maślaki w zalewie na zupę

doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Marynowane maslaki 2

Marynowane maslaki 2  890

1
Maślaczki wyglądają pięknie, ale pewnie są za kwaśne. Moja zalewa to 1 do 4, czyli 1 szklanka octu na 4 szklanki wody. Tak robię wszystkie grzyby - są pyszne. I jeszcze jedna uwaga - nie obgotowuję Zobacz więcej
Evenka
Evenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Arabeska dodatkowa
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 425

1
grzybiarza :-) Składniki: - ok. 1 i 1/2 kg grzybów - 1 łyżka soli Zagotować w garnku ok. 1 l wody z solą. Obrane i umyte grzyby wrzucić do wrzątku i gotować - małe grzyby, np. maślaki - 10 minut, Zobacz więcej
. Z kapeluszy maślaków ściągamy skórę. Suszymy pokrojone na kawałki bądź w całości w suszarce do warzyw lub w piekarniku. Suszone grzyby możemy później wykorzystać do farszy, krokietów, zupy grzybowej Zobacz więcej
Maślaki to dobrze znane grzyby. Wiele osób chętnie je zbiera bo są bardzo smaczne - duszone, ze śmietanką, to ulubiona potrawa mojego Teścia. Ale ... Ale z maślakami bywają też pewne kłopoty. Zobacz więcej
przepisu Ewy Wachowicz Woda z cytryną lub limonką rano - oczyszczenie organizmu z toksyn Domowa nalewka miodowo-cytrynowa Puszysty sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście Warstwowa sałatka z Zobacz więcej
grzybów szk. octu 1,5 szk. wody szk. wody z gotowania grzybów łyżeczki soli łyżeczki cukru Do każdego słoika: 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 3 – 4 ziarenka pieprzu łyżeczki gorczycy Grzyby Zobacz więcej
rydze, maślaki, opieńki, podgrzybki, prawdziwki, kozaki…co kto lubi. Kurek do solenia nie kroję, gdyż one się kurczą, z dwóch łubianek (na zdjęciu poniżej) po obgotowaniu i pasteryzacji wyszło tylko Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Marynowane grzybki

Marynowane grzybki 35

3
Grzyby marynowane… Jak dla mnie co roku nie muszę robić dżemów, soków, sosów i innych pyszności do domowej spiżarni na zimę. Ale grzybki muszą być i kropka! Święta bez domowych marynowanych grzybów Zobacz więcej
. Składniki: 5 ogórków konserwowych (ok. 170-180 g) 160 g marynowanych grzybków (najlepiej maślaków) 60 g białej części pora 3 czubate łyżki majonezu (osobiście używam tylko i wyłącznie majonezu Zobacz więcej
Przynajmniej raz w sezonie grzybowym, przy odrobinie szczęścia i dużym wysypie, można zebrać sporo smakowitych borowików, maślaków, czy zajączków, choć te ostatnie, przeważnie bywają robaczywe. Mój Zobacz więcej
Maślaczki duszone z pietruszką, cebulką i czosnkiem na zimę do weka Maślaki w lesie siedziały ,więc gdy me oczy je ujrzały , szybciutko zamrugały..mniam będzie obiad doskonały To się szybko zakręciłam Zobacz więcej
(23.08.2016)ROSÓŁ Z WĘGORZA (23.08.2016)DŁUGI MAKARON W SOSIE BROKUŁOWO - SEROWYM (12.07.2016)Szczupak (28.06.2016)Mój mały balkonowy ogródek :) (28.06.2016)Bób (28.06.2016)Sezon grzybowy uważam za Zobacz więcej
: Prześlij komentarz Wypróbowałeś przepis? Zostaw komentarz, daj znać mi i innym Czytelnikom, co sądzisz :) Dziękuję! Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Szukaj przepisu: Zobacz więcej
GŁÓWNE Brak komentarzy: Prześlij komentarz Wypróbowałeś przepis? Zostaw komentarz, daj znać mi i innym Czytelnikom, co sądzisz :) Dziękuję! Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta Zobacz więcej
! Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Dodaj swój adres, aby otrzymywać powiadomienia o nowych postach pocztą e-mail: Smakują Wam: Maślaki (lub inne grzyby) marynowane w Zobacz więcej
w zalewie octowej Szybkie ciasto na maślance "jadą goście" według przepisu Ewy Wachowicz Przecier pomidorowy (koncentrat, sos) do słoików na zimę - najprostszy przepis Domowa nalewka Zobacz więcej
postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Szukaj przepisu: Ładowanie... Smakują Wam: Maślaki (lub inne grzyby) marynowane w zalewie octowej Szybkie ciasto na maślance "jadą goście" Zobacz więcej