matijasy

{{headerMessage}}
Składniki 1 paczka matijasów Seko 1 cebula 2 ogórki konserwowe 3 papryki konserwowe 2 łyżki majonezu Wykonanie Matijasy wymoczyć pokroić w kostkę dodać pokrojone w kostkę ogórki, paprykę,cebule oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tatar ze śledzia wykonałam z dzień wcześniej przygotowanych płatów śledziowych w sosie musztardowo-cebulowym, dzięki temu ryba miała głębszy, ciekawszy smak. Zaserwowanie tatara na pumperniklu dodaje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w zalewie około 1 tygodnia aby można było je postawić na Wigilijnym stole. Rolmopsy są pyszne. Składniki: 10 szt. matiasów, 2 duże cebule, 2 szt. ogórki kiszone, 6 ziaren ziela angielskiego, 3 szt. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, pieprz, sok z cytryny do smaku Sposób przygotowania: Ziemniaki i marchewki gotujemy w "mundurkach". Studzimy i obieramy. Jajka gotujemy na twardo. Na dnie miski układamy pierwszą warstwę - starte Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis ten powstał w połowie z musu i przez przypadek. Moja koleżanka Ania, dostała za zadanie kupić kilogram marynowanych śledzi, takich e occie z cebulką. Niestety przyniosła śledzie solone, czyli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
która jest też bardzo smaczna. składniki : 3 zamarynowane płaty śledziowe a’la matjas 1 duża cebula czerwona 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki zalewy wraz z przyprawami z marynowania śledzi 3 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
,kilka razy zmieniajac wode.Jesli macie ulubione matijasy najlepiej wiecie jak dlugo je moczyc.Ja swoje mocze 30-40 minut. cebule obrac,pokroic w krazki i sparzyc na sitku wrzaca woda sledzie po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kiedykolwiek. Najpopularniejsze śledzie to zwykłe solone typu matijas. Ja jednak od nich wolę marynowane w occie. Jeśli jednak zastanawiasz się jak w ciekawy sposób podać zwykłe matijasy, to jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
prawdę kuchenną nr 1 Najlepszy schab wychodzi mi pieczony w naczyniu żeliwnym. Próbowałam w żaroodpornych w rękawie foliowym- żeliwo wygrywa! Kluczowe jest obsmażenie mięsa- bardzo dokładnie również Zobacz więcej