maślaki w zalewie na zupę

doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Marynowane maslaki 2

Marynowane maslaki 2  890

1
Maślaczki wyglądają pięknie, ale pewnie są za kwaśne. Moja zalewa to 1 do 4, czyli 1 szklanka octu na 4 szklanki wody. Tak robię wszystkie grzyby - są pyszne. I jeszcze jedna uwaga - nie obgotowuję Zobacz więcej
Evenka
Evenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Arabeska dodatkowa
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 426

1
grzybiarza :-) Składniki: - ok. 1 i 1/2 kg grzybów - 1 łyżka soli Zagotować w garnku ok. 1 l wody z solą. Obrane i umyte grzyby wrzucić do wrzątku i gotować - małe grzyby, np. maślaki - 10 minut, Zobacz więcej
. Z kapeluszy maślaków ściągamy skórę. Suszymy pokrojone na kawałki bądź w całości w suszarce do warzyw lub w piekarniku. Suszone grzyby możemy później wykorzystać do farszy, krokietów, zupy grzybowej Zobacz więcej
, że już młode maślaczki bywają bardzo robaczywe. Trzeba dobrze im się przyglądać i zamieszkałe lepiej zostawić w lesie. Niektóre z odmian mają kapelusze pokryte cienką, błyszczącą skórką z lepkim Zobacz więcej
komentarz Wypróbowałeś przepis? Zostaw komentarz, daj znać mi i innym Czytelnikom, co sądzisz :) Dziękuję! Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Dodaj swój adres, aby Zobacz więcej
Przepisy » Przetwory » Marynowane grzyby » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zaloguj Zapomniałeś hasła? Zobacz więcej
rydze, maślaki, opieńki, podgrzybki, prawdziwki, kozaki…co kto lubi. Kurek do solenia nie kroję, gdyż one się kurczą, z dwóch łubianek (na zdjęciu poniżej) po obgotowaniu i pasteryzacji wyszło tylko Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Marynowane grzybki

Marynowane grzybki 36

3
Grzyby marynowane… Jak dla mnie co roku nie muszę robić dżemów, soków, sosów i innych pyszności do domowej spiżarni na zimę. Ale grzybki muszą być i kropka! Święta bez domowych marynowanych grzybów Zobacz więcej
. Składniki: 5 ogórków konserwowych (ok. 170-180 g) 160 g marynowanych grzybków (najlepiej maślaków) 60 g białej części pora 3 czubate łyżki majonezu (osobiście używam tylko i wyłącznie majonezu Zobacz więcej
lubią suszyć na słoneczku, ale często na takich grzybkach siadają muchy, więc osobiście wolę to robić w pomieszczeniach i pod kontrolą. Dobrze wysuszone grzyby (nie może być na nich pleśni i takie Zobacz więcej
Maślaczki duszone z pietruszką, cebulką i czosnkiem na zimę do weka Maślaki w lesie siedziały ,więc gdy me oczy je ujrzały , szybciutko zamrugały..mniam będzie obiad doskonały To się szybko zakręciłam Zobacz więcej
1 litr wody do obgotowania grzybów Zalewa: 2 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1.5 łyżeczki soli kilka ziaren pieprzu kilka ziarenek ziela angielskiego kilka liści laurowych WYKONANIE: Grzyby Zobacz więcej
: Prześlij komentarz Wypróbowałeś przepis? Zostaw komentarz, daj znać mi i innym Czytelnikom, co sądzisz :) Dziękuję! Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Szukaj przepisu: Zobacz więcej
Kraina Tysiąca Smaków: Cordon bleu, czyli kotlet szwajcarski Strony STRONA GŁÓWNA WSPÓŁPRACA ZANIM UGOTUJESZ O MNIE piątek, 18 października 2013 Cordon bleu, czyli kotlet szwajcarski Nie pamiętam, Zobacz więcej
! Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Dodaj swój adres, aby otrzymywać powiadomienia o nowych postach pocztą e-mail: Smakują Wam: Maślaki (lub inne grzyby) marynowane w Zobacz więcej
w zalewie octowej Szybkie ciasto na maślance "jadą goście" według przepisu Ewy Wachowicz Przecier pomidorowy (koncentrat, sos) do słoików na zimę - najprostszy przepis Domowa nalewka Zobacz więcej
postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Szukaj przepisu: Ładowanie... Smakują Wam: Maślaki (lub inne grzyby) marynowane w zalewie octowej Szybkie ciasto na maślance "jadą goście" Zobacz więcej