Feria czerwonych kolorów- papryka, pomidorki cherry, czerwona fasola oraz ostra mieszanka smaków czyli moje chili con care. Składniki: 500 g makaronu penne 500 g mięsa mielonego wieprzowego 4 duże
Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na wyjątkową ucztę. Moje ukochane, najlepsze, najwspanialsze ogórki meksykańskie. Podobno niektórzy mówią na nie ogórki diabelskie, co by się troszkę zgadzało, bo są diabelsko
Zobacz więcej
U mnie w rodzinie ta sałatka znana jest jako meksykańska. Nie wiem dlaczego, choć podejrzewam, że przez tę fasolę. Nie powiem, że jest bardzo lekka, ale jest smaczna. Można zmniejszyć sobie ilość
Zobacz więcej
Przepis na tę mieszankę przypraw do taco pojawia się na kilku popularnych anglojęzycznych blogach kulinarnych (tu, tu,tu,tu) co pozwala przypuszczać, że chyba musi być dobra, skoro tylu ludzi
Zobacz więcej
Kolejny pomysł na sprawdzone przekąski imprezowe. Doskonała meksykańska uczta nie obejdzie się bez fajitas. Danie jest o tyle ciekawe, że goście mogą sami tworzyć sobie ulubione kombinację. Jedzenie i
Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na wyjątkową ucztę. Moje ukochane, najlepsze, najwspanialsze ogórki meksykańskie. Podobno niektórzy mówią na nie ogórki diabelskie, co by się troszkę zgadzało, bo są diabelsko
Zobacz więcej
Señoras y Señores! Pora na prawdziwą ucztę w meksykańskim stylu! Jako danie główne przed Wami tortilla meksykańska z kurczakiem Zapraszam! Składniki na meksykańską tortille z kurczakiem: 4 tortille
Zobacz więcej
Danie z tych czasochłonnych, ale za to mega pysznych. Tak naprawdę, najwięcej roboty jest z sałatką zwaną farszem, ewentualnie z guacamole czy salsą, jeśli zdecydujecie się robić je sami od podstaw.
Zobacz więcej
Pikantna sałatka, która idealnie sprawdza się na domowych przyjęciach. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 9.0/10 (7 votes cast) Sałatka meksykańska, 9.0 out of 10 based on 7 ratings Kategorie: Przekąski,
Zobacz więcej
Sos Meksykański to podstawowy element kuchni Meksyku. Pikantny sos, w którego smaku wyraźnie dominuje papryka słodka oraz papryka chili - ostrość modyfikujemy jej ilością. Poniższy przepis jest
Zobacz więcej
Ostatnio zakupiłam kilka nowych produktów przeznaczonych do dań meksykańskich i postanowiłam je od razy przetestować. Wpadłam na pomysł połączenia dwóch tradycyjnych potraw kuchni Tex-Mex, czyli
Zobacz więcej
Już jakiś czas temu od firmy Kotanyi otrzymałam do przetestowania przyprawy. Niestety, nie było czasu. Teoretycznie był, ale żeby móc się dobrze najeść, jak na porządnego Meksykanina przystało,
Zobacz więcej
Uwielbiam Gordona. Najchętniej obserwuję jego poczynania w programie, gdzie gotuje razem ze swoją rodziną - powstają wówczas szybkie i proste, ale bardzo ciekawe dania. Tak też podpatrzyłam to co chcę
Zobacz więcej
Meksykańska tortilla to rodzaj płaskiego placka, najczęściej przygotowywanego z mąki pszennej. Jest to produkt dostępny obecnie w prawie każdym, większym sklepie spożywczym. Możemy kupić
Zobacz więcej
Witam po przerwie:) Wróciłam do domu z zapasami przypraw, sosów i innych cudów kuchennych. Czekam na paczkę którą jadą do mnie moje rzeczy, a w nich świeże liście curry, trawa cytrynowa, papryczki
Zobacz więcej
Jedzenie meksykańskie uwielbiam nie tylko za smak, ale również za piękne kolory. Na sam widok ślinka cieknie. Dziś na obiad robiłam pyszne tacos z mięsa wołowego ze smakowitymi dodatkami: żółtym
Zobacz więcej
Za oknem zima, znowu śnieg i tylko mi się marzy ucieczka do ciepłych krajów.Niestety, na urlop i słońce trzeba jeszcze poczekać. Ale na szczęście w samym centrum Krakowa można znaleźć kawałek pełnego
Zobacz więcej
Romantyczny sposób "podania" sosów fot. D.Szymborska Pełna samoobsługa. Trzeba placek ułożyć na talerzu, potem mięso, potem sosy, następnie samemu zawinąć. Meksykańskie fajitas, w dwóch wersjach –
Zobacz więcej
Meksykańska uczta Moja meksykańska uczta składa się z chili con carne, quesadillas i guacamole. Pierwszy raz chili con carne, jadłam w Krakowie u przyjaciół. Tu znane jest pod nazwą TACO :). puszka
Zobacz więcej