mateusz gessler śledzie

Hala Koszyki wzbogaciła się o nową restaurację. Czynna 24/7 ĆMA wita już swoich gości! kilka dni po otwarciu nie wszystko działa jak w zegarku. Karta posiada błędy w druku a kelnerzy zapominają o tym Zobacz więcej
Dzisiaj piątek więc zapraszam na placki ziemniaczane. Pyszne, chrupiące po prostu niebo w gębie:) Jeżeli oglądaliście program p. Magdy Gessler to pewnie zauważyliście, że niemal w każdym odcinku Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Schabowy wg Magdy Gessler

Schabowy wg Magdy Gessler 169

Schabowe wg Magdy Gessler..na blogu w sumie już są podobne [ klik], tamte było moczone w mleku z cebulą, a te są też z cebulą, ale startą i posmarowane tą cebulką..Pyszne chyba były, bo zjedzone Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Cielęcina duszona Magdy Gessler

Cielęcina duszona Magdy Gessler 19876

Delikatna, aksamitna w smaku. Jeden z ulubionych moich przepisów na cielęcinę. Wyciągnięty z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować” Składniki (na 4 porcje): 800 g cielęciny pokrojonej w kostkę 12 Zobacz więcej
Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem Zobacz więcej
Śledzie to jedna z tych potraw, którą się uwielbia lub nienawidzi. Ja zdecydowanie należę do tej pierwszej grupy. Najbardziej lubię oczywiście te przygotowane przez moją mamę. Ma ona dwa sprawdzone Zobacz więcej
Odmienione schabowe składające się z podwójnego schabu a środek wypełnia zmiksowana cebula. Smaczne i proste w przygotowaniu. Przepis Magdy Gessler ale ja znalazłam go na blogu Prawo do gotowania z Zobacz więcej
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto Zobacz więcej
DOMOWY, PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER Świąteczny,domowy pasztet wiejski, jaki piekły kiedyś nasze babcie, a dziś w sklepie trudno już taki kupić. Pasztet, obok innych wyrobów mięsnych, jest w Zobacz więcej
Książka "Schronisko smaków" wydawnictwa Edipresse napisaną przez Magdę Gessler polecam z czystym sumieniem, np. tym, którzy tęsknią za górami, tęsknią za tą atmosferą, za smakami i zapachami.. a także Zobacz więcej
Niedawno nakładem Wydawnictwa Edipresse Książki ukazała się książka Magdy Gessler "Schronisko smaków". Książka to nie tylko przepisy, ale także piękny album o kulturze Podhala, widziana oczami Zobacz więcej
Jakiś czas temu do mojej domowej biblioteczki trafiła książka „Schronisko smaków. Moja góralska kuchnia” autorstwa Magdy Gessler. Samej autorki książki chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Ta znana z Zobacz więcej
Paulinka_K
Paulinka_K Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne przepisy
Śledzie marynowane

Śledzie marynowane 14

To dziś jest ten ostatni dobry moment, gdzie wykorzystując dobrze dzień możemy przygotować potrawy na świąteczny stół które spokojnie możemy przygotować na kilka dni wcześniej. Śledzie marynowane Zobacz więcej
Śledzie po Kaszubsku to nic innego jak śledzie w pomidorach z nutką słodyczy. Ciekawy smak w troszkę innej odsłonie niż tradycyjne filety śledziowe w oleju z cebulką - przekąska idealna na święta, Zobacz więcej
W swoich kulinarnych wędrówkach trafiam również do miejsc starszych (niż kilka tygodni czy miesięcy), które dzięki swojej kuchni przyciągają klientów już od lat. Do lokali, które proces docierania się Zobacz więcej
Schronisko smaków – Magda Gessler – Książka na niedzielę Schronisko smaków – Magda Gessler, recenzja książki. Schronisko smaków moje góralska kuchnia – Magdy Gessler, to najnowsza książka znanej w Zobacz więcej
Przepis z książki pani Magdy Gessler "Kuchnia polska Magdy Gessler". Makowiec błyskawiczny, nie wymaga mielenia maku.Trochę taki piegus (z wyglądu),tyle żebardziej wykwintny, bo w cieście makowym Zobacz więcej
Nadrabiam zaległości,więc kolejny pyszny przepis na śledzika...tym razem w pysznej słodko - kwaśnej marynacie.Takie śledzie z powodzeniem możemy przechowywać w lodówce ok 3 tygodni.Przepis lekko Zobacz więcej
Placki ziemniaczane są jedną z najprostszych i zarazem moich ulubionych potraw. Jest bardzo wiele metod ich robienia, lecz mi osobiście najbardziej przypasowały placki ziemniaczane według Magdy Zobacz więcej
Jak już zrobiliścienajlepszy zakwas do barszczu, to teraz czas zrobić z niego przepyszny barszcz wigilijny! Oczywiście do tego barszczu dodajemy uszka z kapustą i grzybami domowej roboty, gdyż takie Zobacz więcej