Przepis na mascarpone francuskie

Krem z mascarpone: - 125 g serka mascarpone - 150 ml śmietanki 30% - pół łyżeczki cukru waniliowego - cukier puder według uznania - kilka pokrojonych drobno truskawek Ciasto francuskie pokroiłam na Zobacz więcej
Ciasto francuskie jest idealne do szybkich wypieków. Serek mascarpone może posłużyć za idealne nadzienie. Wykonanie: 25 minut. Czas: start! Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie Zobacz więcej
Długo szukałam idealnego przepisu. Większość była nie zjadliwa. Nie lubię rurek z kremem budyniowym, szukałam alternatywy. Przepis idealny: rurki są wyśmienite !!! Ciasto francuskie - pyszne a do tego Zobacz więcej
W końcu mamy prawdziwą, książkową zimę, więc i karnawał w kuchni czas zacząć :) Oczywiście że będzie tłusto, słodko i trochę niezdrowo, ale w tym okresie przecież wszystkie grzechy nieumiarkowania, Zobacz więcej
Świetny pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego i stworzenie bardzo szybkiego deseru. Ciasto francuskie może być domowej roboty lub kupione w sklepie. Taka sama dowolność może być w stworzeniu Zobacz więcej
Dzień po dniu coraz więcej zielonej trawy i słońca. Po śniegu pozostało wspomnienie w postaci delikatnych szarych szlaczków po obu stronach chodnika jakby niewprawną ręką przedszkolaka narysowanych. Zobacz więcej
14 lip Chrupiące ciasteczka francuskie z aromatycznym kremem z serka mascarpone i sokiem z cytryny Składniki 2 opakowania ciasta francuskiego 1 i 1/2 szklanki śmietany 30 % 1 jajko 0,5 kg serka Zobacz więcej
Tosty francuskie z malinami i mascarpone Leniwy poranek ? Co by tu zrobić na śniadanie ? Wybór padł na tosty francuskie z mascarpone i malinami. Połączenie smaków genialne a wręcz obłędne. Czego Zobacz więcej
Pyszne, francuskie ciasteczka z jagodami i mascarpone. Kruche, delikatne i wręcz przepyszne. Takie ciasteczka przygotowuje się ekspresowo, można je zrobić nawet wtedy gdy goście już nadchodzą. Z Zobacz więcej
Składniki gotowe ciasto francuskie, 1 opak białko jaja, 1 szt cukier, 2-3 łyżki serek mascarpone, 300g dżem wiśniowy, 1 słoiczek cukier puder, 2-3 łyżki Przygotowanie Schłodzone ciasto francuskie Zobacz więcej
Najlepsze naleśniki! Francuskie wg przepisu Julli Child. Cieniutkie i delikatne. Wychodzą za każdym razem. Nawet pierwszy! Tym razem zrobiłam je masą z serka mascarpone i bitej śmietany. Na wierzch Zobacz więcej
Pracochłonne rurki francuskie, których smak rekompensuje czas spędzony na wałkowaniu. Cudownie pysznie <3 Składniki na ciasto maślane: * 300 g masła * 100 g mąki pszennej na ciasto podstawowe: * Zobacz więcej
Po wszystkich świąteczno-sylwestrowych ciastach byłach w weekend przesłodzona :) zdecydowałam się na szybki i prosty deser a do tego nie koniecznie słodki:) Polecam:) Składniki (na tortownicę o Zobacz więcej
On już zapakowany. Walizka stoi jak na warcie… Ona w ferworze obowiązków, zadań i spraw… Wszystko dziwnie narasta przed każdym wyjazdem. Czas kurczy się bezlitośnie i ucieka jak spłoszony królik. Jak Zobacz więcej
Uwielbiam tosty francuskie na śniadanie,na słodko i najlepiej z dużą ilością owoców. W związku z tym,że piekłam niedawno briochę,wykorzystałamdosłownie jej resztki następnego dnia właśnie na nie.Można Zobacz więcej
Gotowe ciasto francuskie jest idealne gdy chcemy zrobić coś słodkiego na szybko.Zawsze mam w lodówce czy zamrażalniku kilka sztuk właśnie na takie chwile. Szkoda tylko,że jest takie kaloryczne:( Zobacz więcej
Małe i pyszne ciasteczka które robi się błyskawicznie.Najlepsze z sezonowymi owocami.Polecam 1 op. ciasta francuskiego 200 g mascarpone 1 jajko 2 łyżki cukru pudru garść malin i truskawek melisa i Zobacz więcej
Uwielbiam dania, które można przygotować w mgnieniu oka, a efekt jest zaskakująco pozytywny zarówno pod względem smaku jak i wyglądu. Przykładem tego typu dań może być poniższy przepis na łososia Zobacz więcej
Składniki: Jeden płat ciasta francuskiego 250 g serka mascarpone 1 jajko łyżka kakao około 14 truskawek 2 łyżki kokosu 5 kostek gorzkiej czekolady szczypta cukru kryształu (grubego) Wykonanie: Zobacz więcej
Jesień nieodłącznie kojarzy mi się z gruszkami. Ich zielono-złotawa skórka, chrupiący miąższ i niebiański smak sprawiają, że nie można przejść obok nich obojętnie. To również wspaniały materiał na Zobacz więcej