mascarpone i smietana

do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli domowy ekstrakt z wanilii 250 g śmietanki 30-36% 125g serka mascarpone odrobina soku z jagód Wykonanie: Jagody osaczyć.Masło utrzeć z cukrem na gładką Zobacz więcej
Tak. Uczepiliśmy się tych truskawek. Naprawdę jednak nie potrafię przejść koło nich obojętnie. Niedługo znikną ze straganów. I pojawi się coś nowego;) Umarł król, niech żyje król! Póki jednak są na Zobacz więcej
" truskawkowe wykładamy na talerzyki, obok układamy śmietanę lub twarożek, dekorujemy całymi truskawkami. VN:F [1.9.22_1171] proszę czekać... Rating: 10.0/10 (2 votes cast) Deserek truskawkowy, 10.0 Zobacz więcej
Smacznego!!! Produkty .plat ciasta francuskiego .smietana kremowka....................100 ml .mascarpone.................................100 gr Zobacz więcej
z Was siegnie po ten pomysl,bo naprawde jest wart wykorzystania! Totcik truskawkowy-Tiramisu Smacznego!!! Przepis Produkty .biszkopty okragle....................12 szt. Zobacz więcej
Pyszny, szybki i niewymagający deser :) Mimo tego, że nie potrzebuje dużego wkładu energii, i stresu, pt. "uda sie/ nie uda" jest bardzo apetyczny i znika szybko z talerzy!! :) Potrzebujemy: *2 Zobacz więcej
, ale nie wypłynęło, to pomyślałam o cieście. Zdrowiej byłoby o omlecie, ale cóż. Co komu po zdrowiu bez przyjemności:-) Ja to ciasto zajadam z kwaśną śmietaną, mój mąż mówi, że dziwnie, ale on się Zobacz więcej
Nie znam nikogo,kto nie lubi ptysiow,takich co to sie rozplywaja w ustach a krem ,jego smak pozostaje na dlugo po zjedzeniu. Dlaczego tak jest?- smaczny,prosty przepis na pewno zacheca do ich Zobacz więcej
Kolejna odsłona pysznego i szybkiego ciasta, jakim niewątpliwie jest rolada biszkoptowa. Ilosc skladnikow potrzebna do biszkopta jest tak minimalna, ze kazdy z pewnoscia ma je teraz w domu. Smietana? Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Rurki z kremem

Rurki z kremem 112

3
Rurki upieczone oczywiście w ramach akcji Ciasta na niedzielę do rurek ostatnio robiłam kilka podejść, ale zawsze coś innego stanęło mi na drodze więc teraz był temat i był rurki u mnie w domu :) Zobacz więcej
Składniki(10 szt.): 250g mąki pszennej 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego lub ziarenka z laski wanilii 125g miękkiego masła 1 żółtko 50-60g wody Dodatkowo do wypełnienia tartaletek: Zobacz więcej
kogiel- mogiel z jajek,zamiast mascarpone. Zapraszam! Kopa tiramisu - wloskie smaki .300 gr dlugie biszkopty Krem .200 ml smietana kremowka .3 lyzki cukru pudru .1 jajko +1 Zobacz więcej
Ciasto zrobiłam na dzień dziecka dla mojej kochanej córki, przy okazji załapał się mój mąż i ja ;) Połączenie kruchego ciasta z masą mascarpone i świeżymi borówkami (w dużej ilości). Smak słodko - Zobacz więcej
pasuje do wszystkiego: kleksa jogurtu naturalnego i miodu, albo sosu czekoladowego, albo serka mascarpone, albo owocow, albo... Poza tym mam mocne wrazenie, ze znalazlam najbardziej uniwersalne Zobacz więcej
dodajemy mielone mgdaly. Ciasto przelewamy do tortownicy (26cm) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez okolo 35 minut. Po upieczeniu ciasto nalezy wystudzic i przeciac na 3 blaty. krem Zobacz więcej
famke
famke Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wypiecz Wymaluj
Tort czekoladowy Amaretto

Tort czekoladowy Amaretto 494

0
(osobno białka i zółtka), 50 g ciastek migdałowych, drobno pokruszonych, 200 g miałkiego cukru, kakao do posypania, lekko ubita smietana lub serek mascarpone, do podania. Wykonanie: Rozgrzac Zobacz więcej
,potem jest woda-wszystko ubijamy dlugo az masa stanie sie gesta i jasna. Przesiewamy obie maki wraz z proszkiem do pieczenia,potem proszek do pieczenia i dokladamy do masy jajecznej,mieszamy Zobacz więcej
. Inni natomiast upieraja sie przy szefie kuchni hotelu "Esplanade" w Perth, w Australi, Bert Sachse, ktory podobno pierwszy ten deser wykonal. Jakby nie bylo to znakomite ciasto polecam nie tylko w Zobacz więcej
),potem otwieramy piekarnik i tak studzimy . Zimny biszkopt odwracamy i zdejmujemy papier. Krem .smietana kremowka...........................500ml .serek mascarpone Zobacz więcej
odwracamy na sciereczke,zdejmujemy z niego papier i zawijamy rulon ( u mnie dluzszy bok ) zakrecamy scierecze dosc mocno i odstawiamy tak do calkowitego wystygniecia. Biszkopt z dodatkiem wody ( Zobacz więcej