matyjasy w oleju

Jak już wspomniałam na swoimfanpagu:ze słodyczy najbardziej kocham śledzie! To znaczy, że raczej preferuję w smakach kwaśnych niż w słodyczach ;) To chyba zasługa mojej mamy, która chodząc ze mną w Zobacz więcej
Matyjasy na swojsko Wybór takich filetów śledziowych w sklepach jest bardzo duży ale jednak co swoje to swoje . Możemy sobie dobrać smak wg własnego gustu no i jeszcze ta satysfakcja , że zrobione Zobacz więcej
:) Po zrobieniu najlepiej zostawić je do przegryzienia na kilka dni w lodowce:)Ale z tymciężko;) Składniki: 1 kg śledzi - Matyjasy solone 3 jajka 4 łyżki maki pszennej olej do smażenia Dodatkowo : 4 Zobacz więcej
do nich matjasy, matyjasy i śledzie pocztowe. Były bowiem młode i tłuste. W lipcu i sierpniu poławiano mleczaki. Według gospodyń śledzie powinny leżeć w jasnożółtym sosie. Jeśli był on mętny i Zobacz więcej