masło z migdałów

:)Mnie to wystarczy. Ciasto migdałowe z wiśniami i nie małą ilością masła. I właśnie to masło nadaje temu "plackowi" ;) tak domowego, lekkiego smaku. Użyłam wiśni, które same przerabiałyśmy z Karolą Zobacz więcej
Kaś
Kaś Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bake&Taste
Masło orzechowe z migdałami

Masło orzechowe z migdałami 113

0
Kiedyś nie lubiłam. Dziś mogłabym wyjadać prosto ze słoiczka. Koniec końców zdecydowałam się na domowe. Sklepowe są dla mnie odrobinę za słone. Poza tym wolę, gdy orzechy nie są idealnie zmielone. Zobacz więcej
Bardzo popularne jest masło orzechowe z orzeszków ziemnych, za mną od dłuższego czasu chodziło masło migdałowe. W końcu się odważyłam i okazało się, że to jest banalnie proste! Jedyne czego potrzeba Zobacz więcej
Bardzo popularne jest masło orzechowe z orzeszków ziemnych, za mną od dłuższego czasu chodziło masło migdałowe. W końcu się odważyłam i okazało się, że to jest banalnie proste! Jedyne czego potrzeba Zobacz więcej
Składniki (2 porcje): 1 pęczek zielonych szparagów 2 łyżki masła 6-7 listków mięty 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki migdałów w płatkach Sposób przygotowania: Szparagi obierz, odetnij zdrewniałe Zobacz więcej
Niech mina tego pstrąga Was nie zmyli - gdyby wiedział, że zostanie pokryty migdałami i przyrządzony w ten sposób na pewno byłby szczęśliwy. Ryby smażone były na klarowanym maśle, mającym właściwości Zobacz więcej
Smaczne, proste i bardzo pożywne ciasteczka. Migdały możemy zastąpić dowolnymi, ulubionymi orzechami. Przyjemne do chrupania, idealne do filiżanki gorącej herbaty, w sam raz na pochmurne jesienne dni. Zobacz więcej
Śniadania latem powinny być przede wszystkim orzeźwiające i szybkie w przygotowaniu. Nie ma nic lepszego niż koktajl, odżywczy i smaczny na dobry początek dnia. Tym razem postawiłam na egzotykę, mleko Zobacz więcej
Kruche, chrupiące, delikatne. Tym razem z migdałami zamiast czekolady i jedynie drobną dekoracją czekoladową w kształcie serduszek :) 100 g masła 100 g cukru trzcinowego 1 jajko 150 g mąki owsianej 30 Zobacz więcej
dniach :) Białe szparagi z masłem czosnkowym i migdałami przepis własny Składniki: pęczek szparagów 100g masła 1 ząbek czosnku pół pęczka koperku garść prażonych migdałów Obrać zdrewniałe końce Zobacz więcej
towarzystwie jakiegoś zapalonego wędkarza, tym bardziej nie powinniście mieć z tym kłopotu. Pstrąga zwykle przygotowuje w folii, lecz tym razem miałam ochotę na smażonego na maśle, dodałam do niego Zobacz więcej
Pyszny pstrąg pieczony o maślanym smaku z dodatkiem natki pietruszki, czosnku i kolendry, z chrupiącymi płatkami migdałów. Jak z prawie każdą rybą jest co prawda trochę zabawy z ościami przy jedzeniu Zobacz więcej
Biscotti, czyli podwójnie pieczone herbatniki (bis – podwójnie, cotti – pieczone) wywodzące się z Toskanii. Są chrupiące, dlatego najlepiej smakują maczane w kawie lub winie. Połączenie migdałów i Zobacz więcej
, ale my wypatrzyliśmy go na stronach Marty Potoczek, która przede wszystkim robi rewelacyjne zdjęcia, a dopiero potem gotuje... zajrzjycie tam... Potrzebne będzie: 100 gramów miękkiego masła 140 Zobacz więcej
peanutt butter, almond butter, raw food, tasty, healthy, omega 3, fat, salty, food photography, Justyna Pankowska, studio meksyk, healthy blog, recipe, masło orzechowe, masło migdałowe, migdały Zobacz więcej
Heej <3 ! Płatki owsiane, z nasionami chia, bananem, cynamonem, masłem orzechowym, nektarynką, mrożonymi truskawkami, migdałami, rodzynkami, suszonymi śliwkami, figami. Dziś zapowiada się bardzo Zobacz więcej
Ileż tych migdałów w nazwie :) Zdecydowałam się w końcu na zakup mleka migdałowego, co na początek zaowocowało powstaniem tej o to owsianki :) Prostej i smacznej :) Słodkiej, bowiem mleko w składzie Zobacz więcej
Szybkie w przygotowaniu i pysznew smaku. Bez zbędnego dodatku cukru. Idealnie zaspokoją poobiednią chętkę na słodkość. Składniki: - 100 g mielonych migdałów - 3 czubate łyżki masła orzechowego -3 Zobacz więcej
Szparagi z brązowym masłem, migdałami i owczym serem, to proste i smaczne połączenie zaledwie pięciu składników. Do przygotowania dania doskonale nadaje się najpopularniejszy ser hiszpański Manche Zobacz więcej
3 łyżki likieru pomarańczowego 1 1/2 szklanki mąki pszennej 5 łyżek stopionego masła (ale ostudzonego!) Masło pomarańczowe: 2 łyżki cukru 1 pomarańcza - sok i skórka 1/2 szklanki prażonych płatków Zobacz więcej