masa śliwkowa do andruta

Banalnie prosty i szybki deser. Słodycz kajmaku przełamują lekko kwaśne powidła śliwkowe. Wafel jest bardzo podzielny. Idealny na wycieczki i pikniki. Składniki: 5 kwadratowych andrutów 1 puszka masy Zobacz więcej
Bardzo prosty przepis na pysznego andruta. Nie pamiętam skąd go mam, bo już od lat uprzyjemnia poranną kawę i popołudniowe „coś bym zjadła” Składniki: 1,5 kostki masła (300 g) 0,5 szklanki mleka 1 Zobacz więcej
Aga De
Aga De Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojego domu
Domowe wafelki

Domowe wafelki 136

2
Dzisiaj zachęcam do zrobienia domowych wafelków. Tak przygotowane wafle są smakiem mojego dzieciństwa. Słodkie, dość kaloryczne, ale bardzo dobre. Zrobione koniecznie z powidłami śliwkowymi. Tak Zobacz więcej
W moim domu rodzinnym nie jadało się andrutów. Pomysł, by przygotować andruty z masą orzechową i powidłami ma związek z Babcią mojego chłopaka, która przygotowywała mu je gdy był mały. Niestety nie ma Zobacz więcej
wafle przeszły smakiem. Składniki: 1 opakowanie suchych wafli typu andruty (u mnie 7 wafli okrągłych) 1 szklanka cukru 1 kostka masła 1 szklanka mleka 1 szklanka mleka w proszku (pełne) 2-3 łyżki Zobacz więcej
Nastał czas mazurów. Przedstawiam dzisiaj bardzo proste rozwiązanie dla tych którzy chcą mieć mazurka ale im nie wychodzi. Myślę że zrobienie mazurka z piszingera będzie dobrym rozwiązaniem. Wystarczą Zobacz więcej
Nadchodzi lato, coraz więcej czasu będziemy spędzać na powietrzu więc będziemy mieć mniej czasu na gotowanie. Dlatego takie wafle będą idealne na ciepłe dni- są lekkie a ich słodycz przełamałam Zobacz więcej
Ostatnio na naszym stole często goszczą wafle, mój mąż za nimi przepada a ja bardzo lubię je robić. Dlatego, że są ekspresowe i można z nimi kombinować na milion sposobów. Świetnie nadają się na Zobacz więcej
Witam z powrotem... ;) Ostatnie sześć dni spędziłam na feriach w Trójmieście. Nie, żadnego zwiedzania. Za to dużo rozmów, filmów i dobrego jedzenia oczywiście! A więc były przepyszne, kremowe Zobacz więcej
AbcMojejKuchni
AbcMojejKuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Abc Mojej Kuchni
Mazureczek :)

Mazureczek :) 377

0
zabawę:) Mazurek jest dla mojej Mamy i mojego Taty:) Tak w podziękowaniu za Wszystko:) Pierwszy w moim życiu!:) Uważam że się udał:) A Wy jak myślicie?:) Składniki na 1 andruta i 1 mazurka z wafli: 2 Zobacz więcej
Alva
Alva Obserwuj blogaObserwujesz bloga
In my kitchen
Cynamonowiec

Cynamonowiec 614

1
kremu. Dodatkowo: 1 słoik powideł śliwkowych; 3 płaty andruta (wafla); Andruty przycinamy odpowiednio na wielkość ciasta, smarujemy je powidłami. Na powidło należy położyć ciasto cynamonowe i połowę Zobacz więcej
i ucieramy go na puch. Do utartego tłuszczu stopniowo dodajemy zimny budyń. Składniki dokładnie rozcieramy ze sobą. Na sam koniec gdy masa jest już dobrze utarta dodajemy kieliszek alkoholu i jeszcze Zobacz więcej
gotowy w parę minut. Jeżeli jednak będziecie woleli przygotowanie masy z mleka skondensowanego, zajmie to trochę czasu, ale z pewnością uzyskacie lepszy smak. Gotowa masa z puszki nie jest aż tak Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Domowy Lion

Domowy Lion 375

7
Domowy Lion Blox.pl Zaloguj Załóż bloga ALBA - BLOG KULINARNY Ostatnie wpisy Domowy Lion Ciasto Lion Kurczak w cieście francuskim Polędwiczki wieprzowe ze ... Pstrąg smażony Sernik dwuwarstwowy z ... Zobacz więcej
. Ostygnięte ciasto kroję wzdłuż na dwie części. Przekładam powidłami. Wierzch ciasta polewam resztą kajmaku i posypuję posiekanymi migdałami. Smacznego! Podziel się na: Zobacz także: Zebra Rajski Zobacz więcej
WAFLE Z MASĄ KAKAOWĄ | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie CIASTA CIASTO Z RABARBAREM 28 kwietnia 2016 CIASTA SERNIK Zobacz więcej
autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Zupa fasolowa autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Jajka faszerowane pastą z bakłażana, pieczarek i orzechów autorka: Patrycja Zobacz więcej
luna760001
luna760001 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ciasteczkowy potwór
Sezam

Sezam 2547

4
Ciasteczkowy potwór: Sezam Ciasteczkowy potwór Przepisy na ciasta, desery, koktajle i inne słodkości wraz ze zdjęciami:) Strony Strona główna O mnie Ja na Facebook'u Ja na Twitterze Translate Zobacz więcej
, dobre proporcje zachować… Pewnie nie wszyscy to wiedzą, ale żeby dobre lody zrobić, to trzeba najpierw je ugotować, dopiero potem je się schładza. Choć to oczywiście nie jest takie gotowanie jak w Zobacz więcej
(Ania gotuje) • Jajka zapiekane z szynką (Grumko) • Jajko, szpinak i kasza gryczana (Kaczodajnia) • Jajko zapiekane w bułce (ChochElka) • Jaskółcze gniazda vel jajka po szkocku (Smaczna Pyza) • Zobacz więcej