masa śmietankowa

Wierzcie Nam, najprostsze przepisy smakują najlepiej. Czasem coś bosko smakującego nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych.Wafle z masą śmietankową przygotowujemy już od dawna :)Mamy nadzieję, że Zobacz więcej
Ciasto, kolejne już gdzie ciężko zatrzymać się na 1 kawałku… Ciasto mięciutkie, aromatyczne, słodka masa z chrupiącymi orzeszkami. Ajjjj, czemu to ma tyle kalorii Co nam trzeba? 5 jajek 1 szklanka Zobacz więcej
z jabłkami i śmietankową masą. Zachwyca nie tylko smakiem, ale też wyglądem. SZARLOTKA Z MASĄ ŚMIETANKOWĄ Przepis (jedna blacha): Ciasto: 500g mąki pszennej 200g cukru 70g margaryny 2 jajka 4 łyżki Zobacz więcej
Delikatna masa śmietankowa z mascarpone w połączeniu z kruchym ciastem tworzą pyszne, rozpływające się w ustach babeczki. Składniki: ciasto: 200 g mąki pszennej tortowej 50 g cukru pudru 120 g zimnego Zobacz więcej
Ciasto czekoladowe z masą śmietankową Biszkopt 1 szklanka cukru, 250 g masła, cukier waniliowy, 4 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki kakao, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, szklanka mąki. Masa Zobacz więcej
Zbliżały się urodziny koleżanki. Miało to być dla niej szczególne święto. Chcieliśmy jej zrobić niespodziankę, a to miała być jedna z nich.Upiekłam dla niej od wszystkich tort.Wiedziałam tylko, że Zobacz więcej
Dość lekki, orzeźwiający deser - idealny na upały, banalny w przygotowaniu. Mięciutki biszkopt, puszysta i delikatna masa śmietankowa przykryta musem truskawkowym – klasyczne połączenie, któ... Zobacz więcej
Ciasto zwane styropianem - tu w wersji dalmatyńczyk. Kruche ciasto, delikatny krem śmietankowy z dodatkiem wiśni, w smaku przypomina bardzo lekki sernik. Można użyć również innych owoców pod Zobacz więcej
Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki przegotowanej zimnej wody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: prażone jabłka Zobacz więcej
masy jajecznej, delikatnie wmieszać do ciasta drewnianą łyżką. Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boków tortownicy niczym nie wykładać i nie smarować. Do formy wlać Zobacz więcej
Pyszny delikatny krem śmietankowy z truskawkami, góra pokryta bezą z migdałami - nic więcej mi do szczęścia nie trzeba :) Składniki: BISZKOPT: 5jajek + 2 żółtka z bezy 0,5 szklanki cukru 3/4 szklanki Zobacz więcej
Żurawina pojawia się późną jesienią i jest z nami do świąt, często będąc ich nieodłącznym dodatkiem. Kojarzy się głównie jako dodatek do mięs,galaretek albo soków, ja wykorzystałam ją w nietypowym Zobacz więcej
Składniki na 1 biszkopt cienki: 1/3 szklanki mąki 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżka tłuszczu (masło lub margaryna) Składniki masy śmietankowej: 1 litr śmietany Zobacz więcej
"Ciacho sucharkowe z masą śmietankową i owocami" to najprostsza nazwa, jaką można wymyślić, ponieważ "Ciacho na spodzie z sucharków i nutelli, z masą budyniowo-mascarpone, owocami i galaretką" - to Zobacz więcej
pyszności. A że sezon truskawkowy w pełni i szkoda go nie wykorzystać to dodałam od siebie masę śmietankową i truskawki. Bardzo fajnie przełamują słodycz śmietanki i samych babeczek. Oczywiście Zobacz więcej
w suchych składnikach. Składniki na masę śmietankową: 400 ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru ( 2 x40 g) 4 łyżki cukru kryształu 2 surowe żółtka 250 g miękkiego masła 1 kieliszek Zobacz więcej
w suchych składnikach. Składniki na masę śmietankową: 400 ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru ( 2 x40 g) 4 łyżki cukru kryształu 2 surowe żółtka 250 g miękkiego masła 1 kieliszek Zobacz więcej
w suchych składnikach. Składniki na masę śmietankową: 400 ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru ( 2 x40 g) 4 łyżki cukru kryształu 2 surowe żółtka 250 g miękkiego masła 1 kieliszek Zobacz więcej
Sezon na cytrusy, więc i u mnie cyrusowo :) Pyszny delikatny puszysty biszkopt przełożony masą śmietankową z dodatkiem mascarpone i wanilii oraz cytrynowym kremem...... Dla chcącego nic trudnego :) Zobacz więcej
) 3-4 kostki (25 g) gorzkiej czekolady do starcia 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Poncz: 1/3 szklanki przegotowanej wody sok z 1/3 cytryny (lub kilka kropli aromatu cytrynowego) 2 łyżeczki Zobacz więcej