mascapone

Postanowiłam się zabawić i zrobić sernik nieco inaczej inspirację wzięłam od Oli Mój sernik zrobiłam z dodatkiem żurawiny i dałam polewę , udekorowałam dmuchanymi gwiazdkami Masa serowa: 4 duże jajka Zobacz więcej
nioolek
nioolek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
morning fairy
_297

_297 95

0
Świderki durum z truskawkami, ricottą, stopionym olejem kokosowym oraz cukrem z palmy kokosowej Fusilli durum with strawberries, ricotta, coconut oil and coconut sugar Dzisiaj wersja alternatywna tej Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Naleśniki benoffe

Naleśniki benoffe 183

0
Z serii, nasze ukochane, sobotnie/niedzielne śniadania - pyszne, słodkie naleśniki, z puszystym kremem z serka mascapone i karmelem, z dodatkiem świeżych bananów - naleśniki benoffe. To takie Zobacz więcej
Wszystko co kajmakowe jest pycha i taki też okazał się ten sernik. :) Bardzo kremowy, piankowy i o karmelowej nucie. Zachęcam do wypróbowania. Składniki: opakowanie podłużnych biszkoptów 250g Zobacz więcej
g * śmietana 36% – 125 ml * cukier puder – 3-4 łyżki * truskawki – ok. 300 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Herbatniki drobno siekamy/ miksujemy, dodajemy roztopione masło i wszystko razem dokładnie mieszamy. Zobacz więcej
Potrzebny czas: 80 minut Moja ocena: 4 Składniki (dla 2 osób): - 0,5 kg rabarbaru - kilka truskawek - 3 łyżki octu balsamicznego - 400 g serka mascapone - 200 g jogurtu naturalnego - biszkopty Zobacz więcej
. Ciasto ostudzić. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać ser mascapone, ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszać. Krem nałożyć na wystudzony spód pokryty czekoladą, posypać Zobacz więcej
łyżek cukru 50 g masła skórka otarta z 1 cytryny Polewa ; 100g serka śmietankowego <lub mascapone > sok z 1 cytryny 2 szkl. cukru pudru do posypania; skórka otarta z 1 cytryny Przygotowanie ; Zobacz więcej
i otrzymania kremu o musowej konsystencji. Białko ubić na sztywną pianę. Dodać do masy z mascapone i bardzo delikatnie wymieszać. Połowę otrzymanej masy wyłożyć do pucharków na przygotowaną wcześniej Zobacz więcej
przepadają za takimi deserami ! Przepis polecam i zapraszam po kawałeczek sernika :) Składniki : ( na tortownicę 26 cm ) opakowanie biszkoptów 250g zmielonego twarogu 250g mascapone 400g kajmaku Zobacz więcej
na 180*C. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Ucierając dodawać po jajku. Mąkę wymieszać z budyniem, solą i proszkiem, przesiać i dodać do masy. Zmiksować krótko do Zobacz więcej
jest mi się przekonać do dodawania surowych jajek. Dlatego w tej wersji z nich zrezygnowałam i użyłam ubitej śmietany kremówki, żeby konsystencja serka mascarpone była lżejsza. Borówki dodają Zobacz więcej
wymieszać do rozpuszczenia się galaretek. Odstawić do stężenia się masy. MASA SEROWA 1 opakowanie serka mascarpone 225 g 200 g serka homonizowanego 1/4 szkl mleka 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie Zobacz więcej
mascapone 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżki sok z cytryny Wykonanie: Białka przelewamy do misy i z odrobiną soli ubijamy na średnich obrotach. Potem zwiększamy obroty na max i powoli dosypujemy cukier Zobacz więcej
Anula44
Anula44 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia pachnąca bzem
CAKE POPS

CAKE POPS 43

1
, biszkopt, babka, ewentualnie kupne ciastka) 12 dag serka mascapone; 30 dag nutelli lub czekolady; około 10 dag masła; posypka Dekorada Delekty maczek smak truskawkowy; posypka Dekorada Delekty Zobacz więcej
tortu. Najlepiej na krótko przed podaniem. Pamiętajcie, że tortu bezowego nie należy trzymać w lodówce, ponieważ bezy zmiękną i zawilgotnieją. Serek mascarpone i kremówka powinny być schłodzone. Zobacz więcej
Aleex
Aleex Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
Kostka Cappucino wg Aleex

Kostka Cappucino wg Aleex 455

2
dodawać cukier i dalej miksować. 14. Wlewać przestudzoną żelatynę, cały czas miksując. 15. Ubitą masę dodać do serka mascapone i zmiksować lub wymieszać. 16. Kremówkę do ozdobienia wierzchu ciasta Zobacz więcej
. Upieczone wyjmij i wystudź. Biszkopt przekrój w połowie jak do tortów. Zaparz 200-250ml mocnej kawy. Ostudź. Przygotuj masę kremową: 250g mascapone 100ml śmietanki kremówki 36% 2-3 kieliszki (do Zobacz więcej
do tiramisu sok z 2 pomaranczy (ok. 120 ml)* 500 g serka mascapone 500 g chudego kremowego sera (dalam quark) 1 op. cukru waniliowego 2 lyzki posiekanych niesolonych pistacji Rabarbar oczyscic, ew. Zobacz więcej
tortu. Najlepiej na krótko przed podaniem. Pamiętajcie, że tortu bezowego nie należy trzymać w lodówce, ponieważ bezy zmiękną i zawilgotnieją. Serek mascarpone i kremówka powinny być schłodzone. Zobacz więcej