matijasy

Składniki 1 paczka matijasów Seko 1 cebula 2 ogórki konserwowe 3 papryki konserwowe 2 łyżki majonezu Wykonanie Matijasy wymoczyć pokroić w kostkę dodać pokrojone w kostkę ogórki, paprykę,cebule oraz Zobacz więcej
Tatar ze śledzia wykonałam z dzień wcześniej przygotowanych płatów śledziowych w sosie musztardowo-cebulowym, dzięki temu ryba miała głębszy, ciekawszy smak. Zaserwowanie tatara na pumperniklu dodaje Zobacz więcej
w zalewie około 1 tygodnia aby można było je postawić na Wigilijnym stole. Rolmopsy są pyszne. Składniki: 10 szt. matiasów, 2 duże cebule, 2 szt. ogórki kiszone, 6 ziaren ziela angielskiego, 3 szt. Zobacz więcej
, pieprz, sok z cytryny do smaku Sposób przygotowania: Ziemniaki i marchewki gotujemy w "mundurkach". Studzimy i obieramy. Jajka gotujemy na twardo. Na dnie miski układamy pierwszą warstwę - starte Zobacz więcej
Przepis ten powstał w połowie z musu i przez przypadek. Moja koleżanka Ania, dostała za zadanie kupić kilogram marynowanych śledzi, takich e occie z cebulką. Niestety przyniosła śledzie solone, czyli Zobacz więcej
W tym roku kupiłam sporo płatów śledziowych a’la matijasy i zamarynowałam je według tego przepisu na marynowane ryby aromatyzowane, Marynowałam śledzie w marynacie z mieszanką przypraw: pokruszone Zobacz więcej
,kilka razy zmieniajac wode.Jesli macie ulubione matijasy najlepiej wiecie jak dlugo je moczyc.Ja swoje mocze 30-40 minut. cebule obrac,pokroic w krazki i sparzyc na sitku wrzaca woda sledzie po Zobacz więcej
kiedykolwiek. Najpopularniejsze śledzie to zwykłe solone typu matijas. Ja jednak od nich wolę marynowane w occie. Jeśli jednak zastanawiasz się jak w ciekawy sposób podać zwykłe matijasy, to jest Zobacz więcej
lakoniczne W tym roku użyłam oryginalnych matijasów, które pocięłam na małe kawałki bez uprzedniego namaczania, dla mnie są idealnie wysolone. Klayczne sklepowe matijasy namoczyłabym w mleku. zalewa: Zobacz więcej