matiasy z wytrawnym winem

{{headerMessage}}
cebula 1 -2 sztuki goździka 4 łyżkikonfitury śliwkowej 50 ml czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka suszonychwiśni Sól do smaku Pieprz do smaku Sposób wykonania: Filety śledziowe osączamy z zalewy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
100 g czarnego ryżu bio ok. 10 dużych marynowanych moreli (Eterno) 200 g filetów ze śledzi (a'la matias) ok. 50 g młodych liści botwinki (lub dowolnych innych zielonych liści) 1 czerwona cebula 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Śledzie podobno najlepiej smakują z kieliszkiem zmrożonej wódeczki. Ale to nie znaczy, że nie możemy matiasów przygotować w zalewie z białego wytrawnego wina. Zwłaszcza, że przepis jest prosty. Do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam serdecznie Propozycja na przygotowanie smacznych troszkę innych śledzi marynowanych bo w winie z cytryną bez octu . Będziemy potrzebować : 500 g filetów śledziowych matias 2 cebule (około 300 g) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
okazji dostarcza nienasyconych kwasów tłuszczowych. Tak przygotowane posmakują wszystkim, których ulubionymi słodyczami są właśnie śledzie – są słodkawe od śliwek, lekko korzenne dzięki cynamonowi i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i obrane 1 por, umyty i drobno pokrojony 20 g obranych pistacji 1 camembert 150 ml białego wytrawnego wina 20 g masła natka pietruszki do dekoracji sól pieprz 2 opakowania miksu sałat ITALIANA Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: ŚLEDŹ W TRADYCYJNEJ MARYNACIE (na 6 porcji) 6-8 śledzi 1/2 l białego wytrawnego wina 1/4 l octu winnego 1 marchewka 3 cebule 3 ząbki czosnku 5 listków szałwii łyżka tymianku 1 liść laurowy pęczek Zobacz więcej
zucchini-blues
zucchini-blues Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zucchini-blues
Paella z owocami morza

Paella z owocami morza 229

1
{{headerMessage}}
- 1 czerwona papryka - 1 czerwona cebula - 1 fenkuł - 4 łodygi selera - 3 duże pomidory rzymskie - 3 ząbki czosnku - pęczek pietruszki - 5-6 gałązek tymianku - szafran ( 0.12 g) - 3 liście laurowe - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
połączeń smakowych. Przygotowywaliśmy: Terrina z wędzonego łososia z wiejskim twarożkiem Tatar z matiasa w sosie musztardowym Pstrąg faszerowany kiszoną kapustą w cieście francuskim Pierogi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepis i zdjęcie. Śledź z czerwoną cebulką i winem Składniki: 2 duże płaty śledzia matias 1 czerwona cebula 150 ml ostu z czerwonego wina 100 ml czerwonego wytrawnego wina 40 g masła 1 czubata łyżka Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Jak ugotować szparagi

Jak ugotować szparagi 391

1
{{headerMessage}}
| < Lipiec 2014 > | Pn Wt Śr Cz Pt So N 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zakładki: Tagi nalewka spirytus wódka alkohol cebula czosnek miód Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się w wysokim okrągłym naczyniu. Wszystko układamy warstwami. 1. Ziemniaki ugotowane starte na tarce, 2. Śledzie pokrojone w paski, 3. Cebula pokrojona w drobną kostkę, skropiona cytryną, 4. Majonez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kawałek selera kawałek pora 1/2 szkl białego wytrawnego wina 3 łyżeczki żelatyny 3... Śledzie pod pierzynką A śledzik na świątecznym stole zagości? Oczywiście nie może go zabraknąć. Tradycyjny solony Zobacz więcej
biniek.j
biniek.j Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z sercem
Chlebek na drożdżach

Chlebek na drożdżach 262

0
{{headerMessage}}
3... Śledzie pod pierzynką A śledzik na świątecznym stole zagości? Oczywiście nie może go zabraknąć. Tradycyjny solony z cebulką, marynowany w occie, po kaszubsku czy wiejsku w sałatkach czy sam Zobacz więcej
biniek.j
biniek.j Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z sercem
Śledzik w śmietanie

Śledzik w śmietanie 276

0
{{headerMessage}}
serowo-makowego. Składniki spodu: paczka ciastek zbożowych lub korzennych 1/2 kostki masłaSkładniki sera: 900 g serka... Karp marynowany w occie Taka ryba świetnie sprawdzi się jako zimna przekąska. Zobacz więcej
biniek.j
biniek.j Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z sercem
Kartacze inaczej

Kartacze inaczej 703

1
{{headerMessage}}
. Tradycyjny solony z cebulką, marynowany w occie, po kaszubsku czy wiejsku w sałatkach czy sam zawsze smaczny, bez którego święta nie miałyby takiego smaku. Na ten okres świąteczny... Makowczyk Zobacz więcej
biniek.j
biniek.j Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z sercem
Krem z brokułów

Krem z brokułów 307

0
{{headerMessage}}
, że to domowy, "swojski" wyrób do którego wiesz czego używasz.Składniki: 2... Szybki piernik bez jajek Szybki, smaczny piernik na dżemie, polecany również dla tych z alergią na jaja. W smaku niczym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
używasz.Składniki: 2... Szybki piernik bez jajek Szybki, smaczny piernik na dżemie, polecany również dla tych z alergią na jaja. W smaku niczym nie różni się od ciasta zawierającego jaja. Niezwkle Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sosu: 1 jabłko 1 mała cebula 200 g śmietany... Domowy majonez Domowy majonez akurat do świątecznych sałatek, zrobienie go nie zabiera dużo czasu. Taki majonez często był przygotowywany u mnie w domu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sosu: 1 jabłko 1 mała cebula 200 g śmietany... Domowy majonez Domowy majonez akurat do świątecznych sałatek, zrobienie go nie zabiera dużo czasu. Taki majonez często był przygotowywany u mnie w domu. Zobacz więcej