meksykan

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
No i stało się... Meksyk zapisał się w niechlubnej historii osób otyłych :( Liczba otyłych osób wśród dorosłych sięgnęła już 70%. Pod tym względem wyprzedzili już ludność Stanów Zjednoczonych, która Zobacz więcej
Orcia
Orcia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Orcia
Polski wieprz udający meksykanina!

Polski wieprz udający meksykanina! 46

0
{{headerMessage}}
Czyli nic innego jak polędwica wieprzowa po meksykańsku! :) Składniki: Porcja mięsa 2 łyżki pomidorów z puszki Troszkę kukurydzy i groszku Habanero (mega ostre, dodaj odrobinę) Papryka czerwona Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ramach środkowoamerykańskiej odysei smaków dziś panmeksykańskie guacamole. Jada się je jak Meksyk długi i szeroki. Najważniejsze w tym pysznym dipie jest miękkie, dojrzałe awokado o miąższu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To bardzo prosta zupa, któradziękipołączeniu dwóch składników, w ciągu chwili dostarczy Ci dobrego smaku, sporo wartości odżywczych iradośćprzygotowania. Usłyszałam po jej przygotowaniu od Dużego: - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po raz pierwszy przyrządzałam również, chyba najbardziej znany sos pochodzenie maksykańskiego - guacamole. Jest to gęsty sos podawany na zimno, przygotowywany z dojrzałych awokado, z dodatkiem Zobacz więcej
nes
nes Obserwuj blogaObserwujesz bloga
papryczkachili.blog.pl/
Pierwsze kroki

Pierwsze kroki 26

0
{{headerMessage}}
Chyba każdy z nas ma jakiej zainteresowania, jedni lubią motoryzację inni fotografię, a jeszcze inni kochają gotować! Ja należę do tej trzeciej grupy, nie wyobrażam sobie życia bez gotowania. Zobacz więcej
Smaki Świata
Smaki Świata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Świata
Guacamole

Guacamole 82

0
{{headerMessage}}
Historia guacamole sięga XVI wieku, właśnie wtedy został wymyślony przez Azteków. Podaje się go głównie z tortillą jednak meksykanie jadają go prawie z każdą przystawką. Mimo, że guacamole wywodzi się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
miseczki i rozgniatamy. Jeśli jest zbyt twarde możemy dodać trochę mleka. Łatwiej da się rozgnieść na miazgę Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i pomidor Wyciskamy trochę soku z cytryny do smaku. Zobacz więcej
loveginger
loveginger Obserwuj blogaObserwujesz bloga
loveginger
The Tall Ships Races 2013

The Tall Ships Races 2013 42

0
{{headerMessage}}
, barierek, albo takie śmieszne gałki. Udało mi się także zajrzeć do pokładowej kuchni u Meksykanów. Pachniało tam baaardzo dobrze. Co mi się bardzo podobało, to ich chyba wrodzona, narodowa Zobacz więcej
canette
canette Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taniec Smaków
Guacamole

Guacamole 81

0
{{headerMessage}}
Awokado jem prawie codziennie. Już chyba uzależniłam się od jego smaku, ale i właściwości jakie ze sobą niesie. Świetnie wpływa na nasz wzrok, dogłębnie odżywia naszą skórę i włosy. Guacamole to pasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Guacamole – meksykański sos (salsa) przyrządzany na bazie awokado. Guacamole swoje początki miał już w czasach azteckich. Oprócz awokado dodaje się także limonkę i sól. Poszczególne rodzaje guacamole Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Meksykanie, Armenzycy, Turcy, Kurdowie I Grecy jedzą wrapy od końca XVIII , w Meksyku mówi się o wrapach tacos, różnią sie składnikami. Do Stanów na dobre zawitał w latach 80. To tyle z historycznych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo prosta zupa,szybka do przygotowania a przede wszystkim syta, idealna na jesień.Nie śmiem nawet nazywać jej zupą meksykańską ,choć z racji fasoli i kukurydzy,tak byłoby najprościej. Zastanawiam Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Guacamole

Guacamole 32

0
{{headerMessage}}
Istnieje niezliczona ilość odmian klasycznej meksykańskiej przekąski zwanej guacamole. W podstawowej wersji awokado rozciera się z dodatkiem limonki i soli. Często modyfikuje się przepis dodając Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasta Guacamole, to świetna pasta z awokado. Jej odmian jest wiele, w zależności jak ją doprawimy i co dodamy do naszego bazowego składnika. Każdy może dopracować swoją ulubioną wersję. Przygotowanie Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Pikantna salsa z awokado

Pikantna salsa z awokado 63

2
{{headerMessage}}
chili różnego rodzaju, ale najczęściej z najbardziej ulubioną papryczką Meksykanów, czyli jalapeño zarówno świeże, jak i marynowane. Najsłynniejszą meksykańską salsą jest pico de gallo. W naszym Zobacz więcej
Veganza
Veganza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Veganza!
Pikantne guacamole pomidorowe

Pikantne guacamole pomidorowe 41

1
{{headerMessage}}
Guacamole swoje początki miał już w czasach azteckich. Oprócz awokado dodaje się także limonkę i sól. Poszczególne rodzaje guacamole mogą zawierać pomidory, paprykę chili, cebulę, kolendrę, czosnek i Zobacz więcej
iza10023
iza10023 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czarna wisienka
Guacamole

Guacamole 35

2
{{headerMessage}}
Guacamole robiono już za czasów Azteków. Ma wiele odmian, wszystko zależy od tego co dodamy do głównego składnika: awokado. Można spożywać je rozgniecione lub nie. Spożywać je możemy z tortillą, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
meksykańskiej. Podstawowe składniki guacamole to awokado, sól i sok z cytryny. Można spotkać oczywiście wiele innych kombinacji, w tym również z papryczką chilli, czerwona papryką, fasolą i cebulą. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie lubię panierować mięsa - jem takowe, i owszem, ale sama raczej rzadko robię kotlety w panierce. No, chyba że ukochany domaga się klasycznego schabowego (uff... całe szczęście, że jako meksykanin Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: