masterchef mus czekoladowy

Deser który Basia wykonała w programie MasterChef na komendę- CZEKOLADA ! Zastanawiałem się co ja bym zrobił gdybym dostał takie zadanie. I powiem Wam że byłoby to trudne. z pozoru prosty produkt- no Zobacz więcej
Rzadko przygotowuję desery, jak już pewnie zdążyliście zauważyć. Czasem coś upiekę, ale typowych deserów raczej nie robię. Pewnie gdybym miał jakieś grono odbiorców moich kulinarnych eksperymentów to Zobacz więcej
Królewski otrzymuję: Pani Dorota za "Babeczki z gruszkami w musie czekoladowym" Pani Bogusia za "Chlebek bananowy z migdałami i wodą różaną" Pani Aneta za "Ciasto Królewskie" Wszystkie te przepisy Zobacz więcej
Nie będzie mazurków, nie będzie ciasteczek cytrynowych, paschy itd. będzie zupełnie inaczej niż co roku, prawie zupełnie nietradycyjnie. Dzisiejsza tarta czekoladowa, przygotowana wspólnie z mężem, o Zobacz więcej
Chocolate sponge (by: Gary Mehigan)Biszkopt czekoladowy (Gary Mehigan) I’ve found this recipe on MasterchefAustralia site-the author is one of the judges, Gary Mehigan :) Przepis pochodzi ze strony Zobacz więcej
sierpnia 2016 Sernik czekoladowy z musem śliwkowym 28 sierpnia 2016 Staropolskie podpłomyki drożdżowe 28 sierpnia 2016 Write A Comment Cancel Reply CAPTCHA Code* O mnie Simon COOKs to pasja, Zobacz więcej
Z Francji do Polski przez Szwajcarię, Niemcy i Luksemburg – taką drogą przebył Michel Moran, zanim otworzył własną restaurację w Warszawie. Swoją kulinarną filozofię zilustrował daniami z wydanej Zobacz więcej
P&S
P&S Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PS. Gotujemy
Beszamel + LBA

Beszamel + LBA 85

0
jest zbyt wiele blogów, które zasługują na takie wyróżnienie. Z przyjemnością jednak odpowiem na zadane mi pytania :) Moje odpowiedzi: 1. Wołowina czy wieprzowina? Chyba wieprzowina - mam sentyment Zobacz więcej
Dziś zapachniało u mnie Świętami. To wszystko za sprawą czekoladowego ciasta z cytrusowym aromatem. Do jego przygotowania użyłam dwóch nowych nabytków, czyli robota planetarnego Tefal Masterchef Zobacz więcej
zabrakło pozostałych uczestników Masterchefa i Masterchefa Junior czyli: Ani, Sylwii, Marysi, Irenki, Sławka, Kuby, Marka i Filipa – blogera kulinarnego. Do dyspozycji mieliśmy świetnie wyposażoną Zobacz więcej
solą i pieprzem do smaku. Indyka zawijamy w roladkę, dobrze ściskając. Obwijamy roladki w boczek (można szynkę parmeńską). Podsmażamy na oleju z każdej strony. Do naczynia żaroodpornego wkładamy Zobacz więcej
Czekoladowe brownie z musem dyniowym – Simon COOKs Facebook Instagram RSS HOME Notes Kulinarny Projekty Simon COOKs Torty Dobra rada Kontakt Simon COOKs by Szymon Czupkiewicz Ciasta Czekoladowe Zobacz więcej
Makaron z szynką parmeńską, pieczarkami i sosem szafranowym – Simon COOKs Facebook Instagram RSS HOME Notes Kulinarny Projekty Simon COOKs TORTY Dobra rada Kontakt Simon COOKs by Szymon Czupkiewicz Zobacz więcej
o świeżo mielonym pieprzu. Smacznego Simon COOKs – Szymon bezglutenowecukiniaczosnekglutenfreekurczakNotesplacuszkisersimoncookszioła 0 Author Simon COOKs Related Posts MasterChef V edycja 12 Zobacz więcej
wieprzowych z ciepłym sosem jabłkowo-chrzanowym i kiełkami Schabu z sosem z czerwonej cebuli i powideł Musu czekoladowego z awokado Burgery miały dodatki tylko w postaci sałaty, czerwonej cebuli, Zobacz więcej
(2)small masterchef(2)smoothie(1)soczewica(2)sos(1)suszone pomidory(1)szczaw(1)szparagi(4)szpinak(5)słodki ziemniak(1)słodkości(1)słonecznik(1)tacos(1)tarta(3)tartaletki(1)tatar Zobacz więcej
czekoladowych. Dwa podstawowe składniki ganache to czekolada i śmietana kremówka o wysokiej zawartości tłuszczu. Dzięki naszej fantazji możemy wzbogacić jego smak dodając alkohol, tłuszcz mleczny, Zobacz więcej
mamy trzydzieści pięć przepisów „na słodko”, np. placuszki z bananami, jabłka w cieście, pomarańczowe naleśniki Suzette, domowa granola, błyskawiczny sorbet owocowy, ciasteczkaw piegi, kokosanki, Zobacz więcej
małopolskim miodem spadziowym, nadal nieco kwaskowy. Stąd podany został w towarzystwie klasycznych, amerykańskich, brownies typu „chewy” (ciągnących się), uzupełnionych w zamierzeniu o polski akcent Zobacz więcej
aromatu. Po magicznym wstępie przyszła kolej na właściwy deser, który zachwycił nas intrygującą kompozycją smaków, zapachów i struktur. Moje chrupiące, czekoladowe cygaro, pachniało dymem, a gorzka Zobacz więcej