty i cukier, mieszamy spulchniając widelcem. Dodajemy olej, miód i miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy masę jajeczną i mieszamy do połączenia. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, Zobacz więcej
i zadowoli Wasze kubki smakowe. Spotkamy się jeszcze z życzeniami :) Ciasteczkowy spód: 300g ciasteczek korzennych 50 masła Dno tortownicy o średnicy około 26 centymetrów wykładamy papierem do Zobacz więcej
Powracam do Was Czytelnicy po sporej nieobecności, przynoszę za to ze sobą przepis na cuudowne ciasto miodowe z powidłem śliwkowym i masą grysikową. Ciasto ma delikatny korzenno-miodowy smak, między Zobacz więcej
Kolejne ciasto w sezonie śliwkowym wyszło mi trochę przez przypadek ale jak wiadomo takie sytuacje często kończą się sukcesem. Tak było i tym razem. Masa chałwowa w duecie z pianką kawową spisała się Zobacz więcej
" Bardzo imponujące ciasto warstwowe z sezonowymi węgierkami, masą makową, masą budyniową i polewą czekoladową. Podstawę stanowi biszkopt z zatopionymi śliwkami. Masa budyniowa jest pyszna i nie można Zobacz więcej
cukru pudru 100g mąki pszennej 100g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżki kakao Nasączenie: 1/2 szklanki soku z pomarańczy Przełożenie: 1 słoik powideł śliwkowych Masa: 600 ml Zobacz więcej
Pyszne, mięsiste i gęste ciasto piernikowe z dodatkiem tartej marchewki oraz miodu. Bogate w orzechy i kandyzowaną skórkę pomarańczową. Przełożone masą z nasączonych w likierze suszonych śliwek i Zobacz więcej
Ledwo co skończył się sezon truskawkowy, a już w domu pojawiła się cała siatka śliwek i moreli. Na początku pomyślałam o drożdżówce – puszystej, z masa kruszonki i lukru. Niestety, jak już wiele Zobacz więcej
i cukrem ucieramy na puszystą masę. Przekładamy do garnka i leciutko podgrzewamy z dodatkiem mleka i śmietany. Dodajemy wanilię, skórkę z pomarańczy i alkohol. Masę musimy stale mieszać by jajka się Zobacz więcej