maślaki w zalewie na zupę

doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Marynowane maslaki 2

Marynowane maslaki 2  888

1
Maślaczki wyglądają pięknie, ale pewnie są za kwaśne. Moja zalewa to 1 do 4, czyli 1 szklanka octu na 4 szklanki wody. Tak robię wszystkie grzyby - są pyszne. I jeszcze jedna uwaga - nie obgotowuję Zobacz więcej
Evenka
Evenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Arabeska dodatkowa
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 422

1
grzybiarza :-) Składniki: - ok. 1 i 1/2 kg grzybów - 1 łyżka soli Zagotować w garnku ok. 1 l wody z solą. Obrane i umyte grzyby wrzucić do wrzątku i gotować - małe grzyby, np. maślaki - 10 minut, Zobacz więcej
. Z kapeluszy maślaków ściągamy skórę. Suszymy pokrojone na kawałki bądź w całości w suszarce do warzyw lub w piekarniku. Suszone grzyby możemy później wykorzystać do farszy, krokietów, zupy grzybowej Zobacz więcej
, że już młode maślaczki bywają bardzo robaczywe. Trzeba dobrze im się przyglądać i zamieszkałe lepiej zostawić w lesie. Niektóre z odmian mają kapelusze pokryte cienką, błyszczącą skórką z lepkim Zobacz więcej
przepisu Ewy Wachowicz Woda z cytryną lub limonką rano - oczyszczenie organizmu z toksyn Domowa nalewka miodowo-cytrynowa Puszysty sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście Warstwowa sałatka z Zobacz więcej
grzybów szk. octu 1,5 szk. wody szk. wody z gotowania grzybów łyżeczki soli łyżeczki cukru Do każdego słoika: 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 3 – 4 ziarenka pieprzu łyżeczki gorczycy Grzyby Zobacz więcej
: Ciasta Sałatka z serem i szynką By : Magdalena Faltyn | 0 Comments | On : September 21, 2014 | Category : Sałatki Składniki: 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy 25 dkg sera żółtego 30 Zobacz więcej
Grzyby w solance na zimę otwierają tegoroczne przetwory grzybowe. Pasteryzacja grzybów w solance to jeden ze sposobów konserwowania grzybów. W przyszłą sobotę jedziemy ponownie do lasu, więc kurek Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Marynowane grzybki

Marynowane grzybki 30

3
kilka słoików, stąd jak dla mnie są nadal rarytasem. Grzybki marynowane a więc w occie. Ich moc zależy od ilości octu, jaką dodamy do zalewy. Mąż mojej sąsiadki uwielbia bardzo mocno octowe, więc Zobacz więcej
. Składniki: 5 ogórków konserwowych (ok. 170-180 g) 160 g marynowanych grzybków (najlepiej maślaków) 60 g białej części pora 3 czubate łyżki majonezu (osobiście używam tylko i wyłącznie majonezu Zobacz więcej
Przynajmniej raz w sezonie grzybowym, przy odrobinie szczęścia i dużym wysypie, można zebrać sporo smakowitych borowików, maślaków, czy zajączków, choć te ostatnie, przeważnie bywają robaczywe. Mój Zobacz więcej
Maślaki w occie | kuchnia krokusia kuchnia krokusia Home Kontakt O mnie Kurczak Ciasta Przystawki Mięso mielone Ciasteczka Miesa Desery Sałatki Na śniadanie Obiad bez mięsa Home Kontakt O mnie Kurczak Zobacz więcej
Maślaczki duszone z pietruszką, cebulką i czosnkiem na zimę do weka Maślaki w lesie siedziały ,więc gdy me oczy je ujrzały , szybciutko zamrugały..mniam będzie obiad doskonały To się szybko zakręciłam Zobacz więcej
: Ciasta Ogórki w occie z dodatkiem miodu By : Magdalena Faltyn | 0 Comments | On : September 29, 2014 | Category : Przetwory Składniki: 3-4 ogórki szklarniowe 1 marchewka czosnek ziele angielskie Zobacz więcej
1 litr wody do obgotowania grzybów Zalewa: 2 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1.5 łyżeczki soli kilka ziaren pieprzu kilka ziarenek ziela angielskiego kilka liści laurowych WYKONANIE: Grzyby Zobacz więcej
: Prześlij komentarz Wypróbowałeś przepis? Zostaw komentarz, daj znać mi i innym Czytelnikom, co sądzisz :) Dziękuję! Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Szukaj przepisu: Zobacz więcej
GŁÓWNE Brak komentarzy: Prześlij komentarz Wypróbowałeś przepis? Zostaw komentarz, daj znać mi i innym Czytelnikom, co sądzisz :) Dziękuję! Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta Zobacz więcej
! Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Dodaj swój adres, aby otrzymywać powiadomienia o nowych postach pocztą e-mail: Smakują Wam: Maślaki (lub inne grzyby) marynowane w Zobacz więcej
w zalewie octowej Szybkie ciasto na maślance "jadą goście" według przepisu Ewy Wachowicz Przecier pomidorowy (koncentrat, sos) do słoików na zimę - najprostszy przepis Domowa nalewka Zobacz więcej
postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Szukaj przepisu: Ładowanie... Smakują Wam: Maślaki (lub inne grzyby) marynowane w zalewie octowej Szybkie ciasto na maślance "jadą goście" Zobacz więcej